Lindorff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lindorff
Lindorff logo.svg
Etablert1898[1]
NøkkelpersonerEynar Lindorff
StyrelederPer E. Larsson[2]
Adm. dir.Klaus-Anders Nysteen[2]
Antall ansatte3500
Nettsidehttps://www.lindorff.com/

Lindorff Group AB er en av de ledende bedriftene innen outsourcing av fordringsadministrasjon (fakturering, purringer, inkasso og regnskap) i Europa, og et av de fremste på verdensbasis. Lindorff har om lag 3500 ansatte i Norge, Danmark, Sverige, Estland, Latvia, Litauen, Russland, Tyskland, Nederland, Finland, Italia, Spania og Polen. Hovedkontoret ligger på Smestad i Oslo.

Historie[rediger | rediger kilde]

Selskapet ble grunnlagt av Eynar Lindorff i 1898 under navnet Creditreformforeningen. Lindorff Group ble etablert i 2003 med Lindorff Holding og Contant OY i Finland. Siden 2014 har konsernet vært majoritetseid av Nordic Capital.[3] Sommeren 2017 ble Lindorff Group fusjonert med svenske Intrum Justitia, og skiftet i oktober 2017 navn til Intrum. Intrums konsernjef Mikael Ericson ble ny konsernsjef i det fusjonerte selskapet.

Tjenester[rediger | rediger kilde]

Lindorff leverer tjenester som blant annet kundeutvelgelse, kredittvurdering, fakturering, påminnelser, inkasso og låneadministrasjon til kunder innen bransjene bank og finans, kraft og energi, telekommunikasjon, handel og offentlig sektor. Lindorffs inkassovirksomhet i Norge reguleres av inkassoloven og tilhørende forskrifter, og selskapet er medlem av NIF (Norske Inkassobyråers Forening). Finanstilsynet (tidligere Kredittilsynet) fører tilsyn med Lindorff og inkassobransjen generelt. Inkassosalærene i Norge bestemmes av den norske Regjering, og fra 1. januar 2010 trådte nye og reduserte inkassosalærer i kraft.

Kritikk[rediger | rediger kilde]

I 2008 fikk Lindorff sterk kritikk av Kredittilsynet for å ha krevd inn penger og sendt ut purregebyr ulovlig i 4 133 saker. Selskapet skal ha sendt ut inkassovarsel og krevd inn purregebyr før fristen, som er 14 dager etter forfall. Kundene ble belastet purregebyr for nærmere 230 000 kroner. I tillegg krevde selskapet inn over én million kroner i inkassosalær ulovlig.[4] Daværende kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen i Lindorff vedgikk feilen overfor de skyldnerne som fikk uriktige purringer og understreket at de fleste fikk pengene sine tilbake allerede innen utgangen av 2007.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lindorffs historie[død lenke]
  2. ^ a b [1][død lenke]
  3. ^ «Nordic Capital acquires Lindorff». www.nordiccapital.com. Besøkt 15. desember 2015. [død lenke]
  4. ^ a b «Krever pengene dine ulovlig». E24 A/S. 29. august 2008. Besøkt 22. august 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]