Luke Perry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Luke Perry
Luke perry lk.jpg
Født11. oktober 1966 (52 år)
Mansfield
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, skuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Coy Luther «Luke» Perry III (født 11. oktober 1966 i Mansfield i Ohio) er en amerikansk skuespiller.

Luke Perrys far het Coy Luther Perry II (døde av et hjerteanfall i 1980). Hans mor heter Ann Perry Bennett og var husmor. Perrys foreldre ble skilt da han var 6 år gammel. Hans mor giftet seg igjen med konstruksjonsarbeideren Steve Bennett i 1978. Han har en yngre bror, Thomas Perry, en yngre søster Amy Perry og en halv-lillesøster, Emily Bennett.

Perry er best kjent for sin rolle som «Dylan» i TV-serien Beverly Hills 90210. Han opptrådte også som «Reverend Jeremiah Cloutier» i TV-serien Oz. Fra 2002 til 2004 hadde han hovedrollen som «Jeremiah» i TV-serien Jeremiah, som han også produserte.

Tidlig i 2004 hadde Perry sin debut på teater i en oppsetning av When Harry Met Sally... i London. Perry har også hatt stemmen som seg selv i en episode av animasjonsserien Family Guy der han spilte en skaphomse, samt i Simpsons-episoden «Krusty Gets Kancelled» fra 13. mai 1993.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.