Liste over figurene i D.Gray-man

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Mangaen og animeen D.Gray-man har en mangfoldig besetning av figurer skapt av Katsura Hoshino. Hovedpersonen i serien er Allen Walker, en eksorsist som nylig er blitt medlem i Black Order, en organisasjon som kjemper mot erkefienden Millenium Earl som vil ødelegge jorden med en ny syndflod

Protagonister[rediger | rediger kilde]

Allen Walker[rediger | rediger kilde]

Allen Walker er en høflig og bløthjertet 15-åring av britisk opprinnelse, og han er hovedpersonen i serien. Allen ble forlatt svært tidlig av sine biologiske foreldre, og vokste opp som en uskikkelig unge i et sirkus. I en alder av sju år ble han adoptert av klovnen Mana Walker. Ettersom Mana var den første som aksepterte Allen for den han var, var Allen veldig glad i ham. Allen er svært påvirket av Mana etter han døde. Så mye at Cross Marian kommenterer at Allen bærer en "maske av Mana". Akkurat som Mana var, er Allen svært høflig og snakker alltid formelt, men etter hvert som historien utvikler seg, blir også Allen mer og mer uformell og avslappet i sin væremåte. Han avslører også sin "mørke side"(som visstnok ble utviklet for å overleve som Cross Marians lærling) da han blir utfordret i poker av Tyki Mikk. Allens anti-akuma våpen er en parasitt-type og har Innocencen i venstrearmen. Senere viser det seg at Allen er "etterfølgeren" av den 14th Noah, som ifølge Cross skal ha plantet minnene sine i Allen før han døde.

Lenalee Lee[rediger | rediger kilde]

Lenalee Lee er en 16-åring blant exorsistene fra Kina og er også blant vennene til Allen. Foreldrene hennes ble drept av akuma da Lenalee var ganske ung. På grunn av hennes innocence ble Lenalee tvunget til å bli med exorsistene. Siden hun ble skilt fra den eneste gjenlevende familien hun hadde i en så ung alder, ble hun gal og måtte bli lenket fast til sengen ford i hun prøver å rømme. Mens hun var fanget var hun vitne til mange forbudte eksperimenter for å skape på tvungede exorsister som var under ledelse av Rouvelier, som ble hennes verste frykt. Da broren hennes Komui ble med i ordenen ble hun mentalt stabil igjen. Nå sloss hun for broren så vell som vennene hennes og det at hun vet at hun har et hjem og en familie å komme tilbake til. Hun har kjent Kanda siden barndommen, og stakk ofte over til ham når broren var for opptatt med ordenen. Etter hun møtte Allen har hun blitt veldig fond av ham. Anti-akuma-våpenet til Lenalee er støvlettene hennes, The Dark Boots, som brukes til rask løping, gå på vannet, i tillegg til å kunne ødelegge akuma. Broren hennes, Komui, er sjefen blant exorsistene og er veldig overbeskyttende overfor Lenalee, noe som ofte kan utløse mange komiske episoder.

Yu Kanda[rediger | rediger kilde]

Yu Kanda er en kaldhjertet 18-årig exorsist fra Japan. Yu er den første Exorsisten som Allen møter på hovedkvarteret. Yu blir feilaktig beordret til å fjerne Allen, noe som blir avbrutt i siste sekund.Mellom ham og Allen er faretruende, Kanda har gitt Allen kallenavnet Moiashi (beansprout, short stack) og Allen har gitt ham det fengende Bakanda, som spiller på ordet "baka" som betyr (idiot). Tonen mellom Yu og andre exorsister er ofte kald. Spesielt det at andre kaller ham «Yu», og ikke «Kanda» irriterer ham grenseløst, og Lavi vet å utnytte dette. Selv om Yu kan oppfattes som en selvopptatt liten hissigpropp, er det mange heltemodige og også komiske episoder knyttet til ham. Anti-akuma-våpenet til Yu er katanaen(sverdet) hans, Mugen.

Lavi[rediger | rediger kilde]

Lavi er en humørglad 18-åring, exorsist, og en av Allens gode venner. Lavi sikter på å bli en bookman, en person som finner og skriver ned gammel historie, og som fra ung alder har blitt trent til å oppnå og gjøre dette. Han skal vist være den 49 som har kastet vekk sitt virkelige navn for oppgaven. Anti-akuma-våpenet til Lavi er hammeren «Tettsui», som betyr enkelt og greit (Iron hammer). Den kan vokse og minske i det uendelige etter Lavi's ønske uten at den forandrer vekten, for å gjøre det kaller han den Ōzuchi Kozuchi (Big hammer, little hammer). Hammeren lar Lavi bruke "seals" som kontrollerer elementene i naturen. Etter vært i serien blir bookman-siden hans mer og mer dempet ettersom hans forholder med de andre karakterene vokser og han begynner å bry seg om dem.

Antagonister[rediger | rediger kilde]

Noah-familien[rediger | rediger kilde]

The Millenium Earl[rediger | rediger kilde]

The Millennium Earl (千年伯爵, Sennen Hakushaku?) er den første disippelen av Noah-familien, og hans virkelige navn er Adam. Han er hovedantagonisten i serien, i tillegg til å være en trollmann som planlegger å ødelegge verden. Han lurer folk som har mistet sine nærmeste og som sørger over dem, til å «kalle dem tilbake». Dette gjør den tilbakekalte personen til en akuma som Millenium Earl kan kontrollere. Til tross for sine intensjoner viser han seg ofte med en morsom og mild holdning.

Road Kamelot[rediger | rediger kilde]

Road Kamelot er den niende disiplen, der hennes sanne navn er Road, og hun representerer "drømmene" til Noa'ene. I motsetning til hennes tenårings utseende, blir hun presentert som den "eldste" Noa, eller den "førstefødte". Hun er adoptert som datter av Sherrill Kamelot og hans kone, og er niese til Tyki Mikk.

Tyki Mikk[rediger | rediger kilde]

Tyki Mikk er den tredje disiplen der hans sanne navn er Joyd, som representerer "nytelsen" til Noa'ene. Han er den yngre broren til Sherrill Kamelot og onkelen til Road Kamelot.

Jasdevi[rediger | rediger kilde]

David og Jasdero var i begynnelsen en Noa kalt Jasdevi. De er det tiende og den ellevte disiple der deres sanne navn er Bondomu, de representerer "båndene" til Noa'ene. De bærer evnen til "Materiliasjion" som de bruker gjennom kuler de skaper når de begge simuliserer den samme tanken og skyter ut gjennom et par lekepistoler. De kan også skape objekter. Hvis de skyter hverandre smelter de sammen og skaper Jasdevi, i denne formen trenger de ikke lenger pistolene, men bruker i stedet bare hendene. Håret deres blir også brukt til våpen, og de får kraft gjennom ønsket å skape "den sterkeste, tenkbare kroppen". De dukker opp i historien mens de har fått ordre om å finne Marian Cross og drepe ham, men finner i stedet ei høne, hatten hans og regninger. På hvært sted de tror han befinner seg finner de bare mer regninger og må jobbe for å betale dem, dette har gitt dem et sterkt hat mot Cross og prøver å la frustrasjonen gå utover lærlingen hans, Allen.

Skin Boric[rediger | rediger kilde]

Skin Boric er den åttende disiplen av noaene, og er av amerikansk opprinelse.

Lulu Bell[rediger | rediger kilde]

Cyril Kamelot[rediger | rediger kilde]

The 14th Noah[rediger | rediger kilde]

Neah Walker, blir of refferert som den fjortende Noa, er også kjent som Musikkeren eller Pioneren. Han var det ekstra medlemmet i Noa familien.

Akuma[rediger | rediger kilde]

Andre karakterer[rediger | rediger kilde]

Eksorsister[rediger | rediger kilde]

Miranda Lotto[rediger | rediger kilde]

Miranda Lotto er ei 25-år gammel tysk kvinne. Hun kom tilfeldigvis over ei klokke på en brukthandel som hun kjøpte med seg. Klokka inneholdt innocence som reagerte med Miranda, noe som fikk tiden i byen hun bodde i til å stå stille. Lenalee og Allen fikk henne med som eksorsist etter de hadde løst mysteriet med innocencen i klokka. Anti-akumavåpenet hennes er Time Record som lar henne få alt materiell i området til å gå tilbake i materiellets originale status. Eksempel på det er bl. a at hun gjør et skipsvrak om til det gamle skipets originale tilstand. Når hun etter en tid må skru av innocencen sin, blir materiellet slik det var før hun brukte innocencen sin. Med andre ord: skipet blir til et vrak igjen når hun skrur av innocencen.

Noe hun derimot ikke kan gjøre er å gjenoppvekke døde. Innocencen får imidlertid alle fysiske sår til å gro, og alle levende personer i området som blir skutt når innocencen er aktivert dør ikke før innocencen er deaktivert.

Hevlaska[rediger | rediger kilde]

Bookman[rediger | rediger kilde]

Arystar Krory[rediger | rediger kilde]

generaler[rediger | rediger kilde]

Black Order Headquarters[rediger | rediger kilde]

Komui Lee

Reever Wenham

Jhonny

Malcolm C. Rouvelier

Howard Link

Black Order Asia Branch[rediger | rediger kilde]

Andre[rediger | rediger kilde]