Madredeus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Madredeus
Madredeus-Aveiro-01.08.2005-foto de J.P.Casainho 02.jpg
OpphavLisboa, Portugal (1985)
Sjanger Portugisisk musikk
Fado
World music
Folkemusikk
Aktive år1985
IMDbIMDb
Medlemmer
Pedro Ayres Magalhães, Rodrigo Leão, José Peixoto, Francisco Ribeiro, Teresa Salgueiro

Madredeus (utt. IPA: [ma.dɾɨ.'ðewʃ]) er et portugisisk band. Musikken kombinerer er påvirket av fado og den moderne folkemusikken.

Medlemmene som startet bandet var Pedro Ayres Magalhães (gitar), Rodrigo Leão (keyboard), Francisco Ribeiro (cello), Gabriel Gomes (trekkspill) og Teresa Salgueiro (vokalist). Magalhães og Leão dannet gruppa i 1985, mens Ribeiro og Gomes ble med i 1986. De lette etter en kvinnelig vokalist og fant Teresa Salgueiro i en av Lisboas nattklubber. Teresa likte musikken og besluttet å bli med. I 1987 spilte Madredeus inn sitt første album: Os dias da Madredeus.

I 1993 forlot Pedro Ayres Magalhães bandet midlertidig og ble erstattet av José Peixoto (guitar) på konserter. Magalhães sluttet seg til gruppen igjen senere, slik at det ble en sekstett med to gitarister.

I 1994 spurte filmregissøren Wim Wenders om de ville spille i filmen hans, Lisbon Story. Det gjorde de, og ble berømte internasjonalt. Samme år forlot Rodrigo Leão bandet for å starte en solokarriere. Han ble erstattet av Carlos Maria Trindade (keyboard).

I 1997 forlot Francisco Ribeiro og Gabriel Gomes bandet fordi musikkstilen begynte å forlate fado-røttene med utgivelsen av O Paraíso. Fernando Júdice (akustisk bassgitar) ble med. I november 2007 forlot Teresa Salgueiro bandet.

Madredeus har solgt over tre millioner album.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]