MTV Unplugged (Mariah Carey-EP)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

MTV Unplugged er en live EP av den amerikanske sanger-låtskriver Mariah Carey, utgitt i USA 2. juni 1992 av Columbia Records. Etter suksessen til Careys forrige to album, og flere kritikkere mente Carey var en "studioartist", organiserte Sony BMG et liveshow i Kaufman Astoria Studios, New York 16. mars 1992.

Showet, med tittelen MTV Unplugged, ble opprinnelig sendt på MTV for å markedsføre Careys album Emotions. Etter suksessen ble showet imidlertid utgitt som en EP, med en tilhørende VHS med tittelen MTV Unplugged.

MTV Unplugged
MTV Unplugged EP med Mariah Carey
Utgitt2. juni 1992
SjangerPopmusikk
Lengde00:28:49
PlateselskapColumbia Records
Plass i kronologi
Emotions
(2.juni 1992)
Music Box

Etter utgivelsen fikk EP generelt positiv kritikk fra musikkritikere, hvor mange roste Careys vokal. Kommersielt var albumet en suksess, og ble nummer tre på Billboard 200, og ble sertifisert fire ganger platina av RIAA. Dette tilsvarer rundt to millioner eksemplarer i USA.

I tillegg opplevde EP sterk suksess i flere internasjonale markeder, som Nederland og New Zealand, hvor den nådde nummer én og ble sertifisert som dobbelt platina. MTV Unplugged kom på topp 5 i Storbritannia, og topp 10 i Australia og Canada.

"I'll Be There" ble valgt som hovedsingel fra albumet. Den ble gitt ut en måned før lanseringen av albumet, og ble til slutt Careys sjette #1 i USA, og en av de få sangene som har gjort det av to forskjellige artister. Globalt var sangen vellykket, og toppet hitlistene i Canada, Nederland og New Zealand. Samt oppnådde topp fem plassering i Irland og Storbritannia. Etter suksessen ble sangen "If It's Over", en sang fra Careys andre studioalbum Emotions, gitt ut på grunn av suksessen til showet og EP-en.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]