Liste over byer i Bosnia-Hercegovina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Liste over byer i Bosnia-Hercegovina omfatter byer i Bosnia-Hercegovina.[1]

Liste[rediger | rediger kilde]

By Kanton Befolkning med forsteder Befolkning by
Nr. Befolkning 2013[2] Befolkning 1991[3] Nr. Befolkning 2013
Sarajevo Sarajevo kanton
1
275 524 361 735
1
271 194
Banja Luka Republika Srpska
2
185 042 195 692
2
138 963
Tuzla Tuzla kanton
3
110 979 131 618
3
74 457
Zenica Zenica-Doboj kanton
4
110 663 145 517
4
70 553
Bijeljina Republika Srpska
5
107 715 96 988
7
45 278
Mostar Herzegovina-Neretva kanton
6
105 797 126 628
6
60 195
Prijedor Republika Srpska
7
89 397 112 543
10
29 555
Brčko Brčko
8
83 516 87 627
8
39 893
Doboj Republika Srpska
9
71 441 102 549
11
25 132
Ilidža Sarajevo kanton
10
66 730 67 937
5
63 528
Cazin Una-Sana kanton
11
66 149 63 409
18
13 863
Zvornik Republika Srpska
12
58 856 81 295
26
11 497
Živinice Tuzla kanton
13
57 765 54 783
14
16 157
Bihać Una-Sana kanton
14
56 261 70 732
9
39 690
Travnik Sentral-Bosnia kanton
15
53 482 70 747
16
15 344
Gradiška Republika Srpska
16
51 727 59 974
17
14 368
Gračanica Tuzla kanton
17
45 220 59 134
20
12 882
Lukavac Tuzla kanton
18
44 520 57 070
22
12 061
Tešanj Zenica-Doboj kanton
19
43 063 48 480
50
5 257
Sanski Most Una-Sana kanton
20
41 475 60 307
13
16 913
Velika Kladuša Una-Sana kanton
21
40 419 52 908
53
4 520
Visoko Zenica-Doboj kanton
22
39 938 46 160
27
11 205
Srebrenik Tuzla kanton
23
39 678 40 896
40
6 694
Gradačac Tuzla kanton
24
39 340 56 581
21
12 764
Teslić Republika Srpska
25
38 536 59 584
39
7 057
Kakanj Zenica-Doboj kanton
26
37 441 55 950
24
11 796
Zavidovići Zenica-Doboj kanton
27
35 988 57 164
34
8 174
Prnjavor Republika Srpska
28
35 956 47 055
35
8 120
Laktaši Republika Srpska
29
34 966 29 832
49
5 419
Livno Kanton 10
30
34 133 40 600
36
7 927
Kalesija Tuzla kanton
31
33 053 41 809
56
2 039
Tomislavgrad Kanton 10
32
31 592 30 009
47
5 587
Bugojno Sentral-Bosnia kanton
33
31 470 46 889
15
15 555
Žepče Zenica-Doboj kanton
34
30 219 22 966
48
5 460
Trebinje Republika Srpska
35
29 918 30 966
12
23 770
Široki Brijeg Vest-Herzegovina kanton
36
28 929 27 160
44
6 149
Ljubuški Vest-Herzegovina kanton
37
28 184 28 340
54
4 023
Derventa Republika Srpska
38
27 404 56 489
25
11 631
Jajce Sentral-Bosnia kanton
39
27 258 45 007
38
7 172
Novi Grad Republika Srpska
40
27 115 41 665
31
10 120
Čapljina Herzegovina-Neretva kanton
41
26 157 27 882
46
5 774
Vitez Sentral-Bosnia kanton
42
25 836 27 859
42
6 329
Modriča Republika Srpska
43
25 720 35 613
32
9 419
Bosanska Krupa Una-Sana kanton
44
25 545 58 320
30
10 196
Konjic Herzegovina-Neretva kanton
45
25 148 43 878
28
10 732
Hadžići Sarajevo kanton
46
23 891 24 200
51
4 993
Novi Travnik Sentral-Bosnia kanton
47
23 832 30 713
33
9 008
Maglaj Zenica-Doboj kanton
48
23 146 43 388
45
6 099
Banovići Tuzla kanton
49
22 773 26 590
41
6 432
Kozarska Dubica Republika Srpska
50
21 524 31 606
29
10 544
Gornji Vakuf-Uskoplje Sentral-Bosnia kanton
51
20 933 25 181
52
4 831
Pale Republika Srpska
52
20 909 16 355
19
12 905
Goražde Bosna-Podrinje kanton
53
20 897 37 573
23
11 806
Kiseljak Sentral-Bosnia kanton
54
20 722 24 164
55
3 554
Posušje Vest-Herzegovina kanton
55
20 477 17 134
43
6 267

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bosnia and Herzegovina - Population Statistics in Maps and Charts». 
  2. ^ «Census of Population, Households and Dwellings in Bosnia and Herzegovina» (PDF). 2019. Besøkt September 15, 2020.  Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)
  3. ^ «Bosnia and Herzegovina, 2013 census». Besøkt September 15, 2020.  Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)