Mal:Thumb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mal:Thumb er for bruk på sider som transkluderes inn på portalsider slik som Portal:Andre verdenskrig. Den inneholder en test som bruker en av flere mer spesielle maler utfra hvor og hvordan den brukes. I hovedrommet blir bildets plassering og form gitt av align, typisk vil denne være left, right eller fraværende. Disse tilsvarer malene {{thumb-left}} og {{thumb-left}}. Det finnes også andre angivelser som kan brukes. I Wikipedia-rommet og Portal-rommet brukes {{thumb-small}}. Den første anonyme parameteren er for å angi bildet, den andre er for billedteksten. Utover disse så brukes egne parametre for byline og dato.

Spesialiserende maler[rediger kilde]

Thumb-helper
Ikke i bruk (?)
Thumb-none
Ingen visning av bildet i hovedrommet
Thumb-large
Alias for Thumb-right
Thumb-small
Visning av bildet venstrestilt og i liten størrelse (75px) hvis ikke identifisert brukssted påvises, da brukes høyrestilt og noe større størrelse (100px). Dette er default for portalrommet og wikipediarommet.
Thumb-right
Visning av bildet høyrestilt og i stor størrelse (300px) hvis ikke identifisert brukssted påvises, da brukes venstrestilt og noe mindre størrelse (200px). Dette er default for alle andre rom enn portalrommet og wikipediarommet.
Thumb-left
Visning av bildet venstrestilt og i stor størrelse (300px) hvis ikke identifisert brukssted påvises, da brukes venstrestilt og noe mindre størrelse (200px).

Eksempler[rediger kilde]

Artikkelen Agatunet viser hvordan et noe forstørret bilde blir plassert oppe til høyre. Denne artikkelen roteres inn på Portal:Museum. I artikkelen Brudeferd i Hardanger er billedplasseringen tatt opp av en mal og billedvisningen av malen slås av med align=none, da vises ikke noe ekstra bilde i artikkelen selv om det fortsatt kommer med på Portal:Kunst.