MINOs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
MINOs
Stiftet26. september 2012
LandNorge
Nettstedminos.no (no)

MINOs er en selvmordsforebyggende organisasjon som ble grunnlagt i Kristiansand den 26. september 2012. MINOs har til hensikt å drive helsefremmende og selvmordsforebyggende arbeid. Den er oppkalt etter grunnleggeren Mona Johansens søster, Miriam, som begikk selvmord. Miriam hadde kallenavnet Mino. Bokstaven S er lagt til på slutten av navnet for å understreke at det er en selvmordsforebyggende organisasjon.[klargjør] Verdiene til MINOs er motivasjon, inspirasjon, nærhet, omsorg i tillegg til selvmordsforebygging. MINOs jobber for å drastisk redusere selvmord blant barn og unge. Målet er å halvere selvmordsraten blant ungdom i alderen 19 til 24 år og få den helt bort blant skolebarn.

Arbeid[rediger | rediger kilde]

I samarbeid med kommuner, etater og ikke-statlige organisasjoner jobber MINOs for å skape mer oppmerksomhet rundt omsorgssvikt, mobbing og psykisk helserelaterte problemer blant barn og unge. MINOs har produsert IKT-systemet OKEI for skole, barnevern og helsepersonell for at barn og ungdom skal få tilgang til rett hjelp raskest mulig.

MINOs holder til i Torridalsveien 21A i Kristiansand. Styret består av sosionomer, ingeniører, kommunikasjonsrådgiver, kvalitetsrevisor, økonom, lingvist og mennesker som har opplevd selvmord på nært hold.

Styremedlemmer[rediger | rediger kilde]

  • Styreleder: Tom Skolebekken
  • Nestleder: Perry Helmundsen
  • Styremedlemmer: Inger Øverland, Mona Johansen og Jørn Lein-Mathisen

Om MINOs[rediger | rediger kilde]

MINOs er en organisasjon som arbeider mot selvmord. De forebygger selvmord ved hjelp av samtale.

MINOs jobber med å definere strukturer for samarbeid mellom frivillige og offentlige organisasjoner. MINOs jobber med metoder for samhandling mellom skole, helsevesen, barnevern og andre som jobber med barn. De involverer ungdom i arbeidet for å forebygge selvmord blant ungdom. Fordi mange av de som begår selvmord er mellom 14 og 24 år. De setter opp forskjellige typer arrangemeter for å engasjere ungdom og andre som har selvmordstanker eller er støttepersoner eller er pårørende av noen som har begått selvmord.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]