Katsura Hoshino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Katsura Hoshino
Katsura Hoshino Animagic Germany.JPG
Født21. april 1980 (38 år)
Shiga
Beskjeftigelse Mangaartist
NasjonalitetJapan

Katsura Hoshino (født 21. april 1980) er en japansk tegneserietegner. Hun debuterte som tegneserieforfatter i juli 2003 med tegneserien Continue.

Hun er mest kjent for tegneserien D.Gray-man som kom ut for første gang i 2004 i bladet Weekly Shōnen Jump. I Japan står den oppført på lista over topp 50 mest solgte tegneserier.

Hoshino har fått svært mye anerkjennelse for tegneferdighetene og karakterenedesignene sine. Anmelderen Casey Brienza fra Anime News Network har gått så langt som å si at D. Gray-man har «the best artwork in the manga business». Mangaen har en dynamisk stil som faller i smak hos både mannlige og kvinnelige lesere. Hoshino blir derimot også blitt kritisert av Brienza for sin svakhet når det gjelder action scener, og at helt opp til volume 12 er fysiske kampscener noe «uforståelige».

Hoshino kommenterte i D. Gray-man: volume 3 at hun liker å høre på Final Fantasy soundtracks, Dragon Ball CD-er, de japanske bandene Porno Graffitti, L'arc-en-Ciel, og jazzmusikk mens hun arbeider med D. Gray-man.