Marit Boyesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Marit Boyesen
Født9. juli 1954[1]Rediger på Wikidata (69 år)
BeskjeftigelseAkademiker, sosiolog Rediger på Wikidata
Embete
  • Rektor ved Universitetet i Stavanger (2011–2015)
  • rektor ved Universitetet i Stavanger (2016–2019) Rediger på Wikidata
Utdannet vedNTNU
NasjonalitetNorge

Marit Boyesen (født 1954) er en sosiolog. Hun er førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger. Fra 2016 til 2019 var hun rektor Universitetet i Stavanger. Hun har særlig forsket på risikostyring og samfunnssikkerhet, samt barn og oppvekstvilkår, herunder psykososiale vansker for elever i skolen.

Boyesen er utdannet som cand.polit. i sosiologi og har lærerutdanning. I 1997 tok hun doktorgraden (dr.polit.) ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, med avhandlingen Den truende tryggheten. Barneulykker, foreldres forebygging og risikoopplevelse. Hun har bakgrunn som lærer, forsker, høgskolelektor og fra offentlig utredningsarbeid. Hun var førsteamanuensis ved Avdeling for økonomi-, kultur- og samfunnsfag, Høgskolen i Stavanger (senere Universitetet i Stavanger). Fra 2004 var hun dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger, og fra 2011 rektor ved universitetet.

I perioden 2003-2007 satt hun i hovedstyret for Norges forskningsråd (fast møtende fra 2005), og har dessuten hatt en rekke verv innen forskning og høyere utdanning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.birthday.se[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]