Mal:Sorterte kolonner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dokumentasjonsikon Maldokumentasjon [vis] [rediger] [historikk] [oppdater]
Eksperimentell løsning

Formål[rediger kilde]

Brukes for å få et antall sorterbare kolonner som tilpasser seg skjermbredden. Malen vil da bruke noen globale definisjoner slik at antall kolonner brukt på siden er likt i alle aktuelle lister, og antall kolonner er i tillegg slik at de passer med vindusbredden.

Ved utskrift settes det tre kolonner uavhengig av nettleserens bredde, og tillegg for å håndtere selve sorteringen settes til usynlig.

Typisk vil malen brukes der en liste har mer enn en enkelt naturlig følge og hvor de alternative tolkingene skaper nye sorteringsfølger. Eksempler på slike bibliografier som både kan sorteres på titler og utgivelsesår, artsnavn som både kan sorteres på norsk navn og latinsk navn, og lignende. Slike følger er ofte omtalt som tvetydige opplistinger, elementene er i et multiset som kan listes på flere måter.

Bruk[rediger kilde]

Malen {{sorterte kolonner}} settes inn rett over den aktuelle lista. Både ordnede og uordnede lister tilpasses, men ikke datalister. Malen tar en parameter tittel som brukes som overskrift, og anonyme paramtre som identifiserer hva som skal sorteres.

Eksempler[rediger kilde]

Tilgjengelig plass vil bestemme hvor mange kolonner som brukes, og dette vil endre seg om vinuets størrelse endres.

Dette er en demo på en bibliografi

I underseksjonen Knut Hamsun#Bibliografi er malen brukt sammen med en uordnet liste.

Bugs[rediger kilde]

Fordi malen baserer seg på infrastrukturen som etableres av de underliggende scriptene og stildefinisjonene til malen kolonner så vil også en del av de samme feil og mangler bli synlige i denne malen. Se seksjonen bugs i kolonner for en beskrivelse av felles feil og mangler.

Se også[rediger kilde]