Mannen som elsket Yngve

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Mannen som elsket Yngve
Forfatter(e) Tore Renberg
Sjanger Roman
Forlag Oktober forlag
Sider 381
ISBN 9788249501472

Mannen som elsket Yngve er en roman av Tore Renberg. Boka ble første gang utgitt i 2003Oktober forlag, og den er også oversatt til svensk, dansk og fransk. Filmen med samme navn, som er basert på romanen, hadde premiere på norske kinoer 15. februar 2008.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ambox rewrite.svgOpprydning: Denne seksjonen trenger en opprydning for å møte Wikipedias kvalitetskrav. Mangler som er blitt anført: Dette minner mest om en bokanmeldelse som man finner på bokens bakside, for å pirre lesere til å kjøpe den.

Romanen handler om et stort dilemma for bokas hovedperson – en tenåring som går i andreklassen i Stavanger.

Sammen med kompisen Helge og kjæresten Katrine utgjør Jarle Klepp den tøffeste gjengen på skolen. De forfekter kompromissløse standpunkt til livets basale spørsmål: Verdensordningen, musikken, hårsveisen og hvem holder mål og hvem som ikke gjør det.

Den til nå høyst heterofile Jarle forelsker seg i Yngve. Yngve er en innflytter som spiller tennis og som ligger lysår bak gjengen når det gjelder innsikt i livets store spørsmål. Jarle må være ærlig mot seg selv og sine egne følelser og kommer dermed inn i et nett av løgner overfor den gamle gjengen.

Andre utgaver[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]