Liste over BMW-modeller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over BMW-modeller er en liste over modeller fra BMW.

Lanseringer på 1920-tallet[rediger | rediger kilde]

Modell Lanserings-
år
Siste
produksjonsår
Karosserie-
type
Bensin-
motorer
Bilde Kommentar
Dixi 1927 1932 BMW Dixi 1930.JPG
3/15 1928 1932 0,75 liter

Lanseringer på 1930-tallet[rediger | rediger kilde]

Modell Lanserings-
år
Siste
produksjonsår
Karosserie-
type
Bensin-
motorer
Bilde Kommentar
3/20 1932 1934 coupé
cabriolet
sedan
stasjonsvogn
0,78 liter
303 1933 1935 cabriolet
sedan
1,2 liter BMW 303 1.JPG
309 1934 1936 0,85 liter
315 1934 1937 cabriolet
sedan
1,5 liter BMW 315 1.JPG
319 1934 1937 1,9 liter BMW 319-1 1.JPG
326 1936 1941 sedan 2,0 liter BMW 326 Limousine 1938.jpg
328 1936 1940 cabriolet 2,0 liter BMW 328 1938.jpg
329 1936 1937 1,9 liter
320 1937 1938 2,0 liter
327 1937 1941 2,0 liter BMW 327 vr EMS.jpg
335 1939 1941 3,5 liter BMW 335 Cabriolet, Bj. 1939.jpg
321 1939 1941 2,0 liter


Lanseringer på 1950-tallet[rediger | rediger kilde]

Modell Lanserings-
år
Siste
produksjonsår
Karosserie-
type
Bensin-
motorer
Bilde Kommentar
501 1952 1962 2,0 liter BMW 501 V8 Cabriolet vr.jpg
502 1954 1958 2,6 liter BMW 502 Coupé vr.jpg
Isetta 1955 1962 0,3 liter BMW Isetta Vorderansicht 3.jpg
503 1956 1960 3,2 liter BMW 503 2012-09-01 13-21-20.JPG
507 1956 1959 3,2 liter BMW 507 4.JPG
600 1957 1959 0,6 liter BMW 600 Front.jpg
700 1959 1965 0,7 liter MHV BMW 700.jpg

Lanseringer på 1960-tallet[rediger | rediger kilde]

Utviklings-
kode
Modell-
serie
Lanserings-
år
Siste
produksjonsår
Karosserie-
type
Bensin-
motorer
Diesel-
motorer
Bilde Kommentar
New Class 1962 1977 1,5 liter
1,6 liter
1,8 liter
2,0 liter
Ingen 1966 BMW1800.jpg
E3 forløper til dagens
7-serie
1968 1977 4-dørs sedan 2,0 liter
2,5 liter
3,0 liter
Ingen Bmw 2500 v sst.jpg
E9 CS 1968 1975 2-dørs coupé 2,5 liter
2,8 liter
3,0 liter
3,2 liter
3,5 liter
Ingen BMW 3.0CSi-Front.jpg

Lanseringer på 1970-tallet[rediger | rediger kilde]

Utviklings-
kode
Modell-
serie
Lanserings-
år
Siste
produksjonsår
Karosserie-
type
Bensin-
motorer
Diesel-
motorer
Bilde Kommentar
E12 5-serie 1972 1981 4-dørs sedan 1,8 liter
2,0 liter
2,5 liter
2,8 liter
3,0 liter
3,5 liter
Ingen Bmw e12 2 v sst.jpg
E21 3-serie 1975 1982 2-dørs coupé 1,6 liter
1,8 liter
2,0 liter
2,3 liter
Ingen Bmw e21 v sst.jpg
E23 7-serie 1977 1987 4-dørs sedan 2,5 liter
2,8 liter
3,0 liter
3,2 liter
3,4 liter
Ingen Bmw e23 h sst.jpg
E24 6-serie 1975 1985 2-dørs coupé 2,8 liter
3,2 liter
3,5 liter
Ingen BMW 635 CSi 03.jpg
E25 BMW Turbo 1972 1972 2-dørs coupé 2,0 liter - BMW Turbo 1972 red vr TCE.jpg Konseptbil
ikke satt i serieproduksjon

Lanseringer på 1980-tallet[rediger | rediger kilde]

Utviklings-
kode
Modell-
serie
Lanserings-
år
Siste
produksjonsår
Karosserie-
type
Bensin-
motorer
Diesel-
motorer
Bilde Kommentar
E26 M1 1978 1981 2-dørs coupé 3,5 liter Ingen BMW M1 1.jpg
E28 5-serie 1982 1988 4-dørs sedan 1,8 liter
2,0 liter
2,5 liter
2,7 liter
3,0 liter
3,4 liter
2,4 liter 1988528ea1.jpg
E30 3-serie 1982 1991 2-dørs coupé
2-dørs cabriolet
4-dørs sedan
4-dørs stasjonsvogn
1,6 liter
1,8 liter
2,0 liter
2,3 liter
2,5 liter
2,7 liter
3,2 liter
2,4 liter BMW-E30.jpg
E31 8-serie 1990 1999 2-dørs coupé 3,0 liter
4,0 liter
4,4 liter
5,0 liter
5,4 liter
5,6 liter
Ingen Bmw 850.jpg
E32 7-serie 1986 1994 4-dørs sedan 3,0 liter
3,4 liter
4,0 liter
5,0 liter
Ingen BMW 735i 1987 grey vr TCE.jpg
E34 5-serie 1987 1996 4-dørs sedan 1,8 liter
2,0 liter
2,5 liter
3,0 liter
3,5 liter
4,0 liter
Ingen BMW Series 5 Old Model red vr.jpg

Lanseringer på 1990-tallet[rediger | rediger kilde]

Utviklings-
kode
Modell-
serie
Lanserings-
år
Siste
produksjonsår
Karosserie-
type
Bensin-
motorer
Diesel-
motorer
Bilde Kommentar
E36 3-serie 1991 1998 2-dørs coupé
2-dørs cabriolet
4-dørs sedan
4-dørs stasjonsvogn
1,6 liter
1,8 liter
2,0 liter
2,5 liter
2,8 liter
3,0 liter
3,2 liter
1,7 liter
2,5 liter
BMW M3 E36 coupe.jpg
E36/7 BMW Z3 1996 2002 2-dørs roadster
2-dørs coupé
1,8 liter
1,9 liter
2,0 liter
2,2 liter
2,5 liter
2,5 liter
2,8 liter
3,0 liter
3,2 liter
3,2 liter
- BMW Z3 front 20070306.jpg
E38 7-serie 1994 2001 4-dørs sedan 2,8 liter
3,0 liter
3,5 liter
4,0 liter
4,4 liter
5,0 liter
5,4 liter
2,5 liter
2,9 liter
3,9 liter
BMW 750il.jpg
E39 5-serie 1997 2003 4-dørs sedan
4-dørs stasjonsvogn
2,0 liter
2,2 liter
2,5 liter
2,8 liter
3,0 liter
3,5 liter
4,0 liter
4,4 liter
5,0 liter
2,5 liter
3,0 liter
BMW E39.jpg
E46 3-serie 1998 2004 2-dørs coupé
2-dørs cabriolet
4-dørs sedan
4-dørs stasjonsvogn
1,8 liter
1,9 liter
2,0 liter
2,2 liter
2,5 liter
2,8 liter
3,0 liter
2,0 liter
3,0 liter
BMW320i E46 Lim.jpg
E52 BMW Z8 1999 2003 2-dørs roadster 4,9 liter - BMW Z8.jpg

Lanseringer på 2000-tallet[rediger | rediger kilde]

Utviklings-
kode
Modell-
serie
Lanserings-
år
Siste
produksjonsår
Karosserie-
type
Bensin-
motorer
Diesel-
motorer
Bilde Kommentar
E53 X5 2000 2007 4-dørs SUV 3,0 liter
4,4 liter
4,6liter
4,8liter
3,0 liter 2004-06 BMW X5.jpg
E60 5-serie 2003 - 4-dørs sedan 2,2 liter
2,5 liter
3,0 liter
4,0 liter
4,4 liter
5,0 liter
2,0 liter
2,5 liter
3,0 liter
BMW 5er-E60.jpg
E61 5-serie 2003 - 4-dørs stasjonsvogn 2,2 liter
2,5 liter
3,0 liter
4,0 liter
4,4 liter
5,0 liter
2,0 liter
2,5 liter
3,0 liter
BMW Series5 silver hl.jpg
E63 6-serie 2004 - 2-dørs coupé 3,0 liter
4,8 liter
5,0 liter
Ingen BMW Series6 black l.jpg
E64 6-serie 2004 - 2-dørs cabriolet 3,0 liter
4,8 liter
5,0 liter
Ingen Bmw645ci.JPG Cabrioletversjon av E63
E65 7-serie 2002 - 4-dørs sedan 3,0 liter
3,5 liter
4,0 liter
4,4 liter
5,0 liter
6,0 liter
3,0 liter
4,4 liter
BMW 7er schwarz vl.jpg
E66 7-serie 2002 - 4-dørs sedan 3,0 liter
4,0 liter
4,4 liter
5,0 liter
6,0 liter
3,0 liter
4,4 liter
E66 BMW 745iL.jpg Langversjon av E65
E70 X5 2007 - 5-dørs SUV 3,0 liter
4,8 liter
3,0 liter BMW E70 X5 3,0d pre-facelift.jpg
E83 X3 2003 - 5-dørs SUV 2,0 liter
2,5 liter
3,0 liter
2,0 liter
2,5 liter
BMW X3 2.jpg
E85 Z4 2002 - 2-dørs roadster 2,0 liter
2,2 liter
2,5 liter
3,0 liter
3,2 liter
Ingen BMW Z4 M Roadster02.JPG
E86 Z4 2002 - 2-dørs coupé 2,5 liter
3,0 liter
3,2 liter
Ingen BMW-Z4 Rear at IAA 2005.jpg
E87 1-serie 2004 - 5-dørs kombicoupé 1,6 liter
2,0 liter
3,0 liter
2,0 liter BMW E87 120.JPG
E90 3-serie 2005 - 4-dørs sedan 1,6 liter
2,0 liter
2,5 liter
3,0 liter
2,0 liter
3,0 liter
BMW Series3 black l.jpg
E91 3-serie 2005 - 4-dørs stasjonsvogn 2,0 liter
2,5 liter
3,0 liter
2,0 liter
3,0 liter
BMW E91 t.JPG
E92 3-serie 2006 - 2-dørs coupé 2,0 liter
2,5 liter
3,0 liter
2,0 liter
3,0 liter
BMW335i 1.JPG
E93 3-serie 2007 - 2-dørs cabriolet 2,0 liter
2,5 liter
3,0 liter
2,0 liter
3,0 liter
BMW 3-Series converible DC.jpg


Lanseringer på 2010-tallet[rediger | rediger kilde]

Utviklings-
kode
Modell-
serie
Lanserings-
år
Siste
produksjonsår
Karosserie-
type
Bensin-
motorer
Diesel-
motorer
Bilde Kommentar
F04 7-serie 2010 2012 ActiveHybrid
F06 6-serie 2011 - 4-dørs coupé Gran Coupe
F10 5-serie 2010 - 4-dørs sedan
F11 5-serie 2011 - 5-dørs stasjonsvogn
F12 6-serie 2012 2019 2-dørs cabriolet
F13 6-serie 2011 2018 2-dørs coupé
F15 X5 2013 2020 5-dørs SUV
F16 X6 2014 - 4-dørs SUV
F18 5-serie 2010 - 4-dørs sedan Lang akselavstand - kun Kina
F20 1-serie 2011 2018 5-dørs stasjonsvogn
F21 1-serie 2012 2018 3-dørs stasjonsvogn
F22 2-serie 2014 2021 2-dørs coupé
F23 2-serie 2014 2021 2-dørs cabriolet
F25 X3 2011 2018 5-dørs SUV
F26 X4 2014 2021 4-dørs SUV
F30 3-serie 2012 2019 4-dørs sedan
F31 3-serie 2012 2019 5-dørs stasjonsvogn
F32 4-serie 2013 2020 2-dørs coupé
F33 4-serie 2013 2020 2-dørs cabriolet
F34 3-serie 2013 2020
F35 3-serie 2015 2022 4-dørs sedan Lang akselavstand - kun Kina
F36 4-serie 2014 - 4-dørs coupé Gran Coupe
F45 2-serie 2014 2021
F46 2-serie 2015 2022
F48 X1 2015 2022 5-dørs SUV
F80 3-serie 2014 2020 4-dørs sedan M3
F82 4-serie 2014 2020 2-dørs coupé M4
F83 4-serie 2014 2020 2-dørs cabriolet M4
F85 X5 2014 - 5-dørs SUV X5M
F86 X6 2014 - 4-dørs SUV X6M
F87 2-serie 2015 2020 2-dørs coupé M2
G11 7-serie 2016 2023 4-dørs sedan
G12 7-serie 2016 2023 4-dørs sedan Lang akselavstand
G30 5-serie 2017 - 4-dørs sedan
G31 5-serie 2017 - 5-dørs stasjonsvogn

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

´´ BMW: Hovedartikkel · Portal · Kategori