Hopp til innhold

Megan Griffin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Megan (Megatron) Griffin (forkortet til Meg) er Peter og Lois Griffins eldste barn i den amerikanske animerte TV-serien Family Guy. Hun har to yngre brødre, Chris og Stewie. I seriens første sesong ga Lacey Chabert stemme til henne, mens Mila Kunis gjorde det i de etterfølgende sesongene.

Meg bærer nesten alltid en rosa lue av ull, og briller. Hun er noe kortere enn sin bror Chris. Hun er selvbevisst, om enn feilaktig, om sin framtoning; «Jeg er så feit og stygg»[1], og blir kalt for overvektig i ulike episoder, blant annet en situasjon hvor en tivoliansatt tipper at vekten hennes er «mye». En gjentagende spøk i serien er at hennes utseende får andre folk til bli voldsomt syke.

Meg forsøker desperat å bli en del av skolegjengen, men blir utstøtt i kulden. Ivrig etter godkjennelse blir hun i to episoder uforvarende rekruttert av en religiøs kult[2], I en episode inviterer en lesbisk student ved navn Sarah henne til å bli med i Lesbian Alliance Club, men Meg ikke var klar over hva slags klubb dette egentlig var. Men hun er desperat etter å passe inn blant sine jevnaldrende, så hun later som hun er lesbisk og at hun er romantisk tiltrukket av Sarah. Hun går til og med så langt som å kysse Sarah, for å bevise sine følelser. Mot slutten av episoden går Meg hjem til Sarah for å innrømme at hun løy om å være lesbisk. Men Sarah trodde at Meg kom dit for å ha sex, og til og med kledde av seg samtidig som Meg forteller henne at hun løy. Samtidig hadde naboen deres Glenn Quagmire gjemt seg i Sarahs klesskap, og blir skuffet over at Meg og Sarah ikke hadde sex likevel.[3]

Meg er veldig selvbevisst og usikker, og blir urettferdig behandlet og misbrukt av forskjellige mennesker. Selv om hun forsøker å bli venn med andre, resulterer dette ofte i at hun blir avvist av de mange mobberne ved den lokale videregående skolen James Woods Regional High School. Imidlertid er en nerdete jødisk student ved navn Neil Goldman, som er romantisk tiltrukket av henne. Men når Neil begynner å gå på stevnemøter med en annen jente som heter Cecilia, blir Meg øyeblikkelig veldig misunnelig og later som hun har et forhold med Jake Tucker i forsøk på å gjøre Neil sjalu. Dette fører til at hun signerer en kontrakt for å bli Neils kjæreste, noe som fører til at hun blir slaven hans. Men hun får Neil til å ødelegge kontrakten etter at Lois forfører ham.

Meg blir veldig ofte et offer for Peters Griffins vitser eller narrestreker, på grunn av hennes "stygghet" og upopularitet. Men i enkelte episoder bryr han seg faktisk om Meg, blant annet når den perverse naboen Glenn Quagmire gjentatte ganger vist interesse for henne - mest på grunn av hans svært lave standarder når det kommer til kvinner. Men Peter forhindrer naboen deres Glenn Quagmire i å ha sex med henne. Moren Lois hakker også på Meg, for å styrke sin egen selvfølelse. Lois er vanligvis til liten, eller ingen, nytte for Meg når hun blir plaget eller utnyttet av andre. Til tross for hennes vedvarende mishandling, har Meg flere ganger i løpet av serien lagt merke til at hun er mer talentfull og har større potensial enn de fleste andre legger merke til - for eksempel å spille saksofon, snakke og synge på fremmedspråk, og til og med idretter som bowling, landhockey, basketball og roller derby. Imidlertid tjener hun sjelden noen bemerkelsesverdige utmerkelser for disse evnene, mest på grunn av familiens manglende hensyn eller interesse for hennes interesser.

Flere av seriens historier handler om Meg som forsøker å forbedre sitt eget liv, som blant annet går ut på å finne seg en kjæreste, eller være en russisk hemmelig agent. I andre episoder har hun korte forhold til andre karakterer, deriblant med byens ordfører Adam West eller nudisten Jeff Campbell. Meg pleide også å være forelsket i ankermannen Tom Tucker på TV-nyhetene, men dette tok slutt etter at hun oppdaget hans forfengelighet og egoisme. I en episode aksepterer Meg et stevnemøte med familiens hund Brian. På Megs bursdag, når hun fyller 17-år, forsøker både moren og faren hennes å skjule for Meg at de ikke husker hvor gammel hun egentlig er.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Episode «Barely Legal». Family Guy. Fox. 2006-12-17. No. 8, sesong 5: «I'm so fat and gross»
  2. ^ Episode «Chitty Chitty Death Bang». Family Guy. Fox. 1999-04-18. No. 3, sesong 1.
  3. ^ Episode «Brian Sings and Swings». Family Guy. Fox. 2006-01-08. No. 19, sesong 4.
Autoritetsdata