Manolo Blahnik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Manolo Blahnik
Manolo Blahník (2017).jpg
Født27. november 1942 (75 år)
Santa Cruz de La Palma
Utdannet ved École nationale supérieure des Beaux-Arts, Université de Genève, École du Louvre
Beskjeftigelse Moteskaper
NasjonalitetSpania
Utmerkelser Q43388760, kommandør i den britiske imperieorden

Manolo Blahnik (født 27. november 1942) er en spansk moteskaper og eponym for et av verdens mest prominente designmerker for damesko.

Blahnik ble født i Santa Cruz de La PalmaKanariøyene, og vokste opp på en bananplantasje. Han ble uteksaminert fra Universitetet i Genève med en grad i litteratur i 1965, og fortsatte med å studere kunst i Paris. Han flyttet til London i 1970, og åpnet sin første skobutikk i 1973 ved å kjøpe opp en eksisterende skobutikk ved navn Zapata i Chelsea i London.

Skoene hans blir nå solgt i butikker som bærer hans navn rundt om kring i verden, og varierer i pris fra ca. 5000 til 25000 norske kroner. Skoene er ofte stiletthæler, og er gjerne pyntet med perler eller sløyfer. TV-serien Sex og singelliv nevnte skoene hans så ofte at det fungerte som god reklame for ham, og han ble omtalt som «den femte stjernen» i serien etter de fire hovedrollene.

Sko designet av Manolo Blahnik

Den «andre» Manolo[rediger | rediger kilde]

Det har vært en del forvirring i media rundt en blogger som kaller seg selv «Manolo», og har en blogg som han kaller «Manolo's Shoe Blog».[1] Bloggeren omtaler seg selv i tredje person som «The Manolo», og diskuterer emner innen skredderyrket, samt at han av og til gjør narr av kjendiser. Han bidrar også med en ukentlig artikkel i Washington Post Express.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]