Ludvig barnet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
For kongen av Sicilia som også ble kalt for «Ludvig barnet», se Ludvig av Sicilia.
Ludvig barnet
Die deutschen Kaiser Ludwig das Kind.jpg
Fødtjuli 893 (juliansk)
Altötting
Død29. september 911 (juliansk)
Frankfurt am Main
GravlagtSt. Emmeram's Abbey
Ektefelle ukjent
Far Arnulf av Det tysk-romerske rike
Mor Ota
Søsken Ratold d'Italie, Zwentibold, Ellinrat
Beskjeftigelse Monark

Ludvig barnet (født 893, død 911) var den siste virkelige karolingiske hersker av øst-frankerne. Han var sønn av keiser Arnulf av Kärnten. Ludvig ble født i 893 i Altötting i Bayern. Han etterfulgte sin far da denne døde i 899 da han selv var bare seks år gammel.[1] I løpet av hans styre ble landet så å si ødelagt av herjinger fra magyarene.

Da Ludvig døde, døde også den østlige linjen av det karolingiske dynastiet ut. Tomrommet som ble etterlatt i det karolingiske Østfrankerriket ble til slutt fylt av familien til Henrik I av Sachsen, også kalt for «Henrik fuglefangeren», en fetter, og det ble dermed begynnelsen på det ottonianske dynasti.

Ludvig blir ulikt nummerert, både som Ludvig IV og Ludvig III, ved at han var den fjerde Ludvig som regjerte i Tyskland, men Ludvig den fromme, eller Ludvig I av Franken, var konge over alle frankerne og Ludvig III var bare en hersker av en del, Sachsen og Bayern.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Denne artikkelen inneholder materiale fra Encyclopædia Britannica Eleventh Edition, en publikasjon som nå er offentlig eiendom.


Forgjenger:
 Arnulf av Kärnten 
Konge av Østfrankerriket
(899911)
Etterfølger:
 Konrad I 
Forgjenger:
 Zwentibold 
Konge av Lotharingia
(890911)
Etterfølger:
 Karl den enfoldige