Maldiskusjon:Infoboks firma

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Juks og bedrag
Org.formAksjeselskap
Org.nummer123 456 789
BransjeHumbug
Etablert2012
MorselskapJuks og bedrag holding
Datterselskap(er) Juks og bedrag - Mars as
HovedkontorMånen
Produkt(er)Eiendom
NøkkelpersonerJulenissen
Styreleder Jon Blund
Adm. dir. Per Blund
Antall ansatte1
Salgsinntekter1000000
Omsetning1000000
Resultat23
Nettstedhttp://www.example.com

Dette er et oppdiktet firma

Diskusjon[rediger kilde]

{{Infoboks firma
| firmanavn =
| logo =
| selskapsform =
| organisasjonsnummer =
| etablert =
| hovedkontor =
| nøkkelpersoner =
| styreleder =
| admdir =
| bransje =
| produkt =
| salgsinntekter =
| omsetning =
| resultat =
| antall_ansatte =
| morselskap =
| datterselskap =
| webside =
| fotnoter =
}}

Jeg har flettet inn parametrene fra Mal:Infoboks selskap hit, lagt redirect der, og oversatt de artiklene hvor samme innhold har forskjellig navn («selskapets navn» -> «firmanavn» osv). Zigkill 17. jul 2006 kl.19:31 (UTC)

Hva er forskjellen på salgsinntekter og omsetning. I mine øyne er det samme sak. mali 17. jul 2006 kl.21:37 (UTC)

Hva med sponsorinntekter, feks? Statsstøtte. Rente. Jeg tror ikke salgsinntekter og omsetning nødvendigvis trenger være de samme. Zigkill 17. jul 2006 kl.21:44 (UTC)
Definisjon av omsetning: Samlet sum av det et foretak selger i et visst tidsrom. Firmaet har en omsetning på 10 millioner pr år. Renter er ikke salgsinntekt eller omsetning, men finansinntekt (eller finanskostnad). Sponsorinntekter (hvis noen bedrifter har det) er ekstraordniære inntekter, sammen med statsstøtte. Men hvis man skulle mene at det er en forskjell, så bør det fremgå hva som inngår i salgsinntekter og omsetning. mali 17. jul 2006 kl.21:53 (UTC)
Hvis det er slik at salgsinntekter og omsetning er det samme tallet, er det selvfølgelig ingen grunn til å ha to; grunnen til at jeg ikke slo dem sammen til ett ved flettingen, var at jeg var usikker på om de ikke kan være, og ofte er, forskjellige. Zigkill 17. jul 2006 kl.22:11 (UTC)
P3362 vises nå som salgsinntekter. På engelsk kalles det for EBIT: resultat før rente og skatt, men etter varekostnad/lønnutbetalinger/avskrivninger. Jeg vet ikke helt hvorvidt vi trenger et felt for driftsresultatet, men er ganske trygg på at det ikke skal vises under salgsinntekter. Jeg forsøkte å endre det selv, det fungerte ikke på det første forsøket, så jeg gir nok midlertidig opp, men dette vil måtte rettes. Hadde det ikke vært for konsekvensene i artiklene salgsinntekter ble ført opp manuelt, synes jeg at raden kan slettes. (Det er jo for all praktisk formål det samme som omsetning)
---Kaffedrikkendepinscher (diskusjon) 19. sep 2020 kl. 06:30 (CEST)

Resultat[rediger kilde]

Er det resultat før eller etter skatt som bør oppgis? Mvh Mollerup 11. okt 2008 kl. 21:42 (CEST)

Marked[rediger kilde]

Hva med en frivillig tag som heter Marked:? Da kan man legge inn geografisk marked for selskaper der det er naturlig. En-wiki har tilsvarende "Area served". Ssu 19. mai 2009 kl. 12:25 (CEST)

Egenkapital[rediger kilde]

Vi bør ha inn Egenkapital, det blir f.eks brukt jevnlig for tilsvarende infoboks på enwiki (equity). Ulf Larsen 21. jan 2011 kl. 07:02 (CET)

Valuta[rediger kilde]

Er det mulig å gjøre om valutabenevnelsen i f.eks. omsetning, slik at det blir korrekt norsk (se f.eks. Lenovo, der omsetningen er angitt til "43 034 731 000 amerikansk dollar")? Er en mulig løsning å gjøre det om til "43 034 731 000 [[amerikansk dollar|USD]]", eller helst "43,035 mrd. [[amerikansk dollar|USD]]"? - 4ing (diskusjon) 30. apr. 2018 kl. 12:39 (CEST)

Angående eier[rediger kilde]

Burde kanskje lagt til P127 som en mulighet i infoboksen er ikke alltid Morselskap er riktig kontekst å putte det underDette usignerte innlegget ble skrevet av Andber08 (diskusjon · bidrag) 1. apr. 2019 kl. 21:58 (Husk å signere dine innlegg!)

Styreleder[rediger kilde]

Jeg ser at også tidligere styreledere legges inn i infoboksen når dataene hentes fra Wikidata (se f.eks. Vinmonopolet. Dette synes jeg ikke er hensiktsmessig - dette fyller opp infoboksen og passer bedre i en historie-seksjon el.l. Kan dette endres slik at bare eksisterende styreleder vises i infoboksen? - 4ing (diskusjon) 13. mai 2019 kl. 09:07 (CEST) Dette kan gjøres ved å erstatte

-->{{Infoboks rad|Styreleder|{{{styreleder|{{#invoke:Wikidata|formatStatements|property=P488}}}}}}}<!-- med
-->{{Infoboks rad|Styreleder|{{{styreleder|{{Wikidata|egenskap|P488}}}}}}}<!-- Asav (diskusjon) 12. aug. 2019 kl. 09:40 (CEST)

[rediger kilde]

Flyttet fra Brukerdiskusjon:Desoda av Tholme (diskusjon) 3. jul. 2019 kl. 23:44 (CEST)

Hei, din nyeste endringer på {{Infoboks firma}} vil kreve en del opprydding i artikler som benytter malen. Dette er fordi |bilde= parameteren har blitt benyttet over lenger tid til både logo og/eller bilde. Det er også viktig å se om endringene som legges inn skalerer med eksisterende bruk. Se for eksempel Apple som har en altfor stor logo, grunnet det brukes frameless. Når det etter min mening burde være rundt 100px. Aker Solutions er et godt eksempel på rydde arbeidet som må til. Jeg ser også selvfølgelig hva du ønsket å gjøre med endringen, se Microsoft og Samsung de ser veldig bra ut. - Premeditated (diskusjon) 3. jul. 2019 kl. 14:03 (CEST)

Spesial:Søk/insource:/nfoboks firma/ insource:/bilde *\= *.+ogo/ gir over 800 treff der det er lagt inn lokal bildefil med 'ogo' som en del av filnavnet. Stikkprøver viser at mange (de fleste?) artiklene har dobbel logo. - 4ing (diskusjon) 3. jul. 2019 kl. 14:26 (CEST)
Premeditated, 4ing; Jeg tar bort wikidata-delen fra logo-parameteret men lar parameteret være. Det er en smule mange å gå igjennom manuelt, men forhåpentligvis vil folk begynne å bruke det i fremtidige, evt. endre eksisterende artikler. Mulig en bot kan konvertere de fleste, dog med tungen rett i munnen. Kanskje det er teknisk mulig å sjekke om bilde- og logofilnavn er identisk for så å vise kun ett av dem, men det tar jo da kun hånd om de identiske. I mellomtiden er det kanskje mulig å ta en snarvei ved å sjekke om bilde er spesifisert lokalt for så å hoppe over logo... Er det en «brukbar» mellomløsning?  – Desoda [D] [B] 3. jul. 2019 kl. 14:50 (CEST)
Premeditated, 4ing; Vel, jeg prøvde å ta bort wikidata-delen, men jeg ble tilbakestilt av Andber08…  – Desoda [D] [B] 3. jul. 2019 kl. 15:31 (CEST)
Premeditated, 4ing; Sjekk om dette fungerer. Nå hentes logo og dernest bilde fra wikidata (slik som før), men nå sammenlignes logo og bildets filnavn. Dersom de er like benyttes den gamle metoden. Om dette fremdeles ikke er brukbart, så tror jeg vi setter det gamle systemet tilbake inntil videre.  – Desoda [D] [B] 3. jul. 2019 kl. 17:48 (CEST)
Det ser bedre ut, men blant annet Orkla (selskap) og General Motors er ikke er samarbeidsvillige. Det må nok ryddes i artikler for å få dette helt rett. Tips: Når det kun er en logo i infoboksen kan man bruke {{{logostørrelse|{{#if:{{{bilde|{{#property:P18}}}}}|100px|250px}}}}}]]}} for å gjøre den større når den står alene. - Premeditated (diskusjon) 3. jul. 2019 kl. 18:04 (CEST)
Premeditated; Jeg holder på å rusle igjennom artikler manuelt nå for å fjerne evt. lokalt satt bilde. Det er et par av dem… Kanskje mengden er håndterbar nok? Jeg ser Tholme har satt tilbake frameless på logostørrelse. Kommer vi til enighet her? Slik det var før så ble logoer hentet fra wd og vist frameless uansett. Mulig vi kan begrense størrelsen dersom både logo og bilde vises, slik nevnt over. Etter min mening kan 100px bli i minste laget dersom logoen er bred. Hvis vi kommer til enighet om maksimum bredde og høyde så skal det kunne spesifiseres jfr. WP:Extended image syntax#Size.  – Desoda [D] [B] 3. jul. 2019 kl. 19:41 (CEST)
Synes 100px er alt for lite til å være standardstørrelse. Jeg foretrekker at den står til frameless, og så kan man heller redusere størrelsen der det blir for stort. Har f.eks satt upright på Apple-logo slik at den ble litt mindre. Støtter forøvrig bruk av wikidata med sjekk om logo og bilde er det samme. Så får vi heller manuelt fikse opp de resterende som blir feil. Burde kanskje laget noen sporingskategorier for å finne mulig problematiske sider? Vi burde kanskje flyttet diskusjonen til Maldiskusjon:Infoboks firma? - Tholme (diskusjon) 3. jul. 2019 kl. 20:09 (CEST)
@Tholme: Jeg foreslår at logo-er har størrelse 100px når den står sammen med et bilde. Dette fordi logo-en kan bli i overkant dominerende i infoboksen (se General Motors). Jeg mener at dette også er tilfellet for Apple selv med de justeringene som er lagt inn. Noen logo-er skalerer også meget dårlig og blir «kornete» (som denne). Vanlig bilder kan også bli «kornete», men jeg opplever dette oftest med logo-er. Jeg foreslår at logo-er er 100px når de står med et frameless bilde. Når logo-en står alene (uten bilde (P18) eller et manuelt bilde) kan den være frameless. Foreslår å benytte: {{{logostørrelse|{{#if:{{{bilde|{{#property:P18}}}}}|100px|frameless}}}}}]]}}. Vi må nok flytte tråden til Maldiskusjon:Infoboks firma nå som vi drøfter malen direkte. - Premeditated (diskusjon) 3. jul. 2019 kl. 21:36 (CEST)
Jeg tror jeg har gått igjennom alle sider i søket til 4ing, og selv om jeg har standard bildestørrelse satt til 300px er det veldig få logoer jeg syntes ble for store. Derimot ville veldig mange blitt veldig små dersom 100px var standardstørrelse. Noen av grunnen er nok at vi kun har logoer som ligger på commons, og dermed er det mange brede tekstlogoer. Jeg tenker også at det er bedre om en logo som standard er litt for stor, enn at logoen blir for liten. Blir logostørrelsen veldig feil kan den overstyres med logostørrelse. Standardstørrelsen for logo/bilde har vært frameless i lang tid, og det vil også respektere brukersatt bildestørrelse.
Jeg har fjernet doble logoer i søket til 4ing, men i tillegg bør det nok kjøres en bot som sjekker om det ligger likt bilde på wikidata som i logo eller bilde og i såfall fjerne bildet som er lagt inn lokalt i infoboksen. Da fjerner vi mange muligheter for at doble logoer dukker opp igjen dersom bilde blir endret på wikidata. Jeg vil tro dette kan greit gjøres av en bot uten negative konsekvenser? Tholme (diskusjon) 4. jul. 2019 kl. 00:13 (CEST)
Dette begynner å se bra ut. Takk til Tholme, 4ing, Andber08 og Premeditated for bistand. Det ble som jeg håpet, at bare jeg tok det første skrittet så ble det lettere for andre å bidra. Face-smile.svg Er det noen andre endringer som ønskes i denne infoboksen mens vi først er i gang? Det er vel noen mer som kan hentes fra wikidata? Forrige, neste, økonomi, osv. Eller er det kanskje noen andre infobokser som trenger noe tlc?  – Desoda [D] [B] 4. jul. 2019 kl. 23:41 (CEST)
@Desoda: Kanskje du kan ta en titt på denne? - 4ing (diskusjon) 5. jul. 2019 kl. 08:26 (CEST)
Og denne infoboksen bør vel fikses slik at ikke den blir svært bred ved lange URLer (det har vel blitt fikset for noen andre infobokser?). Se f.eks. SCO Group. - 4ing (diskusjon) 5. jul. 2019 kl. 14:27 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── @4ing: Har begynt å se på kommunemalene - flikket litt på den ene, så får vi se hvilken av de som "vinner" til slutt. Når det gjelder URLer, skal vi like greit legge dem bak "Offisielt nettsted" slik som under Eksterne lenker? Da er jo lengden satt. Når det gjelder å bruke archive.org som "hjemmeside" så synes jeg det er bedre å la hjemmesiden på Wikidata peke dit den gikk og legge den arkiverte siden under "Arkiv-URL", muligens sette hjemmesiden "Avskrevet" også så ingen bruker den uforvarende.  – Desoda [D] [B] 5. jul. 2019 kl. 14:39 (CEST)

Ja, enig at å lenke til en arkivert hjemmeside har lite for seg, med mindre den er brukt som referanse for informasjon i artikkelen. - 4ing (diskusjon) 5. jul. 2019 kl. 15:04 (CEST)
Symbol comment vote.svg Kommentar : Det med lange URL-er har nylig vært diskutert på tinget (juni 2019), uten at det har ført frem til noe spesifikt. Se Wikipedia:Torget/Arkiv/2019/juni#Malsnekker? - Premeditated (diskusjon) 5. jul. 2019 kl. 15:55 (CEST)
@Premeditated: Leser det du skriver der, men som Haros skriver vedr. å få øye på evt. falske nettsider; «[…] men det gjelder jo også når den ligger under eksterne lenker.» Kan vi kanskje trekke ut domenenavn.tld og vise kun det?
@4ing: I så fall, er det ikke da bedre å legge hjemmesiden i en <ref>{{Kilde… m/arkiv-url?  – Desoda [D] [B] 5. jul. 2019 kl. 19:13 (CEST)
Jo, det var det jeg mente. - 4ing (diskusjon) 5. jul. 2019 kl. 21:49 (CEST)


Antall ansatte[rediger kilde]

Lokalt angitt verdi av antall ansatte vises ikke. - 4ing (diskusjon) 27. sep. 2020 kl. 09:30 (CEST)

@4ing - har du eksempler på artikler? Gjerne med lokal verdi, Wikidata verdi og om det finnes gjerne også med begge deler. Haros (diskusjon) 12. okt. 2020 kl. 22:44 (CEST)
Da er det lagt inn. Har testet det på Carlsberg og Akershus universitetssykehus. Det finnes ikke noen mulighet for "uten" for denne parameteren. Om det dukker opp noen feil, gi beskjed. Haros (diskusjon) 12. okt. 2020 kl. 23:06 (CEST)
Takk, det var redigeringskrig på Jysk (firma) som fikk meg til å legge inn en lenke til denne tråden på Torget. - 4ing (diskusjon) 12. okt. 2020 kl. 23:08 (CEST)