Liste over honningetere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tuihonningeter lever på New Zealand.

Liste over honningetere omfatter de ulike artene av honningetere (Meliphagidae).

Honningetere er en familie i ordenen spurvefugler. De er vanligst i Australia og Ny-Guinea, men finnes også på New Zealand, stillehavsøyene så langt øst som Samoa og Tonga, og øyene nord og vest for Ny-Guinea, i det biogeografiske området kjent som Wallacea. Bali, på den andre siden av Wallacelinjen, har én enkelt art.

I motsetning til kolibrier i Amerika, har ikke honningetere gjennomgått omfattende tilpassinger for å stå stille i luften, men mindre medlemmer av familien står stille som kolibrier for å samle nektar fra tid til annen. Generelt foretrekker honningetere å smette raskt fra grein til grein i de ytre deler av løvverket, strekke seg opp eller sidelengs eller henge opp ned om nødvendig.

Listen er basert på Integrated Taxonomic Information System (ITIS) for familien Meliphagidae.[1] Derfor er slektene Moho og Chaetoptila inkludert i listen, til tross for at en studie fra 2008, som tar utgangspunkt i fylogenetiske analyser av DNA fra museumseksemplarer, viser at disse slektene ikke hører til honningetere, men til en gruppe med sidensvanser, palmetrast og silkefugler. Det er foreslått en egen familie, «Mohoidae», for disse to utdødde slektene.[2]

Arter[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Meliphagidae – detaljert informasjon på Wikispecies