Liste over kulturminner i Audnedal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Audnedal er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Audnedal. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
92424 Skarstad Bautasteinslokalitet Jernalder 58°16′27″N 7°24′56″Ø Audnedal
109218 Hundåsen Hundåsen Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°27′52″N 7°21′47″Ø Audnedal
110165 Gullsmedbergjet Gullsmedbergjet Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°28′49″N 7°22′16″Ø Audnedal
110166 Gullsmedbergjet Gullsmedbergjet Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°28′48″N 7°22′16″Ø Audnedal
110167 Gullsmedbergjet Gullsmedbergjet Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°28′46″N 7°22′12″Ø Audnedal
110168 Gullsmedbergjet Gullsmedbergjet Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°28′45″N 7°22′12″Ø Audnedal
110169 Gullsmedbergjet Gullsmedbergjet Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°28′42″N 7°22′14″Ø Audnedal
110170 Gullsmedbergjet Gullsmedbergjet Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°28′41″N 7°22′10″Ø Audnedal
110171 Gullsmedbergjet Gullsmedbergjet Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°28′37″N 7°22′10″Ø Audnedal
110172 Gullsmedbergjet Gullsmedbergjet Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°28′35″N 7°22′10″Ø Audnedal
110411 Gullsmedbergjet Gullsmedbergjet Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°28′41″N 7°22′22″Ø Audnedal
110138 Stemmyr Dam/demningsanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 58°22′46″N 7°19′53″Ø Audnedal
136756 Steinstemmen Dam/demningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°19′21″N 7°25′06″Ø Audnedal
136757 Stemmyrstemmen Dam/demningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°19′37″N 7°25′17″Ø Audnedal
22703 Borgjå Borgjå Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
Uviss tid
58°17′03″N 7°16′19″Ø Audnedal
92411 Borgeråsen Borgeråsen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°15′23″N 7°18′14″Ø Audnedal
92445 Borgarfjellet Borgarfjellet Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°28′11″N 7°24′53″Ø Audnedal
156232 Skarstad Gårdsanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 58°16′28″N 7°24′54″Ø Audnedal
162135 Stoland Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°18′40″N 7°21′04″Ø Audnedal
110148 Heddeshei (Helleshei) Gårdstun 1800-tallet 58°18′37″N 7°20′09″Ø Audnedal
156319 Sveindal Gårdstun 1800-tallet, tredje kvartal 58°29′02″N 7°27′10″Ø Audnedal
149464 Ydra Skor Innskrift/ristning Uviss tid 58°14′32″N 7°20′23″Ø Audnedal
84425 Grindheim kirkested Grindheim kirke (Audnedal)
Grindheim kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, fjerde kvartal
58°26′15″N 7°25′00″Ø Audnedal
84816 Konsmo kirkested Konsmo kirke
Konsmo kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, første kvartal
58°17′11″N 7°21′28″Ø Audnedal
129959 Høyland Runer/innskrifter Førreformatorisk tid 58°16′09″N 7°23′10″Ø Audnedal
108911 Gråstadmyrè Seter 1900-tallet, tredje kvartal 58°29′06″N 7°21′33″Ø Audnedal
116159 Gråstadmyrè Seter 1900-tallet, tredje kvartal 58°28′59″N 7°21′35″Ø Audnedal
3363 Langhaugen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°21′43″N 7°24′13″Ø Audnedal
92435 Klingereinè Tradisjonslokalitet Vikingtid
Uviss tid
58°24′55″N 7°24′15″Ø Audnedal
92436 Smebakken Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°24′55″N 7°24′23″Ø Audnedal
103775 Håbergsknuden Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°20′44″N 7°21′47″Ø Audnedal
104023 Danefallet Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°25′59″N 7°29′16″Ø Audnedal
109594 Russesteinen Tradisjonslokalitet Etterreformatorisk tid 58°22′49″N 7°19′21″Ø Audnedal
109596 Sankt Olas kjeldå Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°22′49″N 7°19′23″Ø Audnedal
110129 Låvesteinen i Kræklingheiè Tradisjonslokalitet 1700-tallet, tredje kvartal 58°22′42″N 7°19′52″Ø Audnedal

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]