Mai Elise Solberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mai Elise Solberg
20120423 172514 85-2-Edit copy copy.jpg
Født20. mai 1981[1]Rediger på Wikidata (41 år)
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Mai Elise Solberg (født 1981) er en norsk musiker fra Ytre Enebakk. Hun er utdannet jazzsanger og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole fra 2003-2009, men spiller også bass, gitar, klokkespill, trommer/perkusjon, synther, keytar samt live programmering. Hun har gått i lære og tatt timer med blant andre Elin Rosseland, Sidsel Endresen, Jon Eberson og Guro Gravem Johansen. Hun har mellomfag i Musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, med musikkteknologi som fordypning. Før dette gikk hun på Viken Folkehøgskole. Hun arbeider som frilans musiker, arrangør og kordirigent.

Hovedprosjekt[rediger | rediger kilde]

ONTZ[rediger | rediger kilde]

«ONTZ» er en eksperimentell popduo med Bjarne Chr. Gustavsen. De har gitt ut albumet Go Marching In 2010 (Kennel Kollective) og Ontz EP (2013) på Impeller, en underlabel av Propeller Recordings. Ontz turnerer som oppvarmingsband for Jarle Bernhoft i Europa våren 2014, og i Norge høsten 2014. Solberg er også med og synger duett med Bernhoft på norgesturnéen på låta No us, No them fra sin siste plate Islander.

Små Grå[rediger | rediger kilde]

«Små Grå» er et eksperimentelt samtidsensemble bestående av Ingebjørg Loe Bjørnstad, Benedikte Kruse, Nina Mortvedt og Mai Elise Solberg. De har vært aktive siden 2007 og satt opp flere forestillinger i samarbeid med arrangører, komponister og koreografer.

Songs and Sweet Potatoes[rediger | rediger kilde]

Songs and Sweet Potatoes er en kammerjazzgruppe som har turnert for Rikskonsertene siden 2007, bestående av Hedvig Mollestad Thomassen og [Per Amund Solberg, Markus L. Johnsen, Morten Kvam, Sondre Meisfjord og Ole Morten Vågan). De var også i Jordan i 2013.[2]

Sideprosjekt[rediger | rediger kilde]

Samarbeid med Morten M. Traavik[rediger | rediger kilde]

Mai Elise Solberg var medvirkende som vokalist og skuespiller i Traaviks oppsetning De sorte GribberVictoria Scene i 2008. Traavik satte også opp Yes, We Love This Country i Pyongyang i Nord-Korea den 17. mai 2012, og Mai Elise Solberg var medvirkende som sanger.

VOM[rediger | rediger kilde]

VOM er et rockeband bestående av Linda Marie Fromreide aka El Burgo (vokal), Bente Fagereng aka Von Pøls (trommer) og Hedvig Mollestad Thomassen aka Mester Pøggs (gitar) i tillegg til Mai Elise Solberg aka Esel Rex (bass).[3] De har gitt ut Viva la Vom (2010) og Takk for maten den var god, her er plate nummer 2 (2014), begge på Duplex Records.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]