Intrum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Lindorff»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Intrum
Intrum Logo RGB Black.jpg
Office Building Intrum Justitia Darmstadt.jpg
Org.formAktiebolag
Svensk orgnr.556607-7581
BransjeInkassoselskap
Etablert1923
Datterselskap LindorffRediger på Wikidata
Hovedkontor StockholmRediger på Wikidata
LandSverige
Nettsted Offisielt nettsted

Intrum (tidligere Intrum Justitia) er et svenskeid selskap som arbeider med behandling av kundefordringer, herunder inkasso, inkassoovervåking, billing, fakturering, reskontro og kjøp av fordringer. Konsernet er til stede i 24 Europeiske land i tillegg til Brasil. Selskapet har om lag 650 ansatte i Norge, med hovedkontor på Smestad i Oslo.

Tjenester[rediger | rediger kilde]

Intrums inkassovirksomhet i Norge reguleres av inkassoloven og tilhørende forskrifter, og selskapet er medlem av Virke Inkasso.[1] Finanstilsynet fører tilsyn med Intrum og inkassobransjen generelt.

Historie[rediger | rediger kilde]

Selskapet ble stiftet i Sverige i 1923. Intrum AB har vært notert på Stockholmsbörsen siden juni 2002.[2] Hovedkontoret ligger i Nacka utenfor Stockholm.

Fusjon med Lindorff[rediger | rediger kilde]

Den 27. juni 2017 fusjonerte svenske Intrum Justita og norske Lindorff og etablerte seg under navnet Intrum. Lindorff ble grunnlagt av Eynar Lindorff i 1898 under navnet Creditreformforeningen. Lindorff Group ble etablert i 2003 med Lindorff Holding og Contant OY i Finland.

EU-kommisjonen godkjente fusjonen gitt at det fusjonerte selskapet solgte Lindorffs aktiviteter i Danmark, Estland, Finland og Sverige, samt Intrum Justitias aktiviteter i Norge. Det norske selskapet Intrum Justita ble solgt til Lowell og skiftet navn til Lowell Norge oktober 2018. Tidligere Lindorff AS (Norge), nå Intrum AS, er et datterselskap i Intrum-konsernet. Intrums konsernjef Mikael Ericson ble ny konsernsjef i det fusjonerte selskapet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Virke Inkasso». Virke. Besøkt 17. oktober 2018. 
  2. ^ «INTRUM, Intrum, (SE0000936478) - Nasdaq». www.nasdaqomxnordic.com (engelsk). Besøkt 16. oktober 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]