Liste over olympiske medaljevinnere i moderne femkamp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over olympiske medaljevinnere i moderne femkamp inneholder samtlige utøvere som har tatt en olympisk medalje i moderne femkamp.

Nåværende program[rediger | rediger kilde]

Menn[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm
detaljer
Flag of Sweden.svg Gösta Lilliehöök (SWE) Flag of Sweden.svg Gösta Åsbrink (SWE) Flag of Sweden.svg Georg de Laval (SWE)
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of Sweden.svg Gustaf Dyrssen (SWE) Flag of Sweden.svg Erik de Laval (SWE) Flag of Sweden.svg Gösta Runö (SWE)
1924 Paris
detaljer
Flag of Sweden.svg Bo Lindman (SWE) Flag of Sweden.svg Gustaf Dyrssen (SWE) Flag of Sweden.svg Bertil Uggla (SWE)
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Sweden.svg Sven Thofelt (SWE) Flag of Sweden.svg Bo Lindman (SWE) Flag of Germany.svg Helmut Kahl (GER)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Sweden.svg Johan Gabriel Oxenstierna (SWE) Flag of Sweden.svg Bo Lindman (SWE) Flag of the United States.svg Richard Mayo (USA)
1936 Berlin
detaljer
Flag of Germany.svg Gotthard Handrick (GER) Flag of the United States.svg Charles Leonard (USA) Flag of Italy.svg Silvano Abbà (ITA)
1948 London
detaljer
Flag of Sweden.svg William Grut (SWE) Flag of the United States.svg George Moore (USA) Flag of Sweden.svg Gösta Gärdin (SWE)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Sweden.svg Lars Hall (SWE) Flag of Hungary.svg Gábor Benedek (HUN) Flag of Hungary.svg István Szondy (HUN)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Sweden.svg Lars Hall (SWE) Flag of Finland.svg Olavi Mannonen (FIN) Flag of Finland.svg Wäinö Korhonen (FIN)
1960 Roma
detaljer
Flag of Hungary.svg Ferenc Németh (HUN) Flag of Hungary.svg Imre Nagy (HUN) Flag of the United States.svg Robert Beck (USA)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Hungary.svg Ferenc Török (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Igor Novikov (URS) Flag of the Soviet Union.svg Albert Mokeyev (URS)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of Sweden.svg Björn Ferm (SWE) Flag of Hungary.svg András Balczó (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Pavel Lednyov (URS)
1972 München
detaljer
Flag of Hungary.svg András Balczó (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Boris Onishchenko (URS) Flag of the Soviet Union.svg Pavel Lednyov (URS)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Poland.svg Janusz Pyciak-Peciak (POL) Flag of the Soviet Union.svg Pavel Lednyov (URS) Flag of the Czech Republic.svg Jan Bártů (TCH)
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Anatoli Starostin (URS) Flag of Hungary.svg Tamás Szombathelyi (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Pavel Lednyov (URS)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Italy.svg Daniele Masala (ITA) Flag of Sweden.svg Svante Rasmuson (SWE) Flag of Italy.svg Carlo Massullo (ITA)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Hungary.svg János Martinek (HUN) Flag of Italy.svg Carlo Massullo (ITA) Flag of the Soviet Union.svg Vakhtang Iagorashvili (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Poland.svg Arkadiusz Skrzypaszek (POL) Flag of Hungary.svg Attila Mizsér (HUN) Olympic flag.svg Eduard Zenovka (EUN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Kazakhstan.svg Alexander Parygin (KAZ) Flag of Russia.svg Eduard Zenovka (RUS) Flag of Hungary.svg János Martinek (HUN)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Russia.svg Dmitri Svatkovskiy (RUS) Flag of Hungary.svg Gábor Balogh (HUN) Flag of Belarus.svg Pavel Dovgal (BLR)
2004 Athen
detaljer
Flag of Russia.svg Andrey Moiseyev (RUS) Flag of Lithuania.svg Andrejus Zadneprovskis (LTU) Flag of the Czech Republic.svg Libor Capalini (CZE)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Russia.svg Andrey Moiseyev (RUS) Flag of Lithuania.svg Edvinas Krungolcas (LTU) Flag of Lithuania.svg Andrejus Zadneprovskis (LTU)
2012 London
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg David Svoboda (CZE) Flag of the People's Republic of China.svg Cao Zhongrong (CHN) Flag of Hungary.svg Ádám Marosi (HUN)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
2000 Sydney
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Stephanie Cook (GBR) Flag of the United States.svg Emily deRiel (USA) Flag of the United Kingdom.svg Kate Allenby (GBR)
2004 Athen
detaljer
Flag of Hungary.svg Zsuzsanna Vörös (HUN) Flag of Latvia.svg Jeļena Rubļevska (LAT) Flag of the United Kingdom.svg Georgina Harland (GBR)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Germany.svg Lena Schöneborn (GER) Flag of the United Kingdom.svg Heather Fell (GBR) Flag of Ukraine.svg Victoria Tereshchuk (UKR)
2012 London
detaljer
Flag of Lithuania.svg Laura Asadauskaitė (LTU) Flag of the United Kingdom.svg Samantha Murray (GBR) Flag of Brazil.svg Yane Marques (BRA)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Tidligere øvelser[rediger | rediger kilde]

Menn lag[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Gábor Benedek
Aladár Kovácsi
István Szondy
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Lars Hall
Thorsten Lindqvist
Claes Egnell
Flag of Finland.svg Finland (FIN)
Olavi Mannonen
Lauri Vilkko
Olavi Rokka
1956 Melbourne
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Igor Novikov
Aleksander Tarasov
Ivan Deryugin
Flag of the United States.svg USA (USA)
George Lambert
William Andre
Jack Daniels
Flag of Finland.svg Finland (FIN)
Olavi Mannonen
Wäinö Korhonen
Berndt Katter
1960 Roma
detaljer
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Ferenc Németh
Imre Nagy
András Balczó
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Igor Novikov
Nikolay Tatarinov
Hanno Selg
Flag of the United States.svg USA (USA)
Robert Beck
George Lambert
Jack Daniels
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Igor Novikov
Albert Mokeyev
Viktor Mineyev
Flag of the United States.svg USA (USA)
James Moore
David Kirkwood
Paul Pesthy
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Ferenc Török
Imre Nagy
Ottó Török
1968 Mexico City
detaljer
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
András Balczó
István Móna
Ferenc Török
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Boris Onishchenko
Pavel Lednyov
Stasys Šaparnis
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Raoul Gueguen
Lucien Guiguet
Jean-Pierre Giudicelli
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Boris Onishchenko
Pavel Lednyov
Vladimir Shmelyov
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
András Balczó
Zsigmond Villányi
Pál Bakó
Flag of Finland.svg Finland (FIN)
Risto Hurme
Veikko Salminen
Martti Ketelä
1976 Montreal
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Jim Fox
Danny Nightingale
Adrian Parker
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia (TCH)
Jan Bártů
Bohumil Starnovský
Jiří Adam
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Tamás Kancsal
Tibor Maracskó
Szvetiszláv Sasics
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS)
Anatoli Starostin
Pavel Lednyov
Yevgeny Lipeyev
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Tamás Szombathelyi
Tibor Maracskó
László Horváth
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Svante Rasmuson
Lennart Pettersson
George Horvath
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Daniele Masala
Pier Paolo Cristofori
Carlo Massullo
Flag of the United States.svg USA (USA)
Michael Storm
Robert Gregory Losey
Dean Glenesk
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Paul Four
Didier Boube
Joël Bouzou
1988 Seoul
detaljer
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
János Martinek
Attila Mizsér
László Fábián
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Carlo Massullo
Daniele Masala
Gianluca Tiberti
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Richard Phelps
Dominic Mahony
Graham Brookhouse
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Poland.svg Polen (POL)
Arkadiusz Skrzypaszek
Dariusz Goździak
Maciej Czyżowicz
Olympic flag.svg Samveldet av uavhengige stater (EUN)
Anatoli Starostin
Dmitri Svatkovskiy
Eduard Zenovka
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Gianluca Tiberti
Carlo Massullo
Roberto Bomprezzi

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]