Liste over moskéer i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bait-un-Nasr, også kjent som Furuset moské, på Furuset i Oslo.
Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskéen i Oslo.

Det følgende er en liste over moskéer i Norge. I Norge lever det i 2018 omkring 250 000 muslimer, som utgjør nærmere 4,8 % av folketallet.[1] Flere moskéer har blitt oppført som følge av den voksende minoriteten. Moskéene brukes blant annet til bønn og religiøs samling innen islam. Tall fra Statistisk sentralbyrå har vist at antall moskéer i Norge har vokst raskere enn antall innvandrere de seneste årene. I perioden 2005–2010 ble det registrert en økning på 15 % i muslimer i Norge, mens det i samme periode ble registrert 37 % nye trossamfunn.[2]

I 2010 var det 126 moskéer i Norge.[3] I 2018 har antallet økt til rundt 219 moskéer.[4] Oslo har høyest andel av moskéer i Norge, med 55 i antallet, etterfulgt av Drammen og Stavanger. Organisasjonene som driver moskéene fikk utdelt om lag 187 millioner kroner totalt av den norske staten og kommunene i 2018[5], der 94 millioner gikk til moskéene i Oslo.[6] Mange av de islamske trossamfunnene i Norge er avhengige av statsstøtte for å kunne fortsette driften, hvor offentlige tilskudd utgjør rundt 80 % av budsjettet i mange av de muslimske forsamlingene.[7][8]

I 2017 ville organisasjonen Human Rights Service begynne på en kartlegging av moskéer i Norge, der man ønsket å samle inn navn på moskéene, adresse, åpningsdato og bilder av bygningene.[9] Shoaib Sultan, som er rådgiver i Antirasistisk Senter og politiker for Miljøpartiet De Grønne, uttrykte bekymring for at en liste over muslimske trossamfunn kunne misbrukes av islamkritiske krefter.[10][11]

Forklaring[rediger | rediger kilde]

Islamic Cultural Centre Norways moské, sett fra Galleri Oslo.

Innholdsforklaring:

  • Navn: Navn på moskéen
  • Kommune: Hvilken kommune moskéen ligger i
  • Adresse: Hvilken adresse moskéen har
  • Grunnlagt: Dato eller år moskéen ble grunnlagt/etablert
  • Organisasjon: Hvilken organisasjon moskéen tilhører
  • Hjemmeside: Moskéens hjemmeside
  • Medlemmer: Antall medlemmer registrert til moskéen
  • Offentlige tilskudd: Statlig og/eller kommunale tilskudd til organisasjonen bak moskéen

«N/A» betegner at informasjonen ikke er tilgjengelig, foreligger, eller at det ikke eksisterer (for eksempel hvis trossamfunnet ikke har egen nettside).

Liste over moskéer i Norge[rediger | rediger kilde]

Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Al-Rahma Islamic Senter Kristiansand Kongens gate 15 1995 Al-Rahma Islamic N/A 979 1 106 985
Albansk Kultur og Trossamfunn Kristiansand Kristiansand Kristian IVs gate 25 2010 Albansk Kultur og Trossamfunn Kristiansand N/A 548 619 640
Almuntadar Sjiamuslimske Senter Kristiansand Setesdalsveien 43 2008 Almuntadar Sjiamuslimske Senter N/A 146 165 087
Almustafa Kultursenter Kristiansand Kartheia 3 2017 Almustafa Kultursenter N/A 312 352 788
Bilal Moske Islamsk Kulturforening Lillesand Vardåsen Industriområde 2005 Bilal Moske Islamsk Kulturforening N/A 208 235 192
Det Muslimske Kultursenteret i Aust-Agder Arendal Blødekjær 18 1999 Det Muslimske Kultursenteret i Aust-Agder N/A 717 810 733
Det Muslimske Trossamfunnet i Agder Fylkene Kristiansand Kongens gate 15A 1988 Det Muslimske Trossamfunnet i Agder Fylkene N/A 176 199 008
Det Muslimske Trossamfunnet Mandal Mandal Gustav Vigelands vei 28 1988 Det Muslimske Trossamfunnet Mandal N/A 242 273 637
Farsund Islamsk Kultursenter Farsund Listerveien 3 2017 Farsund Islamsk Kultursenter N/A 90 101 766
Flekkefjord Islamsk Kultursenter Flekkefjord Strandgaten 36 2016 Flekkefjord Islamsk Kultursenter N/A 141 159 433
Hussainie Senter Arendal Arendal Skytebaneveien 3 2013 Hussainie Senter Arendal N/A 132 149 256
Islamsk Kultursenter Grimstad Grimstad Storgaten 35 2012 Islamsk Kultursenter Grimstad N/A 379 428 547
Islamsk Kultursenter Vennesla Vennesla Brandeli 6A 2016 Islamsk Kultursenter Vennesla N/A 185 209 185
Kvinesdal Islamske Kulturforening Kvinesdal Sandbrodet 2 2017 Kvinesdal Islamske Kulturforening N/A 65 73 497
Muslimsk Trossamfunn Lyngdal Lyngdal Bjørkeveien 10 2016 Muslimsk Trossamfunn Lyngdal N/A 142 160 564
Muslimsk Union i Agder Kristiansand Festningsgata 52 1993 Muslimsk Union i Agder N/A 800 904 584

Akershus[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Al-Noor Islamic Centre Bærum Ringeriksveien 202 1995 Al-Noor Islamic Centre N/A 839 948 682
Al-Rahma Islamic Center Bærum Bærum Anthon Walles vei 36 2010 Al-Rahma Islamic Center Bærum N/A 462 522 397
Asker Moskeen Asker Gamle Borgenvei 4 2002 Masji-E Quba Ahl-E Sunnat N/A N/A N/A
Asker Somaliske Muslimske Samfunn Asker Gamle Borgenvei 4–6 1995 Asker Somaliske Muslimske Samfunn N/A 285 322 258
Badar Islamsk Kultursenter Ås Moerveien 14 2005 Badar Islamsk Kultursenter N/A 1076 1 216 665
Islamic Education Center Bærum Skuiveien 40 2012 Islamic Education Center N/A 496 560 842
Kavkaz Culture Center of Norway Ullensaker Brinkvegen 4 2012 Kavkaz Culture Center of Norway N/A 69 78 020
Muslimsk Kultur Senter Ski Sanderveien 2 2017 Muslimsk Kultur Senter mks.ski.no 697 788 119
Peshawa Tro- og Kultursenter Skedsmo Voldgata 51 2007 Peshawa Tro- og Kultursenter N/A 1474 1 666 696
Skedsmo Muslimkultur Senter Skedsmo Nittedalsgata 93 2011 Skedsmo Muslimkultur Senter N/A 441 498 652
Tsjetsjensk Islamsk Kultursenter Bart Bærum Skuiveien 40 2012 Tsjetsjensk Islamsk Kultursenter Bart N/A 975 1 102 462
Ullensaker Muslimske Senter Ullensaker Gardermovegen 42 2017 Ullensaker Muslimske Senter N/A 497 561 973

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Afghaneres Kulturelle og Islamske Forening i Buskerud Drammen Øvre Eikervei 75 2007 Afghaneres Kulturelle og Islamske Forening i Buskerud N/A 322 364 095
Afghanske islamske kultur og integreringssenter i Buskerud Drammen Hauges gate 24 2006 Afghanske islamske kultur og integreringssenter i Buskerud N/A N/A N/A
Anjumane Islah-Ul Muslimin Lier Lier 3408 Tranby 2005 Anjumane Islah-Ul Muslimin Lier N/A 87 98 374
Anjuman-E-Islahul Muslimeen Drammen Tordenskiolds gate 86 1983 Anjuman-E-Islahul Muslimeen N/A 273 308 689
Asselam Center Drammen Bergliveien 45 2008 Asselam Center N/A 53 59 929
Buskerud og Vestfold Muslimske Trossamfunn Drammen Smithestrømsveien 5 2002 Buskerud og Vestfold Muslimske Trossamfunn N/A 1344 1 519 701
Den Alevitiske Kultur Senter i Norge Drammen Konnerudgata 31 2002 Den Alevitiske Kultur Senter i Norge N/A 120 135 688
Det Afganske Kultur og Trosamfunn i Norge Drammen Farmen øvre 14 2007 Det Afganske Kultur og Trosamfunn i Norge N/A 41 46 360
Det Albanske Kultur og Trossamfunn i Norge Drammen Engene 70 2004 Det Albanske Kultur og Trossamfunn i Norge N/A 2295 2 595 025
Det Islamske Forbundet i Buskerud Drammen Nordahl Bruns gate 1 2009 Det Islamske Forbundet i Buskerud N/A 1131 1 278 856
Det Islamske Kultursenter i Drammen Drammen Colletts gate 10 1995 Det Islamske Kultursenter i Drammen N/A 1366 1 544 577
Det Islamske Kultursenter i Nedre Eiker Nedre Eiker Gamle Riksvei 242 1999 Det Islamske Kultursenter i N E N/A 395 446 638
Det Maulana Jalalludin Kulturelle og Islamske Trossamfunnet i Norge Drammen Herman Wildenveys gate 67 2015 Det Maulana Jalalludin Kulturelle og Islamske Trossamfunnet i Norge N/A 37 41 837
Det Tyrkiske Trossamfunnet i Drammen og Omegn Drammen Rømers vei 4 1989 Det Tyrkiske Trossamfunnet i Drammen og Omegn diyanetdrammen.com 1098 1 241 542
Drammen Moské Drammen Solsvingen 116 1987 Minhaj UL Quran International Drammen drammenmoske.no 597 675 046
Drammen Tyrkiske Islamske Menighet Drammen Tollbugata 39 2009 Drammen Tyrkiske Islamske Menighet N/A 506 572 149
Hallingdal Islamsk Senter Gol Sentrumsvegen 67 2012 Hallingdal Islamsk Senter N/A 251 283 813
Hønefoss Islamsk Senter Ringerike Hammerbrogate 9A 2007 Hønefoss Islamsk Senter N/A 250 282 683
Islamic Knowledge Center Drammen Postboks 2361 Strømsø 2016 Islamic Knowledge Center N/A 126 142 472
Islamsk Anatolia Bektashi Trossamfunn Drammen Gamle Kongevei 14 2001 Islamsk Anatolia Bektashi Trossamfunn N/A 68 76 890
Islamske Kurdiske Forening i Drammen Drammen Lierstranda 89 2005 Islamske Kurdiske Forening i Drammen N/A 703 794 903
Kongsberg Islamsk Kultursenter Kongsberg Christian Augusts gate 12 2006 Kongsberg Islamsk Kultursenter N/A 313 353 918
Minhaj UL Quran Buskerud Drammen Fjellheimgata 6 2016 Minhaj UL Quran Buskerud N/A 200 226 146
På Rett Vei Drammen Fossilveien 52 1999 På Rett Vei N/A N/A N/A
Resalat Islamsk og Kulturelt Senter Drammen Øvre Eikervei 75 2011 Resalat Islamsk og Kulturelt Senter (Riks) N/A 536 606 071
The Islamic Culture Society Buskerud og Vestfold Drammen Laurits Grønlands vei 30 1994 The Islamic Culture Society Buskerud og Vestfold N/A 352 398 017

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Alta Moské Alta Altaveien 91 2008 Alta Islamisk Forening facebook.com N/A N/A
Hammerfest Islamske Senter Hammerfest Storgata 27 2006 Alhidaya Islamic Center facebook.com 837 946 421
Den Islamske Forening i Vadsø Vadsø Grensen 8 2013 Den Islamske Forening i Vadsø N/A N/A N/A

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Arabisk Islamsk Kultursenter i Kongsvinger Kongsvinger Glommengata 33 2017 Arabisk Islamsk Kultursenter i Kongsvinger N/A 160 180 917
Elverum Islamic Center Elverum Kirkevegen 58 1993 Elverum Islamic Center N/A 373 421 762
Fatema Senter Hamar Skogstjernevegen 21 2015 Fatema Senter N/A 115 130 034
Fjellregion Islamic Kultur Senter Tynset Evensmotrøa 4 2013 Fjellregion Islamic Kultur Senter N/A 321 362 964
Hedmark Islamiske Kultur Senter Hamar Tunbekkvegen 11 2004 Hedmark Islamiske Kultur Senter N/A 717 810 733
Islamik Kultursenter Kongsvinger Kongsvinger Engens gate 1 2009 Islamik Kultursenter Kongsvinger N/A 267 301 905
Islamsk Kultursenter Stange Stange Jernbanegata 5 2015 Islamsk Kultursenter Stange N/A 146 165 087

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Abu Al-Fadel Islamisk Kultursenter Bergen Nygårdsgaten 29 1997 Abu Al-Fadel Islamisk Kultursenter N/A 546 617 379
Bergen Moske Bergen Jekteviksbakken 27 1995 Bergen Moske N/A 2601 2 941 029
Bergen Muslimske Forening Bergen Nesttunvegen 35 2007 Bergen Muslimske Forening N/A 530 599 287
Det Islamske Samband i Bergen Bergen Fjøsangerveien 57 2000 Det Islamske Samband i Bergen N/A 667 754 197
Det Somaliske Trossamfunnet i Hordaland Bergen Solheimsgaten 58 2016 Det Somaliske Trossamfunnet i Hordaland N/A 798 902 323
Stord Islamisk Kultursenter Stord Postboks 697 2006 Stord Islamisk Kultursenter N/A 595 672 784
Voss Islamske Kultursenter Voss Høydalane 4 2014 Voss Islamske Kultursenter N/A 157 177 525
Waqeffanna Oromo Religion Bergen Lokketodalen 33 2008 Waqeffanna Oromo Religion N/A 48 54 275

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Romsdal Islamske Kultursenter Molde Storgata 29 2012 Romsdal Islamske Kultursenter N/A 624 705 576
Sunndal Muslimisk Trossamfunn Sunndal Ringveien 2 2009 Sunndal Muslimisk Trossamfunn (Smt) N/A 235 265 722
Volda Ørsta Islamsk Senter Volda Bakkevegen 14B 2016 Volda Ørsta Islamsk Senter N/A 113 127 772
Waqf Nordmøre Moske Kristiansund Hauggata 24 2003 Waqf Nordmøre waqf-nordmre.site 304 343 742
Ålesund Jamii Islamsk Senter Ålesund Latinskolegata 1 2000 Ålesund Jamii Islamsk Senter N/A 811 917 022

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
AL Hidaya Kultursenter Vågan Storgata 47 2015 AL Hidaya Kultursenter N/A 119 134 557
AL Tawba Islamisk Senter Narvik Dronningens gate 59 2008 AL Tawba Islamisk Senter N/A 408 461 338
Islamsk Kultursenter Nordland Bodø Dronningens gate 77 2002 Islamsk Kultursenter Nordland iknordland.no 1296 1 465 426
Lofoten Islamsk Kultursenter Vestvågøy Storgata 95 2014 Lofoten Islamsk Kultursenter N/A 103 116 465
Mo i Rana Islamisk Kultursenter Rana Strandgata 24 2013 Mo i Rana Islamisk Kultursenter N/A 170 192 224
Vesteralen Islamske Senter Hadsel Sminesgata 10 2010 Vesteralen Islamske Senter N/A 169 191 093

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Al-Ihsan Islamiske Kultursenter Lillehammer Heimtunvegen 22B 2015 Al-Ihsan Islamiske Kultursenter N/A 170 192 224
Det Islamske Senter Gjøvik Løkken Vei 1–3 1998 Det Islamske Senter N/A 87 98 374
Hadeland Islamiske Kultursenteret Gran Storlinna 73 2014 Hadeland Islamiske Kultursenteret N/A 445 503 175
Islamisk Kultursenter i Gjøvik Gjøvik Niels Ødegaards gate 1A 2003 Islamisk Kultursenter i Gjøvik N/A 625 706 706
Nord Gudbrandal Islamske Kultursenter Sel Blekalia 4 2014 Nord Gudbrandal Islamske Kultursenter N/A 132 149 256
The Muslem Cultural Center Lillehammer Lillehammer Gudbrandsdalsvegen 199 2005 The Muslem Cultural Center Lillehammer N/A 706 798 295

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
AL Huda Kultursenter Oslo Ravnkroken 8B 1997 AL Huda Kultursenter N/A 295 333 565
Al-Redha Islamisk Senter Oslo Grønland 6–8 2002 Al-Redha Islamisk Senter N/A 767 867 270
Al-Sadek Centre Oslo Tvetenveien 152 2013 Al-Sadek Centre N/A 200 226 146
Albansk Islamsk Kultursenter Oslo Sverres gate 8 1992 Albansk Islamsk Kultursenter qiksh.no 4403 4 978 604
Albansk Trossamfunn og Kultursenter Oslo Ryensvingen 8 2009 Albansk Trossamfunn og Kultursenter i Norge N/A 1839 2 079 412
Anatolian Alevi-Bektashi Trossamfunn Oslo Maridalsveien 3 2002 Anatolian Alevi-Bektashi Trossamfunn N/A 127 143 603
Anjuman Falah Ul Muslimeen Oslo Ravnåsveien 1 1998 Anjuman Falah Ul Muslimeen mah.no 724 818 649
Anjuman-E-Hussaini Norway Oslo Jerikoveien 26 1979 Anjuman-E-Hussaini Norway N/A 762 861 616
Anjuman-E-Islahul Muslimeen Oslo Oslo Malmøgata 7 1989 Anjuman-E-Islahul Muslimeen Oslo N/A 748 845 786
Baitun Nasr moské Oslo Søren Bulls vei 1 1974 Ahmadiyya Muslim Jama'at amadiyya.no 1617 1 828 390
Bazm-E Naqshband Oslo Sverdrups gate 24A 1998 Bazim Naqushband Muslimer - Spiritual Center N/A 617 697 660
Center Rahma Oslo Grønlandsleiret 17 1992 Center Rahma centerrahma.no 1664 1 881 535
Central Jam-E-Mosque Oslo Åkebergveien 28B 1989 World Islamic Mission Norway wim.no 4524 5 115 423
Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat Oslo Motzfeldts gate 10 1995 Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat Norway N/A 6094 6 890 669
Daarussunnah Oslo Jens Bjelkes gate 82D 2017 Daarussunnah N/A 50 56 537
Darul Uloom Oslo Oslo Trondheimsveien 163 2005 Darul Uloom Oslo N/A 96 108 550
Daru Salaam Islamic Centre Oslo Jerikoveien 26 1989 Daru Salaam Islamic Centre darusalaam.no N/A N/A
Den Afghanske Moskeen Oslo Trygve Lies plass 1 2008 Den Afghanske Moskeen moskeen.no 1108 1 252 849
Den Etiopiske Muslimske Trossamfunn Oslo Postboks 9 Årvoll 2002 Den Etiopiske Muslimske Trossamfunn N/A 100 113 073
Den Tyrkisk Islamske Union Oslo Motzfeldts gate 6–8 1989 Den Tyrkisk Islamske Union nortib.org 3440 3 889 711
Det Alevitiske Trosamfunn i Norge Oslo St. Halvards gate 25D 2012 Det Alevitiske Trosamfunn i Norge N/A 141 159 433
Det Islamske Fellesskap Bosnia og Herzegovina Oslo Fougners vei 2A 1994 Det Islamske Fellesskap Bosnia og Herzegovina izbih.no 9363 10 587 025
Det Islamske kultursenter i Oslo Oslo Pottemakerveien 4 1995 Det Islamske kultursenter i Oslo N/A 1226 1 386 275
Det Islamske Samarbeidssenteret i Norge Oslo Kolstadgata 18 2006 Det Islamske Samarbeidssenteret i Norge (dissn) N/A 1055 1 192 920
Det Norske Imam Ali Senter Oslo Tvetenveien 152B 2007 Det Norske Imam Ali Senter imamali.no 539 609 463
Ghousia Muslim Society Oslo Trondheimsveien 43 1989 Ghousia Muslim Society gmsn.no N/A N/A
Imam Bediuzzeman Camii Oslo Lakkegata 17 1999 Imam Bediuzzeman Camii N/A 2895 3 273 463
Imam Mehdi Senter Oslo Grønlandsleiret 39 2002 Imam Mehdi Senter N/A 424 479 430
Islamic Cultural Centre Norway Oslo Tøyenbekken 24 1974 Islamic Cultural Centre Norway islamic.no 4769 5 392 451
Islamic Solidarity Society ISS Oslo Casparis gate 4 1999 Islamic Solidarity Society ISS N/A 394 445 508
Kawther Al-Nabi Oslo Johan Castbergs vei 50 2008 Kawther Al-Nabi N/A 802 906 845
Khadija senter Oslo Bjørnsons vei 18 2012 Khadija senter N/A 77 87 066
Markaz-Ul-Muslimeen Oslo Ole Brumms vei 7 2012 Markaz-Ul-Muslimeen markaz.no 84 94 981
Marokkansk Trossamfunn Oslo Lakkegata 79B 1991 Marokkansk Trossamfunn attaouba.no 3410 3 855 789
Masjid Bilal Oslo Trondheimsveien 162A 1995 Masjid Bilal N/A 793 896 669
Masjid Nuur Oslo Grønlandsleiret 37 2006 Masjid Nuur N/A 102 115 334
Masjidelsalam Oslo Grønlandsleiret 37 2012 Masjidelsalam N/A 91 102 896
Mevlana Moské Oslo Tvetenveien 152 1991 Islamske Samfunn Milli Gorus ismg.no 772 872 924
Minhaj Senteret i Oslo Oslo Enebakkveien 36B 1995 Idara Minhaj-Ul-Quran Norway minhaj.no 2859 3 232 757
Muhiban-E-Ahlil Bait Centre Oslo Oslo Grønlandsleiret 39 2001 Muhiban-E-Ahlil Bait Centre Oslo N/A 335 378 795
Muslim Senter Furuset Oslo Furusetveien 21 2002 Muslim Senter Furuset Oslo Norway muslimsenterfuruset.no N/A N/A
NOR Senter Oslo Malerhaugveien 19 2006 NOR Senter N/A 320 361 834
Nur UL Quran Center Oslo Jerikoveien 26 2010 Nur UL Quran Center N/A 47 53 144
Oromisk Muslimsk Samfunn i Norge Oslo Tøyengata 26B 2002 Oromisk Muslimsk Samfunn i Norge N/A 489 552 927
Oslo Islamic Center Oslo Norbygata 54 2017 Oslo Islamic Center N/A 88 99 504
Oslos Saied Alsjohada Hosseinie Oslo Stålfjæra 20 2007 Oslos Saied Alsjohada Hosseinie N/A 1022 1 155 606
Rabita-moskeen Oslo Calmeyers gate 8 1992 Det Islamske Forbund rabita.no 3318 3 751 762
Safa Senter Oslo Lakkegata 17 2016 Safa Senter N/A 665 751 935
Salahaddin Senter Oslo Grønlandsleiret 39 1993 Salahaddin Senter sase.no 2499 2 825 694
Stovner Moske Oslo Aasta Hansteens vei 8 1989 Islamic Center og Aktivitetshus Oslo N/A 1344 1 519 701
Søndre Nordstrand Muslimske Senter Oslo Lofsrudveien 1 2004 Søndre Nordstrand Muslimske Senter muslimskesenter.no 2020 2 284 075
Taqwa Senter Oslo Norbygata 54 2004 Taqwa Senter taqwa.no 607 686 353
Tauheed Moske Oslo Olaves Hvervens vei 11 1994 Tauheed Islamic Centre tauheed.no 1044 1 180 482
Tawfiiq Islamsk senter Oslo Åkebergveien 40 1989 Tawfiiq Islamisk senter tawfiiq.net 7831 8 854 747
Trossamfunnet Jamia Islamia Oslo Postboks 27 Holmlia 1984 Trossamfunnet Jamia Islamia N/A 180 203 531
Uigurisk Islamsk Kultursenter Oslo Olafiagangen 1–5 2008 Uigurisk Islamsk Kultursenter N/A 610 689 745
Yari Trossamfunn Oslo Nordre Dals vei 44 2002 Yari Trossamfunn N/A 260 293 990

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Aceh Flyktningeforening Stavanger Sverdrups gate 23 2004 Aceh Flyktningeforening N/A 167 188 832
Afghansk Islam og Kultur Senter Sandnes Daleveien 13 2014 Afghansk Islam og Kultur Senter N/A 257 290 598
Alrowda Islamisk Trosamfunn og Kultursenter Stavanger Madlaveien 59 2016 Alrowda Islamisk Trosamfunn og Kultursenter N/A 5 5 654
Anjuman Islahul Muslemeen of Rogaland Stavanger Erichstrups gate 10 1989 Anjuman Islahul Muslemeen of Rogaland N/A 332 375 402
Det Islamske kultursenter i Stavanger Stavanger Reidar Berges Gate 14 1988 Det Islamske kultursenter i Stavanger N/A 485 548 404
Falah-Ul-Muslimeen Haugesund Skåregata 134 1998 Falah-Ul-Muslimeen N/A 507 573 280
Eyup Sultan Moskee Stavanger Hillevågsveien 23B 2001 Rogaland Islamske Fellesforening N/A 652 737 236
Irakisk Trossamfunn Sandnes Industrigata 1 2002 Irakisk Trossamfunn I.T.S. N/A 223 252 153
Islamsk Opplæringssenter Stavanger Bergsagelveien 9 1995 Islamske Opplærings Senter iosenter.no 3385 3 827 521
Masjid Al-Huda Klepp Jærvegen 549 2010 Masjid Al-Huda N/A 562 635 470
Masjid Elssalam i Nord Rogaland Haugesund Sørhauggata 193 2003 Masjid Elssalam i Nord Rogaland N/A 453 512 221
Masjid Towba Stavanger Harald Hårfagres gate 4 2015 Masjid Towba N/A 196 221 623
Meunasah Atjeh Opplæringssenter Norway Stavanger Spilderhauggata 7 2012 Meunasah Atjeh Opplæringssenter Norway N/A 51 57 667
Minhaj-ul-Quran International Rogaland Stavanger Hillevågsveien 34B 1999 Minhaj-ul-Quran International Rogaland N/A 136 153 779
Muslim Forum Sandnes Sandnes Vågsgata 9 2004 Muslim Forum Sandnes N/A 1258 1 422 458
NOR Muslim Society Sandnes Sandnes Daleveien 129 2009 NOR Muslim Society Sandnes N/A 256 289 467
Rogaland Muslimske Society Stavanger Store Skippergate 4 1996 Rogaland Muslimske Society N/A 621 702 183
The Muslim Association of Rogaland Stavanger Verksgata 41 1981 The Muslim Association of Rogaland N/A 670 757 589

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Florø Islamisk Kultursenter Flora Markegata 23 2007 Florø Islamisk Kultursenter N/A 359 405 932
Førde Islamske Senter Sunndal Ringveien 2 2009 Førde Islamske Senter facebook.com 235 265 722

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
AL Ghadir Islamske Kultur Forening Skien Torggata 5 1999 AL Ghadir Islamske Kultur Forening N/A 334 377 664
Al-Nuur Moske Islamsk Kultur Senter Tinn Sam Eydes gate 9B 2012 Al-Nuur Moske Islamsk Kultur Senter N/A 87 98 374
Aqsa Trosamfunn Bamble Torget 16 2014 Aqsa Trosamfunn N/A 80 90 458
Det Islamske Kultursenter i Grenland Skien Leirvollen 1 2014 Det Islamske Kultursenter i Grenland N/A 282 318 866
Hosainie Chahardah Masom Skien Porsgrunnsvegen 33 2009 Hosainie Chahardah Masom (A) N/A 207 234 061
Jamaacata Ahlisuluuk Walcisqi Notodden Heddalsvegen 32E 2007 Jamaacata Ahlisuluuk Walcishqi i Norge N/A 496 560 842
Porsgrunn Moské Porsgrunn Kulltangvegen 65 2014 Porsgrunn Trossamfunn Khalid Moske N/A 272 307 559
Telemark Islamsk Forening i Skien Skien Duestien 1 1996 Telemark Islamsk Forening i Skien N/A 741 837 871
Telemark Islamsk Trossamfunn Skien Prestegårdsgata 6 1995 Telemark Islamsk Trossamfunn N/A 1034 1 169 175
Tinn Muslimskeforening Tinn Tinngata 20 2012 Tinn Muslimskeforening N/A 48 54 275
Vest-Telemark Muslimske Trudomssamfunn Vinje Kullen 4 1996 Vest-Telemark Muslimske Trudomssamfunn N/A 220 248 761

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Alnor Moské Tromsø Storgata 132 2006 Alnor facebook.com 759 858 224
Finnsnes Muslim Community Lenvik Sandvikveien 163 2003 Finnsnes Muslim Community N/A 167 188 832
Islamsk Senter For Nord Norge Tromsø Grønnegata 118B 1992 Islamsk Senter For Nord Norge N/A 1056 1 194 051
NOR Kultursenter Harstad Skolegata 6B 2010 NOR Kultursenter N/A 554 626 424

Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Afghansk Forente Samfunnet i Trondheim Trondheim Ringvålvegen 14 2013 Afghansk Forente Samfunnet i Trondheim N/A 332 375 402
Ahlebait Senter i Trondheim Trondheim Vipevegen 44H 2002 Ahlebait Senter i Trondheim N/A 357 403 671
Dar El Eman Islamic Center Trondheim Olav Tryggvasons gate 48 2010 Dar El Eman Islamic Center N/A 2070 2 340 611
Den Islamske Moskeen i Namsos Namsos Verftsgata 30 2015 Den Islamske Moskeen i Namsos N/A 248 280 421
Det Levanger Trossamfunn Levanger Kirkegata 20 2012 Det Levanger Trossamfunn N/A 289 326 781
Det Muslimske Samfunnet i Trondheim Trondheim Kjøpmannsgata 53–55 1990 Det Muslimske Samfunnet i Trondheim
The Muslim Society In Trondheim
msit.no 2071 2 341 742
Elsalam Forening i Inderøy Inderøy Blåveisvegen 6 2015 Elsalam Forening i Inderøy N/A 97 109 681
Grong Islamiske Trossamfunn og Kultursenter Grong Granvegen 12 2015 Grong Islamiske Trossamfunn og Kultursenter N/A 214 241 976
Orkanger Islamske Senter Orkdal Orkdalsveien 33 2014 Orkanger Islamske Senter N/A 226 255 545
Stjørdal Islamiske Kultursenter Stjørdal Innherredsvegen 57A 2002 Stjørdal Islamiske Kultursenter N/A 556 628 686

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Alkawther Islamsenter Sandefjord Nedre Gokstadvei 14 2007 Alkawther Islamsenter Raed Ali Sebhan N/A 170 192 224
Den Islamske Forening Tønsberg Slagenveien 19 2001 Den Islamske Forening N/A 389 439 854
Det Afganske Trosamfunn i Vestfold Tønsberg Fanejunkerveien 5 2011 Det Afganske Trosamfunn i Vestfold N/A 378 427 416
Horten Islamisk Senter Horten Torggata 12 2005 Horten Islamisk Senter N/A 568 642 255
Islamsk Kulturforening Larvik Reidar Teigens vei 2 1994 Islamsk Kulturforening N/A 1117 1 263 025
Islamsk Senter Vestfold Tønsberg Solveien 31 1992 Islamsk Senter Vestfold N/A 219 247 630
Kultur og Islamsk Forening Tønsberg St Stefans gate 2 2005 K-I-F Kultur og Islamsk Forening N/A N/A N/A
Sandefjord Islamske Senter Sandefjord Rådhusgata 1 2005 Sandefjord Islamske Senter N/A 574 649 039
Somali Trossamfunn i Tønsberg Tønsberg Semsbyveien 8 2012 Somali Trossamfunn i Tønsberg N/A 185 209 185

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Kommune Adresse Grunnlagt Organisasjon Hjemmeside Medlemmer (2018)[4] Offentlige tilskudd (2018)[4]
Al Amir Senter Våler Kasperveien 10 2015 Al Amir Senter N/A 373 421 762
Al Ghadir Islamsk Senter i Østfold Fredrikstad Meldahlsvei 9 2002 Al Ghadir Islamsk Senter i Østfold N/A 812 918 153
Al-Huda Islamisk Senter Fredrikstad Ole Hansens vei 9 2007 Al-Huda Islamisk Senter N/A 1045 1 181 613
Anjman Flah Ul-Muslemin Moss Vogts gate 7 1991 Anjman Flah Ul-Muslemin N/A 752 850 309
Det Albanske Kultur- og Trossamfunn i Østfold Sarpsborg Strandgata 5B 2004 Det Albanske Kultur- og Trossamfunn i Østfold N/A 1822 2 060 190
Det Marokkanske Trossamfunnet i Østfold Fredrikstad Huths gate 11 2014 Det Marokkanske Trossamfunnet i Østfold N/A 68 76 890
Halden moské Halden Sykehusgata 6 1995 Halden Islamsk Forening N/A 411 464 730
Ihyaussunna Center Sarpsborg Løperveien 6 2010 Ihyaussunna Center N/A 917 1 036 879
Jodi Muslimske Kulturforening i Askim Askim Parkveien 1 2018 Jodi Muslimske Kulturforening i Askim N/A 87 98 374
Kultur og Trosamfunn Menhec Fredrikstad Dammyr 20 2005 Kultur og Trosamfunn Menhec N/A 152 171 871
Kurdisk Islamsk Trossamfunn i Sarpsborg Sarpsborg Pellygata 62 2007 Kurdisk Islamsk Trossamfunn i Sarpsborg N/A 471 532 574
Masjid Darussalam Norge Fredrikstad Gunnar Nilsens gate 4 2000 Masjid Darussalam Norge N/A 654 739 497
Moss Islamik Senter Moss Værftsgata 10 2007 Moss Islamik Senter N/A 552 624 163
Muslim Culture Center Sarpsborg Håkons gate 2 2015 Muslim Culture Center N/A 387 437 593
Muslimsk kultursenter Askim Askim Christian Ødegaards Gate 6 2002 Muslimsk kultursenter Askim N/A 134 151 518
Muslimsk Samfunn Mysen Eidsberg Jernbanegata 7D 2015 Muslimsk Samfunn Mysen N/A 77 87 066
Rakkestad Muslim Kultur Forening Rakkestad Skogveien 7 2009 Rakkestad Muslim Kultur Forening N/A 222 251 022
Sarpsborg Somaliske Organisasjon Sarpsborg St. Marie gate 41 2007 Sarpsborg Somaliske Organisasjon N/A 377 426 285
Østfold Tyrkiske Muslimers Trossamfunn Moss Helgerødgata 2A 1991 Østfold Tyrkiske Muslimers Trossamfunn N/A 554 626 424

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hvor mange muslimer er det i Norge i 2017?». Forskning.no. 24. november 2017. Besøkt 6. november 2018. 
  2. ^ «Stor vekst i tallet på moskeer». Vårt Land. 18. januar 2010. Besøkt 22. september 2016. 
  3. ^ «126 muslimske forsamlinger». NRK. 19. januar 2010. Besøkt 22. september 2016. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af «Eksklusivt: Den fulle moské-oversikten». Human Rights Service. 2. november 2018. Besøkt 6. november 2018. 
  5. ^ «187 millioner til islam og dramatisk økning i antall moskeer». Human Rights Service. 31. oktober 2018. Besøkt 6. november 2018. 
  6. ^ «Nesten 100 millioner skattekroner til Oslos moskeer». Human Rights Service. 30. oktober 2018. Besøkt 6. november 2018. 
  7. ^ «Moskeene avhengige av statsstøtte». Dagen. 27. januar 2017. Besøkt 6. november 2018. 
  8. ^ «Moskeene klarer seg ikke uten staten». Vårt Land. 27. januar 2017. Besøkt 6. november 2018. 
  9. ^ «Kartlegge moské-Norge: Vi trenger din hjelp». Human Rights Service. 31. mai 2017. Besøkt 6. november 2018. 
  10. ^ «HRS vil kartlegge moskeer i Norge». Sunnmørsposten. 6. juni 2017. Besøkt 6. november 2018. 
  11. ^ «Kartlegger alle moskeer i Norge». Vårt Land. 6. juni 2017. Besøkt 6. november 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]