Hopp til innhold

Peter Griffin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Peter Griffin (fullt navn: Justin Peter Löwenbräu Griffin) er en fiktiv person og protagonisten i Fox' animasjonsserie Family Guy. Han er familieoverhode for familien Griffin, gift med Lois Griffin og far til Meg, Chris og Stewie. Han har også en hund som heter Brian. Stemmen til Peter leses av showets skaper og hovedskribent, Seth MacFarlane, som fremfører stemmen med en Rhode Island-dialekt. MacFarlane skapte Peter og resten av Griffinfamilien i januar 1999. Karakterene dukket første gang opp på tv i seriens premiere "Death Has a Shadow", 31. januar 1999, etter Super Bowl XXXIII.

Peters stemme er inspirert av en vaktmester som MacFarlane hørte på skolen sin. Hans opptreden var en videreutvikling av karakteren Larry fra MacFarlanes tidligere animerte kortfilmer The Life of Larry og Larry & Steve. Peter Griffins karakter har høstet varierende kritikk fra anmeldere. Han har også dukket opp i andre show, deriblant The Simpsons, South Park og The Cleveland Show.

Personlighet[rediger | rediger kilde]

Peter foretrekker stereotypiske aktiviteter, som å drikke med sine venner på "The Drunken Clam". Hans favoritthobby er å se på TV. En IQ-test viste at hans lave intelligens plasserer ham i en kategori rett under utviklingshemmet, men han har utvist kreativitet i visse sammenhenger. Han blir veldig sjalu når noen andre prøver seg på Lois, og han elsker sin kone og barn. Allikevel bryr han seg som regel ikke om deres følelser.

Autoritetsdata