Magnus Reneflot

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Magnus Reneflot
Født23. aug. 1956Rediger på Wikidata (67 år)
BeskjeftigelseFotograf Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Jan Magnus Reneflot (født 23. august 1956) er en norsk naturfotograf, bosatt i Ski utenfor Oslo.

Yrkesmessig har han bakgrunn fra Kodak Norge, der han arbeidet i 28 år. Jobbet blant annet som mellomleder for Kodaks filmlaboratorium og på kundeservice.

Reneflot er kjent for sine særegne, halvabstrakte bilder, med motiver hentet fra naturen. Han arbeider både med stillbilder og video. Han har laget bildeprogrammer og kortfilmer, og samarbeidet med kjente musikere som Knut Reiersrud og Terje Isungset.[1] I 2017 fikk han endelig gitt ut sin første bok " Fotorefleksjoner" som for det meste inneholder bilder fra kortreiste naturopplevelser.

Hans bilder er publisert i en rekke bøker. Han har hatt separatutstillinger og deltatt på kollektivutstillinger. Han har en rekke premierte bilder fra fotokonkurranser, som 2. premie og sølv i Nikons internasjonale fotokonkurranse i 2003

Reneflot er med i foreningen Norske Naturfotografer, hvor han også har vært leder (2010). I 2017 ble han tildelt æresmedlemskap for sitt arbeid for foreningen. Han er også aktiv i Oslo Naturfoto og i BioFoto - der han er æresmedlem. Han er tilknyttet bildebyrået Samfoto.

Reneflot er daglig leder i Norsk NaturfotoFestival AS som er den største festival i sitt slag i Norden. Den ble første gang arrangert i 2014. Gründere for festivalen var Magnus Reneflot og Kjell Sigurd Strandenæs. Foreningene Biofoto og Norske Naturfotografer er eiere av festivalen.

Utstillinger[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Presentasjon av Magnus Reneflot i Fotografi nr. 8 2005

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]