Liste over ordførere i Tønsberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over ordførere i Tønsberg viser navn, parti og funksjonsperiode for ordførere i Tønsberg kommune fra innføringen av formannskapslovene i 1837.

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Startår Sluttår Ordfører Parti
1837 1837 Kjøpmann Christopher Seeberg
1838 1839 Kateket Jacob Jacobsen
1840 1840 Kjøpmann Peter Ambrosius Bruun
1841 1841 Kateket Jacob Jacobsen
1842 1842 Kjøpmann Thomas Hvistendahl
1843 1843 Megler Nicolai Bruun
1844 1844 Kjøpmann Hans Falkenberg Hovbrender
1845 1845 Sogneprest Georg Daniel Barth Abel
1846 1846 Landfysikus Fredrik Severin Lorentzen
1847 1847 Grosserer Samuel Foyn
1848 1848 Kjøpmann Hans Hansen
1849 1849 Overtollbetjent Wilhelm Christian Lied
1850 1850 Kjøpmann Henrich Holst
1851 1851 Kjøpmann Johan Henrik Dietrichs
1852 1852 Kateket Brede Thurmann
1853 1853 Kjøpmann Lauritz Bodin
1854 1854 Kjøpmann Ole Christophersen Berrum
1855 1855 Kjøpmann Christian Fredrik Røsch
1856 1866 Sakfører Nils Magnus Bugge
1867 1877 Overrettssakfører Riulf Erlandsen
1878 1878 Kjøpmann, konsul Jens Bernhard Rode
1879 1883 Skipsreder, konsul Johannes Winding Harbitz (1831–1917)
1884 1884 Skipsreder Georg Johan Knap (1831–1907)
1885 1887 J. W. Harbitz H
1888 1888 G. J. Knap H
1889 1893 J. W. Harbitz H
1894 1894 Skipsreder, konsul Wilh. Wilhelmsen (1839–1910)
1895 1904 Kjøpmann Anders Larsen (1847–1910) H
1905 1905 Prost Christopher Knudsen (1843–1915) H
1905 1907 Kjøpmann Peder Thoresen (1853–1935) H
1908 1908 A. Larsen H
1910 1910 A. Larsen H
1911 1913 Rektor John Søyland (1851–1927)
1914 1916 P. Thoresen H
1917 1919 Overrettssakfører Anders Rørholt (1878–1953)
1920 1922 Høyesterettsadvokat Johan Henrik Christiansen (1867–1953) H
1923 1928 Høyesterettsadvokat Odd Nerdrum (1883–1977)
1929 1933 Disponent Haagen Cappelen (1874–1933) H
1933 1934 Skoleinspektør Sylfest Muldal (1872–1963)
1935 1936 Høyesterettsadvokat Arne Aas H
1936 1937 Kommandørkaptein Trygve Sverdrup (1886–1964) H
1937 1937 Høyesterettsadvokat Gunnar Eliassen H
1938 1940 Redaktør Leif Helberg (1894–1963) H
? 1942 Rørlegger Eivind Bjerk
1945 1945 Overrettssakfører Knut D. Christiansen (midl.)
1945 1945 L. Helberg H
1946 1952 Boktrykker Georg Martinsen (1885–1963)
1953 1953 Overrettssakfører Emil Stang Lund (1903– )
1954 1955 G. Martinsen
1956 1963 Sosialsjef Thorvald B. Olsen (1892–1975)
1963 1975 Kolbjørn Hogsnes (1918–2006) Ap
1976 1993 Erik Carlsen (1937–2006) H
1993 1995 Jørn Olav Hagen (f. 1949) KrF
1995 2001 Hans Kristian Hogsnes (f. 1954) H
2001 2003 Harald Haug Andersen (f. 1945) Ap
2003 2009 Per Arne Olsen (f. 1961) Frp
2009 nåværende Petter Berg H

Kilder[rediger | rediger kilde]