Marius Thorp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Marius Thorp på samling med Team Norway i Orlando, Florida i januar 2006. Foto: NGF.

Marius Thorp (født 28. juni 1988) fra Bærum er en norsk profesjonell golfspiller. Hjemmeklubben hans er Bærum Golfklubb og er også en del av Team Future.

Gjennom å vinne EM for amatører i 2005, for øvrig som en av de yngste spillerne i feltet (17 år), kvalifiserte han seg for deltagelse i The Open Championship sommeren 2006. Han ble dermed den fjerde nordmann til å delta i turneringen noensinne. Her gikk han totalt på par og ble nummer 48 og beste amatør, og dessuten første nordmann til å greie cutten i en major-turnering.

I 2010 oppnådde han en 16 plass på rankingen til Challenge-touren, og ble dermed kvalifisert for spill på den gjeveste touren i Europa, Europatouren, i 2011. Dette med 63.127 Euro innspilt. Og han klarte dette i en sesong uten kategori på Challengetouren og kun ved hjelp av invitasjoner, wildcards og gode resultater. Sesongen besto av seks topp ti plasseringer, med 2 plass i Credit Suisse Challenge i Juli som beste resultat.

Dessverre får 16 plass på rankingen spille vesentlig færre turneringer enn nummer 15, men dette kan eventuelt forbedres ved spill på kvalifiseringsskolen til Europatouren som finner sted sent på høsten 2010.

Høydepunkter i karrieren[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori