Lindorff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lindorff
Lindorff logo.svg
Offisielt navnLindorff AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer835 302 202
BransjeInkassoselskap
Etablert1898
MorselskapIntrum Justitia
Hovedkontor OsloRediger på Wikidata
LandNorge
Nettsted Offisielt nettsted

Lindorff AS er et kreditthåndteringsselskap som leverer tjenester innen inkasso, fakturering, purring, betaling og regnskap. Lindorff har om lag 650 ansatte i Norge, med hovedkontor på Smestad i Oslo. Lindorff er en del av Intrum, et kreditthåndteringsselskap med hovedkontor i Sverige. Intrum er børsnotert på Stockholm Stock Exchange (OMX)[1] og har totalt aktiviteter i 24 land med mer enn 8 000 ansatte.

Tjenester[rediger | rediger kilde]

Lindorff leverer tjenester som kundeutvelgelse, kredittvurdering - og analyse, fakturering, betaling, påminnelser, inkasso og låneadministrasjon til kunder innen alle bransjer i det private næringsliv og offentlig sektor.

Lindorffs inkassovirksomhet i Norge reguleres av inkassoloven og tilhørende forskrifter, og selskapet er medlem av Virke Inkasso[2]. Finanstilsynet fører tilsyn med Lindorff og inkassobransjen generelt.

Historie[rediger | rediger kilde]

Selskapet ble grunnlagt av Eynar Lindorff i 1898 under navnet Creditreformforeningen. Lindorff Group ble etablert i 2003 med Lindorff Holding og Contant OY i Finland. Siden 2014 har konsernet vært majoritetseid av Nordic Capital.[3] Sommeren 2017 ble Lindorff Group fusjonert med svenske Intrum Justitia, og konsernet skiftet i oktober 2017 navn til Intrum. Intrums konsernjef Mikael Ericson ble ny konsernsjef i det fusjonerte selskapet. EU-kommisjonen godkjente fusjonen gitt at det fusjonerte selskapet solgte Lindorffs aktiviteter i Danmark, Estland, Finland og Sverige, samt Intrum Justitias aktiviteter i Norge.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «INTRUM, Intrum, (SE0000936478) - Nasdaq». www.nasdaqomxnordic.com (engelsk). Besøkt 16. oktober 2018. 
  2. ^ «Virke Inkasso». Virke. Besøkt 17. oktober 2018. 
  3. ^ «Nordic Capital acquires Lindorff». www.nordiccapital.com. Arkivert fra originalen 22. desember 2015. Besøkt 15. desember 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]