Linda Lampenius

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Linda Lampenius
Linda Lampenius Stockholm Pride Festival 2009 1.jpg
Født26. februar 1970 (48 år)
Helsingfors
Far Börje Lampenius
Utdannet ved Sibelius-akademiet
Beskjeftigelse Modell, skuespiller, fiolinist
Nasjonalitet Finland
Sjangerklassisk musikk
Instrumentfiolin
Aktive år
Nettstedhttp://lindalampenius.com/

Fra Stockholm Pride Festival, august 2009

Linda Lampenius, født 26. februar 1970 i Helsingfors, er en finsk fiolinist og fotomodell. Internasjonalt kjent som Linda Brava mens hun i Norden bruker sitt riktige navn.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Lampenius begynte å spille fiolin i femårsalderen. Hennes første fiolinlærer var den kjente Géza Szilvay. I 1987 begynte hun å studere ved Sibelius-akademiets ungdomsutdanning og fortsatte ved hovedakademiet tre år senere. Fra 19781993 hadde Lampenius turnert i Japan, Storbritannia og de fleste europeiske land som konsertmester eller medlem i forskjellige orkester. Fra 19941996 spilte hun i Finska nationaloperan.

Hun har utgitt to soloalbum, det første, Linda Lampenius, kom ut i 1997 og har sterke trekk av populærmusikk, mens Linda Brava som kom ut i 1999 er mer klassisk musikk.

Modell[rediger | rediger kilde]

Foruten sin musikk er Linda Lampenius kjent for å ha en modellkarriere, og hun har vært modell for Björn Borg Underwear. I 1998 var hun covergirl for aprilnummeret av Playboy, som gikk under temaet sex og musikk. I 1996 ble hun valgt inn i Helsingfors kommunestyre, og hun har senere fått tittelen «Finlands turistambassadør i Sverige», hvor hun flyttet høsten 2003, etter å ha truffet ishockeyspilleren Johan Davidsson under innspillingen av TV-programmet Fortet. Forholdet tok slutt våren 2005.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • Linda Brava 1999
  • Linda Lampenius 1997

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]