Magiske Cirkel Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Magiske Cirkel Norge (MCN) er en norsk, landsomfattende forening for tryllekunstnere som ble stiftet i 1928. Foreningen teller rundt 320 medlemmer, både amatører og profesjonelle. For å bli medlem må man kunne dokumentere at man har kunnskap om og interesse for trylling.

MCN har sitt hovedsete i Oslo. Foreningen har også underavdelinger og mindre tryllegrupper andre steder i landet, bl.a. Bergen, Stavanger, Sandefjord, og Tromsø. Det finnes p.t. (2021) ikke noen underavdeling for MCN i Trondheim, da de fleste lokale trylleinteresserte der er medlemmer i Forening av Magikere i Trøndelag (FAMIT).

MCN ble stiftet 21. oktober 1928 i Oslo. Foreningen er den eldste trylleforeningen i Norden. MCN samarbeider med de andre nordiske trylleforeningene gjennom organet Nordisk Magi Union. Foreningen er også tilsluttet det verdensomspennende trylleforeningsnettverket FISM (Fédération Internationale des Sociétés Magicques). FISM avholder verdensmesterskap i trylling hvert tredje år.

Medlemmer i MCN har tilgang til foreningens bibliotek og videotek. Disse samlingene består av faglitteratur og video medlemmene kan låne for å utvikle seg videre som tryllekunstnere.

MCN driver Norsk Tryllemuseum i samarbeid med Den Magiske Ring. Museet er trolig Norges minste, men morsomste museum.

I 2000 fusjonerte Magiske Cirkel Norge med Magisk Junior Cirkel, Norge, en egen forening for unge tryllekunstnere (stiftet 19. februar 1958 i Oslo). Kontakten har vært tett opp gjennom årene mellom foreningene, blant annet med samarbeid om møter og utgivelse av medlemsblader. MCN fikk etter fusjonen en egen junioravdeling for trylleinteressert ungdom.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Organization template.gifDenne organisasjonrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.