Maldiskusjon:Infoboks geografi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Eldre innlegg[rediger kilde]

Det kan være ryddig å tilføye at kilden for opplysningene om areal mm er denne siden hos SSB: http://www.ssb.no/emner/01/01/20/ M. Haugen 21. feb 2006 kl.23:27 (UTC)

I og med at denne er laget for norske byer kunne det kanskje være en idé å ha med et felt for fylke? Cnyborg 21. feb 2006 kl.23:46 (UTC)
Alternativt denne linken: http://www.ssb.no/emner/02/01/10/beftett/tab-2005-06-03-01.html. --Torstein 24. feb 2006 kl.21:24 (UTC)

formatnum & uformaterte tall (123456.789)[rediger kilde]

Kan vi ikke skrive om denne til å bruke formatnum til å skrive tallene slik at variablene kan gis i tall istedenfor tekst, og brukes til regning, f eks automatisk genererte tetthetstall? Gjør det selv dersom ingen har noen innvendinger på noen dager. Btd 16. nov 2006 kl. 20:51 (CET)

Gjort. Btd 6. des 2006 kl. 01:30 (CET)

Hvorfor står det ikke "by" bak tettstedtsnavnet lenger? Dette kan være misvisende, da ikke alle lesere kan vite hva boksen forteller.--— Neitakk 1. jan 2007 kl. 16:12 (CET)

Tar dette opp igjen. Noen redigerte nettopp infoboksen for Sauda by og byttet ut tettstedstall med kommunetall. Det må komme klarere frem at boksen gjelder byen og ikke kommunen.--— Neitakk 11. apr 2007 kl. 09:55 (CEST)

Bør ikke brukes for norske byer (om {{Infoboks by}})[rediger kilde]

Når denne malen brukes for norske byer, f.eks. Bodø, kombinerer den uttrykk og statistikk som ikke har noe med hverandre å gjøre. Arealet og innbyggertallet er for tettstedet som definert av SSB, og tallene kan være større eller mindre enn for området som er gitt bystatus eller har bynavn. Det er også feil å si at dette området har bystatus og bare så mange innbyggere bor i Bodø by. Bystatus for norske byer bør oppgis i infoboks kommune for "bykommunene" og enkeltvis for de nye byene som bare har gitt navn til en del av kommunen (men ikke for SSB-tettstedet!).

Uten bystatus er det bare informasjon om det statistiske tettstedet igjen, så jeg begynner å bytte denne boksen ut med en ny {{Infoboks norsk tettsted}} som kan få en database og oppdateres automatisk. Btd 20. sep 2008 kl. 18:04 (CEST)

Kommune[rediger kilde]

Kan noen legge til «Kommune» som en parameter? Det er mulighet for fylke, grevskap, region, øy og det hele, men ikke kommune. På forhånd takk. Erik 29. jul 2009 kl. 14:52 (CEST)

Feil i mal[rediger kilde]

Ser ut til at parameteren FYLKE ikke fungerer, kan noen kikke på dette ? Takk. KEN 25. feb 2010 kl. 01:34 (CET)

Det ser ut som om parameteren heter «fylkenavn», ikke som dokumentasjonen vil ha det til, «fylke». Og slett ikke «FYLKE». ;-) Og den er i bruk; se f.eks Namsos. Så da gjør jeg det heller valgfritt: {{{fylke|{{{fylkenavn|}}}}}} – oppgir du ikke «fylke», som dokumentert, så bruker den «fylkenavn» isteden. (Satser på at ingen av artiklene som bruker «fylkenavn» også oppgir «fylke».) — the Sidhekin (d) 25. feb 2010 kl. 02:07 (CET)
Der så jeg feil, forresten – Namsos har to infobokser, og det var den andre som hadde «fylkenavn». :-P Æh, for sent på natten til å vurderer å angre ... — the Sidhekin (d) 25. feb 2010 kl. 02:10 (CET)
Det funker ihvertfall . Takker ! KEN 25. feb 2010 kl. 02:18 (CET)

Bruk av posisjonskart[rediger kilde]

Jeg synes (det udokumenterte) parameternavnet land2 er ulogisk. Er det mulig å finne ut om denne er mye i bruk? Hvis ikke vil jeg gjerne omdøpe den til posisjonskart. Det hadde også vært greit å få oversatt lat/long til breddegrad/lengdegrad, siden flere andre infobokser bruker norske parameternavn. – Danmichaelo 8. sep 2011 kl. 17:33 (CEST)

Land2 har vært i bruk, etter hva jeg husker på geografiobjekter som strekker seg over flere land, slik som elver. Siden det blir tull hvis man skriver inn flere land i landparameteret. Tommel opp for lat/long omformingen, men det finnes fremdeles en del maler som bruker lat/long, så vi kan ikke skifte helt ennå. Men å skifte de malene, det går jo selvsagt. Da må det gåes igjenom alle malene som lenker hit. (kanskje det hadde vært like greit å gått igjenom alle geografi-infoboksene mens man var i gang, men det er en annen sak). Profoss (diskusjon) 8. sep 2011 kl. 17:44 (CEST)
Ja, ser bruksområdet for land2 ved elver. Det jeg ikke skjønner er hvorfor land2 sendes til posisjonskart i Mal:Infoboks geografi grunnmal:
|posisjonskart={{#ifeq:{{{lat|}}}x|x||{{#ifeq:{{{land2|}}}x|x||{{Kartposisjon {{{land2|}}}|bilde}}}}}}
For å få opp posisjonskartet brukte jeg derfor land2 i artikkelen om byen Bushehr, men det er tåpelig. Når det gjelder bredde/lengdegrad går det vel an å legge inn støtte for både norsk og engelsk. – Danmichaelo 9. sep 2011 kl. 00:34 (CEST)

Subst?[rediger kilde]

Hvorfor brukes egentlig Subst:infoboks geografi/subst i eksemplene? – Danmichaelo 13. nov 2011 kl. 00:51 (CET)

Politicians[rediger kilde]

Ordfører
Borgermester

(engelsk) The template now has a little support for politicians. According to my Norwegian-English dictionaries, both of these words mean "mayor".
Is it possible to add support for "prime minister", "president", "governor", and their political parties?
The equivalent templates in other Wikipedia projects usually have more fields for politics.
Thanks, Varlaam (diskusjon) 27. apr. 2014 kl. 18:49 (CEST)

Demonym?[rediger kilde]

Finnes det en mulighet til å legge ved demonym, eller da et innbyggernavn? --Simen113 (diskusjon) 17. mar. 2015 kl. 14:13 (CET)

innbyggernavn finnes som en parameter i denne malen. Haros (diskusjon) 17. mar. 2015 kl. 14:17 (CET)
Tusen takk, så den ikke--Simen113 (diskusjon) 17. mar. 2015 kl. 14:24 (CET)

Alt for høy zoom på posisjonsfunksjon[rediger kilde]

Zoom er alt for høy, sjekk Frasnes-lez-Anvaing, de som forsøker dette vil sannsynligvis anta at det ikke fungerer, det bør omgjøres så en faktisk ser kartet. Ulf Larsen (diskusjon) 2. okt. 2015 kl. 23:28 (CEST)

@Ulflarsen: Litt usikker på hva du mener her... Hos meg ser kartet for nevnte artikkel helt fint ut, hvis du tenker på kartet i koordinatlenken under posisjonskartet i infoboksen. Cocu (d) 2. okt. 2015 kl. 23:35 (CEST)
Jeg mener kartet en får opp når en trykker på lenken kart helt øverst til høyre i artikkelen. Ulf Larsen (diskusjon) 2. okt. 2015 kl. 23:43 (CEST)
Det er nok noe som ligger utenfor denne infoboksen. Lurer på om ikke det ligger noe i common.js, og at det er Haros som har lagt det inn. Mulig han vet noe mer... Selv får jeg ikke opp noen kartlenke i det hele, men som ikke innlogget opplever jeg samme problem som nevnt i denne tråden. Cocu (d) 2. okt. 2015 kl. 23:58 (CEST)
Slik det står nå anser jeg at koordinatene har lite for seg. Et alternativ (kanskje det enkleste?) hadde vært å zoome ut, så det ble som i artikkel om Mont-Saint-Jean (Belgia), et annet alternativ som i fransk artikkel om Frasnes-lez-Anvaing. Ikke vet jeg, håper Haros, Bruker:Profoss, Jon Harald Søby, Danmichaelo og Stigmj som synes å ha bidratt her kan se på det. Ulf Larsen (diskusjon) 4. okt. 2015 kl. 10:05 (CEST)
Det er ett eller annet enten i koord+kart eller denne som medfører at koord+kart sender "type:" ikke "type:landmark" (eller "type:adm3rd" som ville vært riktigst i dette tilfellet) til kartet. Ser ut som om det gjør at det ikke tolkes noen scale som kommer etterpå. Å sette inn type=adm3rd som argument ser ut til å fungere, det ser ut til å kunne settes inn som default i denne malen også. Et spørsmål er imidlertid hvilken av landmark, adm2nd, adm3rd etc. som er best som default. Jeg setter imidlertid inn adm3rd nå som et forsøk. Haros (diskusjon) 4. okt. 2015 kl. 12:36 (CEST)

Landkrets[rediger kilde]

I denne malen som jeg bruker ofte, kunne jeg tenke meg å få inn landkrets/landkreis med tanke på den tyske administrative enhet. Videre kunne jeg tenke med åpning for å tilføye bildetekst.--Trygve Nodeland (diskusjon) 20. des. 2015 kl. 12:43 (CET)

Så, da går det likevel, ihvertfall dersom man bruker liten «b» i bildetekst. Men landkreis?--Trygve Nodeland (diskusjon) 23. des. 2015 kl. 19:06 (CET)
Hei, jeg har lagt til landkrets, se på Heide, jeg har inntrykket av at distrikt har vært i bruk om landkretser tidligere. Profoss (diskusjon) 23. des. 2015 kl. 19:51 (CET)

Flagg[rediger kilde]

Det ser ikke ut til at denne malen henter info om flagg fra Wikidata. Jeg har eksperimentert litt med Hiroshima (prefektur), og den henter bare våpenet fra Wikidata. Ved å prøve Mal:Infoboks geografi/sandkasse og kommandoen som ligger der på linjen for flagg, så går det greit. Bør malen endres her? Jeg vil ikke gjøre noe jeg egentlig ikke har peiling på... Soleincitta (diskusjon) 26. okt. 2016 kl. 16:06 (CEST)

To flaggbilder gir rødlenke[rediger kilde]

Kan noen fikse slik at det ikke blir rødlenke når det er to flaggbilder på wikidata? Se f.eks Gladbeck og en god del andre tyske kommuner. --Avilena (diskusjon) 3. jun. 2017 kl. 13:08 (CEST)

Det ser ut som det må ordnes i Wikidata. I tilfellet Gladbeck lå det både et flagg og et banner under «Flag image». Ved å definere flagget som «Preferred rank» på symbolet til venstre for Flagge Gladbeck.svg blir flagget prioritert fremfor banneret. Soleincitta (diskusjon) 3. jun. 2017 kl. 15:30 (CEST)

Befolkningstetthet[rediger kilde]

Befolkningstetthet vil bli beregnet dersom areal og befolkning er oppgitt med gyldige tallverdier. Dersom det legges inn referanse for areal og/eller befolkningstall, vil ikke befolkningstettheten bli beregnet. Er det mulig å trunkere verdien, slik at kun det som står før <ref benyttes til å beregne befolkningstetthet? - 4ing (diskusjon) 28. mai 2018 kl. 13:04 (CEST)

Pinger Jon Harald Søby, Profoss, Haros, Cocu og Danmichaelo. - 4ing (diskusjon) 4. jul. 2018 kl. 09:06 (CEST)
Det enkleste vil nok være å legge inn en egen parameter for referanser til disse, slik at man har | befolkning = 123 og | befolkning-ref = <ref>SSB FFS</ref>. Jon Harald Søby (diskusjon) 4. jul. 2018 kl. 10:10 (CEST)
Jeg har pleid å legge inn referansen sammen med befolkningsår i det parameteret. Profoss (diskusjon) 4. jul. 2018 kl. 15:37 (CEST)
Det er en mulighet, men ikke særlig elegant etter min mening. Synes Jon Haralds forslag høres fornuftig ut, men det innebærer at referanseinnlegging for befolkningstall vil avvike fra hvordan det gjøres for de andre parameterne. - 4ing (diskusjon) 4. jul. 2018 kl. 15:42 (CEST)
Det er nokså trivielt å strippe en referanse med ref-tagger ved hjelp av en Lua-funksjon. Det sagt så bør befolkningstall hentes fra Wikidata, og dermed vil mye av problemet forsvinne. Befolkningstetthet bør beregnes på bakgrunn av landareal, men kun areal med vannareal finnes på Wikidata, dermed kan ikke dette løses på Wikidata før det er enighet om hvordan landareal skal angis. — Jeblad 4. jul. 2018 kl. 15:53 (CEST)

Språk[rediger kilde]

Kan noen se på hva som må gjøres med parameteren "språk" for å unngå rødlenke i f.eks. San Rafael (Iloilo)? Den lenker nå til artikkelen Språk i. - 4ing (diskusjon) 13. nov. 2019 kl. 21:56 (CET)

Det ser ikke ut til å være helt enkelt. Men forsøker en konstruksjon, skal bare teste noen flere eksempler om jeg finner noen. Hvis du ser noen som helst feil med den, så reverter grunnmalen uten videre. Haros (diskusjon) 13. nov. 2019 kl. 22:46 (CET)
Sånn, så er den inne, men rødlenken i fx Nairobi er ikke borte. Haros (diskusjon) 13. nov. 2019 kl. 22:57 (CET)
Nei, og der hører det hjemme med rødlenke. Jeg har også opprettet et par omdirigeringer til Språk på ...' der det er aktuelt. - 4ing (diskusjon) 14. nov. 2019 kl. 12:07 (CET)

Opphør[rediger kilde]

Denne malen burde ha en linje for opphør, og slik at den opplysningen hentes fra Wikidata. Se for eksempel Bezirk Wedding--Trygve Nodeland (diskusjon) 5. okt. 2020 kl. 10:52 (CEST)

Lagt til. Soleincitta (diskusjon) 5. okt. 2020 kl. 11:15 (CEST)
Takk. --Trygve Nodeland (diskusjon) 5. okt. 2020 kl. 13:49 (CEST)
@Soleincitta: Opphør er i noen tillfeller lagt inn som P582 (se [1]), kan det også tas med i malen? - 4ing (diskusjon) 13. okt. 2020 kl. 15:26 (CEST)
@4ing: Da har jeg tilføyd P582 og P580 til henholdsvis parameterne oppløst og grunnlagt i Geografi grunnmal. Får håpe det ikke lager noe problemer i andre sammenhenger! Mvh Soleincitta (diskusjon) 14. okt. 2020 kl. 11:27 (CEST) PS: Ser på Saarepeedi kommune at både P576 og P582 er oppført i Wikidata. Det fører til at begge verdiene vises i infoboksen. Jeg vet ikke helt hvordan det skal fikses. Kanskje noen andre kan nok til å ordne det slik at den ene blir «fortrengt» i forhold til den andre?
P576 og P582 skalikke brukes om samme element på Wikidata, så jeg slettet den ene. Men det løser bare problemet for den ene artikkelen. P576 bør ha forrang. - 4ing (diskusjon) 14. okt. 2020 kl. 13:59 (CEST)
@4ing: Jeg tilbakestilte meg selv. P580/P582 brukes i andre sammenhenger, bl.a. om start/slutt på politiske verv, så jeg er redd det vil slå uheldig ut noen steder, selv om jeg ikke har funnet noen eksempler. Jeg tenker at kun P571 og P576 skal brukes på grunnleggelse og avvikling av administrative enheter. Er det ikke brukt, bør det rettes i Wikidata. Soleincitta (diskusjon) 14. okt. 2020 kl. 14:56 (CEST)