Megleren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Megleren
orig. The Broker
Forfatter(e)John Grisham
SpråkAmerikansk-engelsk, engelsk
SjangerJuridisk thriller, krim, thriller
Utgitt11. januar 2005
ForlagDoubleday
Sider368
OCLC57236073
ISBN 978-0-385-51045-5

Megleren (originaltittel: The Broker) er en roman skrevet av den amerikanske forfatteren John Grisham, og publisert i USA den 11. januar 2005.

Handling[rediger | rediger kilde]

Joel Backman er en megler ansett for å være en av de mektigste lobbyistene i Washington, D.C. Men Backmans tilværelse faller imidlertid fra hverandre når en avtale kollapser, en aksjon som involverer en hacket spion-satellitt ingen vet noe om - og Backman havner i fengsel. Seks år senere har de politiske hjulene snudd, og andre maktsyke menn er interesserte i Backman. Det gjennomføres statskupp, og etter at en avtroppende vanæret president gir ham full benådning etter oppdrag fra CIA, finner Backman seg ute av fengselet igjen midt på natten, og fløyet med militærfly til Italia for å begynne et nytt liv.

Backman har fått et nytt navn og mystiske nye «venner» som lærer ham å snakke språket og viser han hvordan han skal blande seg med befolkningen i Bologna. Imidlertid innser Backman snart at noe ikke er som det skal, og han er under konstant overvåking. Det viser seg at CIA planlegger å få ham drept av profesjonelle leiemordere fra henholdsvis Kina, Israel, Russland, Saudi-Arabia og andre land.

CIA har til hensikt å vente å se hvem som dreper Backman, i et forsøk på å løse det største mysteriet som har rammet den amerikanske regjeringen på flere tiår: Spørsmålet om hvem som har bygget denne tilsynelatende ugjennomtrengelige og mest avanserte spion-satellitten noensinne. Det viser seg å være Kina som hadde stjålet denne informasjonen fra USA. Backman overlever såvidt flere drapsforsøk, og klarer å etablere kommunikasjon med sønnen sin Neal. Han slipper unna de som overvåker ham, og vender hjem i håp om å inngå en ny avtale med de amerikanske myndighetene.