Universitetet i Genève

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Universitetet i Genève
Uni GE logo.svg
GenevaUniversity.JPG
Grunnlagt1559
BeliggenhetGenève, Genève
MedlemskapCoimbragruppen, European University Association[1], arXiv (2021)[2], League of European Research Universities, Agence universitaire de la Francophonie (2022)[3]Rediger på Wikidata
Nettstedhttps://www.unige.ch (engelsk, fransk)

Université de Genève
46°11′56″N 6°08′40″Ø

Uni GE logo.svg

Universitetet i Genève (fransk: Université de Genève) er et sveitsisk universitet, beliggende i Genève. Universitetet er med sine om lag 14 000 studenter et av landets største universiteter.

Universitetet ble grunnlagt av Jean Calvin i 1559 som et presteseminarium, men hadde også undervisning i jus. Fokus var på teologi inntil det 17. århundre, da institusjonen ble et sentrum for opplysningstidens utdannelse. I 1873 ble universitetet sekulært.

I dag består universitetet av åtte fakulteter, og har utdannelser innenfor både naturvitenskap, humaniora, samfunnsvitenskap og teologi. Universitetet er spesielt førende innen forskning og studier av internasjonal politikk og i naturvitenskapene. Størstedelen av undervisningen foregår på fransk.

Det ledende studie- og forskningsstedet for internasjonale studier Institut de hautes études internationales et du développement var tidligere, som universitetsinstitutt, en del av Université de Genève. De to uavhengige institusjonene samarbeider idag om noe undervisning og tilbyr enkelte studieløp sammen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ eua.eu, besøkt 16. juli 2019[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Our Members / Tier 6», besøkt november 2021[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ www.auf.org, besøkt 23. november 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]