Loki

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Loki
Generell informasjon
SjangerActionfilm, superhelt-fiksjon
Prod.landUSA
Sesonger2
Episoder12
Lengde48±6 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Stemmer avTara Strong
Medvirkende
11 oppføringer
Tom Hiddleston (rollefigur: Loki)[1]
Owen Wilson (rollefigur: Mobius M. Mobius)[1]
Gugu Mbatha-Raw[1]
Sophia Di Martino (rollefigur: Sylvie)[1]
Wunmi Mosaku[1]
Richard E. Grant[1]
DeObia Oparei[2]
Eugene Cordero[2]
Jonathan Majors
Jonathan Ke Quan
Rafael Casal
Bak kamera
Skaper(e)Michael Waldron
RegiKate Herron
MusikkNatalie Holt
FotoAutumn Durald
Prod.selskapMarvel Studios
Sending
Periode9. jun. 2021
TV-kanalDisney+
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Loki er en amerikansk nett-TV-serie produsert av Marvel Studios for strømmingDisney+. Den hadde premiere 9. juni 2021.[3]

Handlingen er lagt til det såkalte Marvel-universet der flere spillefilmer og TV-serier flettes inn i hverandre, og finner sted etter hendelsene beskrevet i filmen Avengers: Endgame fra 2019.[4]

Tittelrollen spilles av Tom Hiddleston, mens Tara Strong, Owen Wilson og Richard E. Grant spiller andre sentrale roller.[5]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Loki blir arrestert av Time Variance Authority (TVA) når han oppretter en ny tidslinje etter å ha stukket av fra slaget i New York med Tesseract i 2012. TVA tilbakestiller denne tidslinjen, og denne varianten av Loki står for retten foran av dommer Ravonna Renslayer for forbrytelser mot tidslinjen. Loki skylder denne situasjonen på The Avengers, som hadde reist tilbake i tid til 2012. Men dommer Renslayer sier at The Avengers sine handlinger var ment å skje, i motsetning til Lokis flukt. Agent Mobius M. Mobius tar Loki med til «Time Theatre» for å gå gjennom tidligere ugjerninger, og stille spørsmål ved historien hans om å skade mennesker. Mobius avslører at Loki, i sin tiltenkte fremtid, utilsiktet forårsaker dødsfallet til sin adoptiv-mor Frigga.

Loki forsøker å stikke av, men gir opp etter å ha innsett at TVAs makt overstiger kraften til Infinity Stones. Loki vender tilbake til «Time Theatre» og ser på flere fremtidige begivenheter, inkludert hans egen død i hendene på Thanos. Loki godtar deretter å hjelpe Mobius med å jakte på en annen Loki-variant, som drepte flere TVA-agenter og stjal anklagene deres for tilbakestilling av en tidslinje. Loki blir med på et TVA-oppdrag til stedet for et angrep fra «The Variant» i 1985, som skal finne sted ved Oshkosh, Wisconsin. Renslayer protesterer mot at Loki skal hjelpe dem videre.

Men Mobius overbeviser henne om å gi Loki en ny mulighet. Loki studerer i mellomtiden flere TVA-filer, tror at «The Variant» gjemmer seg i nærheten av apokalyptiske hendelser hvor handlingene deres ikke påvirker tidslinjen. Loki og Mobius bekrefter denne muligheten ved å besøke Pompeii i år 79 etter Kristus, før de tror at «The Variant» gjemmer seg under en orkan i Alabama i år 2050. Men der blir de overfalt av «The Variant» som trollbinder flere lokale innbyggere og TVA-agent Hunter B-15. The Variant avslører seg som en kvinnelig versjon av Loki.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Tom Hiddleston som Loki
 • Tom Hiddleston som Loki: Adoptiv-broren til Tor, basert på den norrøne mytologiske guden med samme navn. Dette var en alternativ versjon av Loki som skapte en ny tidslinje fra Avengers: Endgame (fra 2019) fra og med 2012. TV-serien utforsker flere av Lokis magiske evner, som for eksempel telekinese.
 • Gugu Mbatha-Raw som Ravonna Renslayer: Den tidligere TVA Hunter A-23 som steg i gradene og ble en respektert dommer. Hun overvåker etterforskningen av Loki.
 • Wunmi Mosaku som Hunter B-15: En høyt rangert Hunter fra TVA som forsøker å stoppe denne varianten av Loki.
 • Tara Strong som Miss Minutes: En animert antropomorf maskot for TVA.
 • Owen Wilson som Mobius M. Mobius: En agent fra TVA som spesialiserer seg på etterforskning av ekstremt farlige tidsforbrytere.
 • Sophia Di Martino som Sylvie: En variant av Loki som angriper en tidslinje, og har forskjellige magiske krefter. Hun anser seg ikke som en Loki, og bruker navnet «Sylvie» som et alias.
 • Sasha Lane som Hunter C-20: En TVA-agent som blir kidnappet og fortryllet av Sylvie.
 • Jack Veal som en yngre variant av Loki.
 • DeObia Oparei som en skrytende Loki: En Loki-variant som kommer med ville overdrivelser om sine egne prestasjoner.
 • Richard E. Grant som klassisk Loki: En gammel variant av Loki som forfalsket sin eget dødsfall for å unnslippe å bli drept av Thanos.
 • Jonathan Majors som en vitenskapsmann fra det 31. århundre som opprettet TVA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ a b c d e f www.marvel.com, besøkt 31. januar 2021[Hentet fra Wikidata]
 2. ^ a b Internet Movie Database, IMDb-ID tt9140554, besøkt 9. juli 2021[Hentet fra Wikidata]
 3. ^ serienytt.no
 4. ^ aftenposten.no
 5. ^ vg.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata