Luke Perry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Luke Perry
Luke perry lk.jpg
Luke Perry i 2004
FødtCoy Luther Perry III
11. oktober 1966 (51 år)
Mansfield, Ohio, USA
Ektefelle Skilt - Rachel Minnie Sharp (1993-2003)
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, skuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år1986–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Coy Luther «Luke» Perry III (født 11. oktober 1966 i Mansfield i Ohio) er en amerikansk skuespiller.

Luke Perrys far het Coy Luther Perry II (døde av et hjerteanfall i 1980). Hans mor heter Ann Perry Bennett og var husmor. Perrys foreldre ble skilt da han var 6 år gammel. Hans mor giftet seg igjen med konstruksjonsarbeideren Steve Bennett i 1978. Han har en yngre bror, Thomas Perry, en yngre søster Amy Perry og en halv-lillesøster, Emily Bennett.

Perry er best kjent for sin rolle som «Dylan» i TV-serien Beverly Hills 90210. Han opptrådte også som «Reverend Jeremiah Cloutier» i TV-serien Oz. Fra 2002 til 2004 hadde han hovedrollen som «Jeremiah» i TV-serien Jeremiah, som han også produserte.

Tidlig i 2004 hadde Perry sin debut på teater i en oppsetning av When Harry Met Sally... i London. Perry har også hatt stemmen som seg selv i en episode av animasjonsserien Family Guy der han spilte en skaphomse, samt i Simpsons-episoden «Krusty Gets Kancelled» fra 13. mai 1993.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.