Liste over moskéer i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Det følgende er en liste over moskeer i Norge.

I Norge eksisterer det en minoritet med muslimsk trosretning; som følge har flere moskéer blitt oppført for bønn og religiøs samling.

Tall fra Statistisk sentralbyrå har vist at antall moskéer i Norge har vokst raskere enn antall innvandrere de siste årene:[1] I perioden 2005–2010 ble det registrert en økning på 15 % i muslimer i Norge, mens det i samme periode ble registrert 37 % nye trossamfunn.[2]

I 2010 var det 126 moskeer i Norge.[1]

Forklaring[rediger | rediger kilde]

Innholdsforklaring:

  • Navn: Navn på moskéen
  • Kommune/bydel: Hvilken kommune eller bydel moskéen ligger i
  • Adresse: Hvilken adresse moskéen har
  • Grunnlagt: Dato eller år moskéen ble grunnlagt/etablert
  • Eier: Eier av moskéen
  • Organisasjon: Hvilken organisasjon moskéen tilhører
  • Medlemmer: Antall medlemmer registrert til moskéen
  • Hjemmeside: Moskéens hjemmeside
  • Kilde: Kilde for informasjon om fotnoter ikke er oppført.

«N/A» betegner at informasjonen ikke er tilgjengelig, foreligger, eller at det ikke eksisterer (for eksempel hvis trossamfunnet ikke har egen nettside).

Akershus[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Al-Noor Islamic Centre Bærum Ringeriksveien 202 N/A N/A N/A 2009: 670[3] al-noor.no
Asker Somaliske Muslimske Samfunn Asker Hofstadgata 44 N/A N/A N/A 2009: 124[3] N/A [4]
Badar Islamsk kultursenter Ås Ås Moerveien 14 N/A N/A N/A 2009: 491[3] N/A
Bærum Tyrkiske Islamske forening Bærum N/A N/A N/A N/A 2009: 33[3] N/A [4]
Det islamske senteret Norge Bærum N/A N/A N/A N/A 2009: 370[3] N/A
Masji-E Quba Ahl-E Sunnat Asker Fredbos vei 55 N/A N/A N/A 2009: 273[3] N/A
Muslimsk kultursenter Ski Sanderveien 2 N/A N/A N/A 2009: 600[3] N/A
Noor Islamsk forening (NIF) Skjetten Riihimækiveien 3 N/A N/A N/A 2009: 210[3] N/A

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Den Muslimske Kultursenteret i Aust-Agder Arendal Vestre gate 21B N/A N/A N/A 2004: 342;[4] 2009: 200[3] N/A

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Afghaneres kulturelle og islamske forening Buskerud Drammen N/A N/A N/A N/A 2009: 306[3] N/A
Afghanske islamske kultur og integreringssenter i Buskerud Drammen N/A N/A N/A N/A 2009: 337[3] N/A
Anjuman-E-Islahul Muslimeen of Drammen Norway Drammen Tordenskioldsgate 86 N/A N/A N/A 2004: 257;[4] 2009: 278[3] N/A
Buskerud og Vestfold muslimsk trossamfunnet [sic] Drammen L. Hervigsvei 115 B N/A N/A N/A 2004: 162;[4] 2009: 852[3] N/A
Den islamske kurdiske forening i Drammen Drammen N/A N/A N/A N/A 2009: 384[3] N/A
Det afghanske kultur og trossamfunn i Norge Drammen N/A N/A N/A N/A 2009: 38[3] N/A
Det albansk kultur og trossamfunn Drammen N/A N/A N/A N/A 2009: 181[3] N/A
Det irakiske kultur og trossamfunn Drammen N/A N/A N/A N/A 2009: 385[3] N/A
Det Islamske Kultur Senter i Drammen [sic] Drammen N/A N/A N/A N/A 1097 N/A [4]
Det Islamske Kultursenter i Nedre Eiker Nedre Eiker Nybruveien 3 N/A N/A N/A 2004: 325;[4] 2009: 385 N/A
Det Tyrkiske Trossamfunn i Drammen og Omegn Drammen Rømers vei 4 1988[5] N/A N/A 2004: 905;[4] 2009: 1154[3] tyrkisktrossamfunn.no
Hønefoss islamske senter Ringerike N/A N/A N/A N/A 2009: 118[3] N/A
Islamic Organization Jamaat-E-Ahl-E Sunnat Drammen Drammen N/A N/A N/A N/A 0 N/A [4]
Islamsk Anatolia Bektashi Trossamfunn N/A N/A N/A N/A N/A 2004: 60;[4] 2009: 66[3] N/A
Kongsberg islamske kultursenter N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 93[3] N/A
Minhaj Ul Quaran International Drammen N/A N/A N/A N/A 2009: 568[3] N/A
På rett vei Drammen N/A N/A N/A N/A 313 N/A [4]
The Islamic Culture Society Buskerud & Vestfold Drammen Laurits Grønlandsvei 30 N/A N/A N/A 2004: 175;[4] 2009: 295[3] N/A

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Alta Islamske Forening Alta Altaveien 91 2009 N/A N/A N/A www.altamoske.org
Den islamske forening i Vadsø Vadsø Hvistendalsgate 4 2017 N/A N/A N/A N/A
Hammerfest Islamske Senter Hammerfest Storgata 27 2014 N/A N/A 2009: 121[3] www.alhidaya.no

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Elverum Islamic Senter Elverum Tømmervegen 34 N/A N/A N/A 2004: 131;[4] 2009: 237[3] N/A
Hedmark islamsk kultursenter Hamar N/A N/A N/A N/A 2009: 316[3] N/A

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Abu Al-Fadel Islamsk Kultursenter Bergen N/A N/A N/A N/A 307 N/A [4]
Bergen Moske Bergen N/A N/A N/A N/A 2009: 1725[3] N/A
Bergen muslimske forening Bergen N/A N/A N/A N/A 2009: 196[3] N/A
Det Islamske Forbundet i Bergen Bergen Nøstegaten 43 N/A N/A N/A 1457 N/A [4]
Det Islamske Samband i Bergen Bergen Fjøsangerveien 57 N/A N/A N/A 2004: 280;[4] 2009: 289[3] N/A
Stord islamske kultursenter Stord N/A N/A N/A N/A 2009: 205[3] N/A

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Ålesund Jamii Islamsk Senter Ålesund Korsvika terrasse 12[4] N/A N/A N/A 2009: 270[3] N/A
Ørsta islamske senter Ørsta Melkevegen 6 A N/A N/A N/A 0 N/A [4]
Waqf Nordmøre Kristiansund N/A N/A N/A N/A 2009: 144[3] N/A

Nordland[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Al Tawaba Islamisk Senter Narvik N/A N/A N/A N/A 2009: 79[3] N/A
Islamsk kultursenter Bodø Dronningens gate 77, 8006 Bodø N/A N/A N/A 2009: 554[3] [4]

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Islamisk Co-operasjon Steinkjer 3 Kristofer Uppdals gate N/A N/A N/A 2004: 328;[4] 2009: 156[3] N/A
Muslimsk trossamfunn Nord-Trøndelag Stjørdal Stokkanveien 6 N/A N/A N/A 2004: 137;[4] 2009: 196[3] N/A

Oppland[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Det Islamske Senter Østre Toten N/A N/A N/A N/A 2009: 90[3] N/A
Islamsk kultursenter Gjøvik N/A N/A N/A N/A 2009: 204[3] N/A
Muslem Cultural Center Lillehammer Jernbanegata 1 N/A N/A N/A 2009: 301[3] N/A

Oslo[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Bydel Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Ahmadiyya Muslim Jamaat N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 1119[3] N/A
Albansk Islamsk Kultursenter N/A Grenseveien 32 A N/A N/A N/A 2009: 4383[3] N/A [4]
Al-huda kultursenter N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 339[3] N/A
Al-Redha Islamic Center N/A Platousgt. 9 N/A N/A N/A 2009: 619[3] N/A [4]
Anatolian alevi-bektashi trossamfunn N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 135[3] N/A
Anjuman-E-Hussaini N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 520[3] N/A [4]
Anjuman-E-Islahul-Muslimeen of Oslo, Norway Grünerløkka Malmøgata 3 N/A N/A N/A 2009: 281[3] N/A [4]
Anjuman Falah-ul-Muslimeen N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 595[3] N/A [4]
Bait-un-Nasr[note 1] Alna Søren Bulls vei 1 N/A N/A N/A N/A
Bazm-e Naqshband Grünerløkka Sverdrups gate 24 A N/A N/A N/A 2009: 456[3] N/A [4]
Bazme Tolue Islam Søndre Nordstrand Mortensrudveien 76 N/A N/A N/A N/A N/A [4]
Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat Norway N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 4583[3] N/A [4]
Central Jam-E-Mosque World Islamic Mission, Norway N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 4839[3] N/A
Center Rahma Gamle Oslo Grønlandsleiret 17 N/A N/A N/A 2009: 934[3] N/A [4]
Dar-ul-uloom Oslo N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 86[3] N/A
Darusalaam Islamic Centre N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 972[3] N/A
Den Islamske Informasjonsforeningen Grünerløkka Møllergata 38 N/A N/A N/A 0 N/A [4]
Den Islamske Kurdiske Forening i Oslo Grünerløkka Trondheimsveien 139 B N/A N/A N/A 2009: 935[3] N/A [4]
Den Tyrkisk Islamske Union N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 2389[3] N/A [4]
Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina Gamle Oslo Grønlandsleiret 73 N/A N/A N/A 2009: 8730[3] N/A [4]
Det islamske forbundet N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 2200[3] N/A
Det Marokkanske kultursamfunn Grünerløkka Bernt Ankers gate 17 N/A N/A N/A N/A N/A [4]
Ghousia Muslim Society N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 1572[3] N/A [4]
Hizbullah Norway N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A [4]
Idara Minhaj-Ul-Quran N/A N/A N/A N/A N/A N/A http://www.minhaj.no/ [4]
Imam Bediuzzeman Camii Grünerløkka Carlmeyers gate 15 B N/A N/A N/A 2009: 1568[3] N/A [4]
Imam Mehdi Centre N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 248[3] N/A
Islamic Cultural Centre Norway Gamle Oslo Tøyenbekken 24 N/A N/A N/A 2009: 2941[3] http://www.islamic.no/ [4]
Islamic Preaching Institute Stovner Stovner senter 24 N/A N/A N/A 2009: 723[3] N/A [4]
Islamic Solidarity Society N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 249[3] N/A [4]
Islamske Kultur Sentrum i Oslo N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 1100[3] N/A [4]
Islamsk Senter Oslo N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 125[3] N/A
Jamia Islamia N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 139[3] N/A [4]
Marokkansk trossamfunn N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 2779[3] N/A Vårt land
Masjid Attaouba - Marrokansk Trossamfunn N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A [4]
Masjid Bilal Grünerløkka Trondheimsveien 139 B[4] N/A N/A N/A 766[3] N/A
Minhaj-ul-Quran Internatitonal Norway N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 2886[3] N/A
Muhammed Mustafa Organisasjon Grefsen Carl Jeppesens gate 26 N/A N/A N/A N/A N/A [4]
Muhiban-E-Ahlil Bait Centre N/A N/A N/A N/A N/A 349[3] N/A
Muslim senter Furuset Oslo Norway N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 832[3] N/A
Oromisk muslimsk samfunn i Norge N/A N/A N/A N/A N/A 300[3] N/A
Søndre Nordstrand Muslimske senter N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 526[3] N/A
Tauheed Islamic Centre N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 600[3] N/A
Tawfiiq Islamisk senter N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 4490[3] N/A
Tyrkisk islamsk ungdomsforening N/A N/A N/A N/A N/A 2009: 575[3] N/A

Tidligere[rediger | rediger kilde]

Nå nedlagte moskeer:

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Rogaland[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Anjuman Islahul Muslemeen of Rogaland Stavanger N/A N/A N/A N/A 2009: 364[3] N/A [3]
Det islamske Kultur Senter i Stavanger Stavanger N/A N/A N/A N/A 2009: 389[3] N/A
Eyup Sultan Moskee Stavanger Hillevågsveien 23b, 4016 Stavanger 2002[5] N/A N/A N/A eyupsultan.no
Falah-ul-muslimeen i Nord-Rogaland Haugesund N/A N/A N/A N/A 2009: 286[3] N/A
Idara Minhaj-ul-Quran Stavanger N/A N/A N/A N/A 2009: 216[3] N/A
Irakisk trossamfunn Sandnes N/A N/A N/A N/A 2009: 184[3] N/A
Islamske opplæringssenter Rogaland Stavanger N/A N/A N/A N/A 2009: 1419[3] N/A
Masjid Elssalam i Nord Rogaland Haugesund N/A N/A N/A N/A 2009: 195[3] N/A
Muslim forum Sandnes Sandnes N/A N/A N/A N/A 2009: 432[3] N/A
Rogaland Islamske fellesforening Stavanger N/A N/A N/A N/A 2009: 369[3] N/A
The Muslim Association Rogaland Stavanger N/A N/A N/A N/A 2009: 710[3] N/A

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Florø islamske senter Florø N/A N/A N/A N/A 2009: 117[3] N/A [3]
Førde islamske senter Førde N/A N/A N/A N/A 2009: 254[3] N/A

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Ahl O´beat Center Trondheim N/A N/A N/A N/A 2009: 195[3] N/A [3]
Darusselam Islamsk Kultur Forening [sic] Trondheim N/A N/A N/A N/A 2009: 927[3] N/A
Muslim Society Trondheim Trondheim N/A N/A N/A N/A 2009: 1263[3] msit.no

Telemark[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Al-Ghadir Islamske kulturforening Skien N/A N/A N/A N/A 2009: 181[3] N/A [3]
Bilal Moske islamsk kulturforening Porsgrunn N/A N/A N/A N/A 2009: 179[3] N/A
Jamaacata Ahlisuluuk Walcisqi Notodden N/A N/A N/A N/A 2009: 99[3] N/A
Telemark islamsk forening i Skien Skien N/A N/A N/A N/A 2009: 407[3] N/A
Telemark islamsk trossamfunn Skien N/A N/A N/A N/A 2009: 798[3] N/A
Vest-Telemark Muslimske Trossamfunn Vinje N/A N/A N/A N/A 2009: 38[3] N/A

Troms[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Alnor senter (tidligere Masjid Al Noor)[5] Tromsø Storgata 132 N/A N/A N/A 2009: 296[3] alnor.no
Finnsnes Muslim Community Lenvik N/A N/A N/A N/A 2009: 105[3] N/A
Islamsk senter for Nord-Norge Tromsø Øvre Langgate 40 N/A N/A N/A 2009: 480[3] N/A

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Al-Rahma Islamic Senter Kristiansand N/A N/A N/A N/A N/A N/A [3]
Anjuman Muslemin Mandal N/A N/A N/A N/A N/A N/A
Det muslimske trossamfunnet i Agder-fylkene Kristiansand N/A N/A N/A N/A N/A N/A
Muslimsk Union i Agder Kristiansand Henrik Wergelands gate April 2014[6] N/A N/A N/A N/A [3]

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Alkawther islamsenter Sandefjord N/A N/A N/A N/A 2009: 143[3] N/A [3]
Den islamske forening Tønsberg N/A N/A N/A N/A 2009: 243[3] N/A
Horten islamske senter Horten N/A N/A N/A N/A 2009: 256[3] N/A
Islamsk kulturforening Larvik Tagtvedtveien 46 N/A N/A N/A 2009: 609[3] N/A
Islamsk senter Vestfold Tønsberg N/A N/A N/A N/A 2009: 180[3] N/A
Kultur og islamsk forening (K-I-F) Tønsberg N/A N/A N/A N/A 2009: 29[3] N/A
Sandefjord islamske senter Sandefjord N/A N/A N/A N/A N/A N/A

Østfold[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Kommune Adresse Grunnlagt Eier Organisasjon Medlemmer Hjemmeside Kilde
Al-gadir islamsk senter i Østfold Fredrikstad N/A N/A N/A N/A 2009: 403[3] N/A
Al-huda islamsk senter Fredrikstad N/A N/A N/A N/A 2009: 541[3] N/A
Anjman Flah-ul muslemin Moss N/A N/A N/A N/A 2009: 533[3] N/A
Den islamske forening i Fredrikstad Fredrikstad N/A N/A N/A N/A 2009: 387[3] N/A
Det albanske kultur- og trossamfunn i Østfold Sarpsborg N/A N/A N/A N/A 2009: 1319[3] N/A
Halden moské Halden Sykehusgata 6 N/A N/A Halden Islamsk Forening 2009: 249[3] N/A
Kultur og Trossamfunn Menhec Fredrikstad N/A N/A N/A N/A 2009: 120[3] N/A
Kurdisk islamsk trossamfunn i Sarpsborg Sarpsborg N/A N/A N/A N/A 2009: 375[3] N/A
Moss Islamik Senter Moss N/A N/A N/A N/A 2009: 179[3] N/A
Muslim Culture Center Sarpsborg N/A N/A N/A N/A 2009: 309[3] N/A
Muslimsk kultursenter Askim N/A N/A N/A N/A 2009: 125[3] N/A
Østfold tyrkiske muslimers trossamfunn Moss N/A N/A N/A N/A 2009: 351[3] N/A

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nordens største moské

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «126 muslimske forsamlinger». NRK. 19. januar 2010. Besøkt 22. september 2016. 
  2. ^ Vårtland.no – «Stor vekst i tallet på moskeer». Besøkt 22. september 2016
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di Sanden, Jarle (18. januar 2010). «Norges moskeer: Her er oversikten over alle registrerte muslimske trossamfunn i 2009 i Norge». Vårt Land. Besøkt 22. september 2016. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar http://www.utrop.no/7375
  5. ^ a b c «Islam i Norge: Moské». islam.no. Besøkt 22. september 2016. 
  6. ^ Grønningsæter Digernes, Anita (20. juli 2015). «Moskeen som omvendte sørlendingane». Vårt Land. Besøkt 12. desember 2016.