Matthew Moran

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Matthew Moran, mest kjent som Matt Moran, er en kjent australsk kokk, og også kjent for å være gjest på forskjellige TV-programmer som omhandler matlaging.

I en alder av femten år sluttet Moran på skolen for å starte på en karriere som kokk. Han begynte sin læretid ved La Belle Helene Restaurant i Roseville, Sydney, der han lærte seg fransk matlaging. I 1991 slo Moran seg sammen med sin forretningspartner Peter Sullivan og lanserte sin første restaurant som fikk navnet The Paddington Inn Bistro. Det vellykkede samarbeidet førte Morgan og Sullivan til å åpne deres andre restaurant Moran's Restaurant and Café i 1995 som også ble godt mottatt blant kritikerne og publikum.

Moran's ble 1995 tildelt titten beste restaurant av Sydney Morning Herald Good Food Guide. Moran er også medlem av det internasjonale kulinariske panel for Singapore Airlines. Hans rolle ved dette panelet innebærer å designe måltider for passasjerer som reiser med Singapore Airlines. Moran er blitt bekreftet som dommer for den tredje sesongen av Masterchef Australia som vil gå på luften på Network Ten en gang tidlig i 2011. Moran er gift med forfatter Sara Hopkins, og sammen har paret de to barna Harry og Amelia.