Lotta Engberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lotta Engberg
Lotta Engberg.JPG
Lotta Engberg i Norrköping 2008
Født5. mai 1963 (55 år)
Överkalix, Sverige Sverige
Beskjeftigelse Sanger, programleder, pianist
Nasjonalitet Sverige Sverige
SjangerDanseband
Schlager
InstrumentPiano
Aktive år1980-

Lotta Engberg, er en svensk danseband- og popsangerinne.[1] Hun ble født den 5. mars 1963 i Överkalix i Sverige som Lotta Pedersen. Engberg har deltatt i Melodifestivalen (svensk Melodi Grand Prix) og Eurovision Song Contest.

I 1989 startet hun sammen med sin daværende ektemann Lotta & Anders Engbergs orkester. Lotta Engberg var vokalist, mens Anders Engberg var saksofonist.

I 1994 startet hun sitt eget danseband, Lotta Engbergs.

TV 4 Plus er hun programleder for Bingolotto.

Melodifestivalen[rediger | rediger kilde]

Første gang hun deltok i Melodifestivalen var i 1984, da hun fremførte Sankta Cecilia sammen med Göran Folkestad. Den kom på en andreplass etter Herreys. I 1987 vant hun med Fyra Bugg & en Coca Cola. I 1988 kom hun på en tredjeplass i den svenske finalen med 100% sammen med vokalgruppen Triple & Touch. Som medlem av trioen Kikki, Bettan & Lotta deltok hun med «Vem é dé du vill ha» som kom på tredjeplass i Melodifestivalen 2002, og «Din hånd i min hånd» som kom på fjerdeplass i Melodi Grand Prix 2003.

Album[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.