Liste over figurer i Prison Break

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over rollefigurer i Prison Break. De følgende rollefigurene er listet alfabetisk etter etternavn i deres respektive seksjoner. Informasjonen om karakterene er à jour-ført frem til episoden Bolshoi Booze (2x11).

Nåværende hovedroller[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller Sesong(er) Informasjon
Theodore «T-Bag» Bagwell Robert Knepper 1,2,3,4,5 T-Bag var dømt til livslangt fengselsopphold, uten mulighet for prøveløslatelse, for kidnapping, voldtekt og drap.
Brad Bellick Wade Williams 1,2,3,4 Brad Bellick var den tidligere sjefen for Fox River State Penitentiarys vakthold. Etter hans avskjedigelse bestemte Bellick seg for å jakte på rømlingene for belønningen som var utlovet.
Lincoln Burrows Dominic Purcell 1,2,3,4,5 Lincoln var dømt til døden for drapet på Terrence Steadman, en forbrytelse han ikke hadde begått. Han ble forflyttet til Fox River State Penitentiary inntil hans henrettelse.
Lincoln Burrows, Jr. («LJ») Marshall Allman 1,2,3 L.J. er Lincolns sønn og har derfor blitt et mål for «The Company».
Benjamin Miles «C-Note» Franklin Rockmond Dunbar 1,2,4 C-Note var kjent som «fengselsapotekeren» ved Fox River Penitentiary, og sonet åtte år for besittelse av stjålne varer.
Paul Kellerman Paul Adelstein 1,2,4 Kellerman er en Secret Service-agent fullmektiget av Reynolds for å forsikre at Lincoln Burrows blir henrettet.
Alexander Mahone William Fichtner 2,3,4 FBI-agent Mahone er agenten som leder jakten på rømlingene fra Fox River.
Michael Scofield Wentworth Miller 1,2,3,4,5 Michael ranet en bank for å bli innsatt i det samme fengselet som broren. På den måten skulle han hjelpe ham å rømme.
Fernando Sucre Amaury Nolasco 1,2,3,4,5 Sucre var Michaels cellekamerat og sonet fem år for forverret ram.
Sara Tancredi Sarah Wayne Callies 1,2,3,4,5 Sara er en av de få doktorene ved Fox River som har blitt involvert i konspirasjonen bak Lincolns dødsdom. Hun og Michael har et tett forhold.

Tidligere hovedkarakter[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller Sesong(er) Informasjon
John Abruzzi Peter Stormare 1, 2 John Abruzzi var en tidligere Chicago mafiaboss og drev Prison Industry ved Fox River. Han sonet livslang dom i fengsel.
Veronica Donovan Robin Tunney 1, 2 Veronica var en advokat og Michael og Lincolns barndomsvenn.

Nåværende mindre roller[rediger | rediger kilde]

Rømlingenes allierte[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller Episode(r)
Aldo Burrows Anthony Denison 1x15, 1x19, 2x10 - 2x12
Aldo Burrows er Michael og Lincolns far og tidligere ansatt i «The Company». Han dro før Michael ble født og var tilstede på Lincolns henrettelse. Han er grunnen til at Lincoln fil dødsdommen.
Nick Savrinn Frank Grillo 1x04 - 1x15, 1x17 - 1x22
Nick jobbet for Project Justice, en organisasjon som løslater uriktig dømte personer. Han inngikk en avtale med John Abruzzi om å overvåke Veronica Donovan.

Rømlingenes sosialassosierte[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller Episode(r)
Hector Avila Kurt Caceres 1x02, 1x04, 1x16, 2x05, 2x10
Hector er Sucres fetter og en rival for Maricruz' hengivenhet, som senere aksepterte hans frieri. Hector er delvis skyldig for Sucres fengsling.
Debra Jean Belle Kristin Malko 2x02, 2x04, 2x05, 2x07
Debra Jean er en collegestudent fra Utah. Hun kjørte til Utah med Tweener etter han svarte på hennes annonse fra universitetsområdet. I starten var hun mistenksom på grunn av hans opp oppførsel, men senere forteller hun Tweener at hun liker ham godt, og de deler motellrom for en natt. Tiden deres sammen blir raskt avbrutt når en politimann spør Debra om hun har sett en av rømlingene fra Fox River, nemlig Tweener. Hun angir ham ikke, men gir ham i stedet bilnøklene og sier han må dra. Tweener viser seg senere på Debras dør, og sier at han har ekte følelser for henne. Hun smiler til ham mens han ledes vekk av politiet.
Maricruz Delgado Camille Guaty 1x01 - 1x04, 1x12, 1x16
Maricruz er Sucres kjæreste og bærer hans barn, men hun har vanskeligheter ved å vente på hans løslatelse. Hun var hovedgrunnen til at Sucre rømte fra fengselet.
Philly Falzone Al Sapienza 1x02, 1x03, 1x09, 1x10
Falzone presset Abruzzi til å lokalisere Otto Fibonacci. He ble lurt av Michael og Abruzzi til å dra til Canada for å finne Fibonacci, og han ble arrestert.
Lisa Rix Jessalyn Gilsig 1x01, 1x03, 1x07, 1x08
Lisa er LJs mor og var tidligere i et forhold med Lincoln. Hun og hennes ektemann, Adrian, ble myrdet av agentene Kellerman og Hale.
Nika Volek Holly Valance 1x10, 1x11, 1x19, 2x03, 2x04
Michael hjalp Nika å bli en amerikansk statsborger ved å gifte seg med henne før han ranet banken. For dette hjalp hun ham med utbrytningsplanen.

Konspirasjonsmedlemmer[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller Episode(r)
Samantha Brinker Michelle Forbes 1x13, 1x15 - 1x22
Brinker er en ansatt i «The Company» som Kellerman og Reynolds har samarbeidet med. Hun gjenkjente en tidligere ansatt i firmaet, Lincoln og Michaels far, som hadde overlevert informasjon til dommeren som på bakgrunn av den måtte utsette Lincolns henrettelse. Hun gav veldig presise overslag til The Company angående Reynolds personlighetsprofil, som bekreftet Reynolds ambisjoner om å bli president. Brinker leverte umiddelbart The Companys avgjørelse om å trekke støtten til Reynolds presidentvalg. Etter at Reynolds arrangerte drapet på president Richard Mills og ble president, ble Brinker avskjediget.