Liste over ordførere i Gulen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Gulen kommunes ordførere etter innføringen av formannskapsloven i 1837. Listen inneholder også ordførerne fra Brekke og Lavik, da disse stedene i Gulen var en egen kommune før.


Gulen kommune[rediger | rediger kilde]

Årstall Ordfører Varaordfører Yrke
183749 Niels Griis Alstrup Dahl Prest
185051 Rognald Pederson Haugland Bonde
185253 Niels Alstrup Prest
185455 Rogn P. Haugland Bonde
185657 Nathanael Sunde Ross Kjøpmann
185877 Rogn P. Haugland Bonde
187879 Mikal L. Vadsø Lærer
188081 Otto L. Midthun Bonde
188285 Mikal L. Vadsø Lærer
188689 Gjert J. Grinde Bonde
189010 Anders Hantveit Bonde
191131 Hans K. Rutledal Bonde
193241 Henrik H. Tveit Fylkesagronom
1945 Henrik H. Tveit Fylkesagronom
1946 Søren Randal Skolesjef
194763 Ludvik J. Kjellevold Kjøpmann
196467 Søren Randal Skolesjef
196871 John L. Kjellevold Poståpner
197175 Harald Takle (V) Planteskolestyrer
197678 Ola Byrknes (Sp)
197883 Olav Solheim (Ap)
198399 Ola Byrknes (Ap)
199903 Trude Brosvik (KrF)
200307 Trude Brosvik (KrF) Hallvard S. Oppedal (Sp)
2007-11 Trude Brosvik (KrF) Anne Marit Brekken Oppedal (Ap)
2011- Hallvard S. Oppedal (Sp) Arve Harald Mjømen (H)

Brekke kommune[rediger | rediger kilde]

Brekke ble opprettet som selvstendig kommune første gang i 1850, noe som varte 1859 da kommunen ble slått sammen med Lavik (se Lavik kommune). Den 1. januar 1905 ble Brekke igjen en egen kommune, noe som varte til 1964 da de ble slått sammen med Gulen.

Årstall Ordfører Yrke
185055 Ola Mathiasson Asheim Lærer
185659 Lasse Hermundson Fram-Brekke
190510 Johannes L. Wergeland Bonde
191116 Ivar Sjurson Haugland Bonde
191719 Ola K. Oppedal Bonde
192022 Mons Hanson Takle Bonde
192325 Ola K. Oppedal Bonde
192628 Mons Hanson Takle Bonde
192931 Ola K. Oppedal Bonde
193234 Mons Hanson Takle Bonde
193537 Sjur I. Haugland Bonde
193843 Nils R. Dale Lærer
194345 Berner Ellingsen Handelsmann
1945 Nils R. Dale Lærer
194659 Torvald Hjellum Bonde
195963 Tormod Tynning Gartner

Lavik kommune[rediger | rediger kilde]

Brekke var en del av Lavik fra 1859 til 1905, og het da Lavik og Brekke kommune.

Årstall Ordfører Yrke
185962 Peder Fredrik Hartwig Kaptein
186373 Lasse Ellingsen Kirkesanger
187377 Peder Fredrik Hartwig Kaptein
187883 Matias Ellingsen Kirkesanger
188489 Mons H. Oppedal Bonde
18901901 Lasse J. Wergeland Bonde
190204 Berge Instefjord Lærer

Referanser[rediger | rediger kilde]

NRKs fylkesleksikon