Linda Lampenius

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Linda Lampenius
Linda Lampenius Stockholm Pride Festival 2009 1.jpg
Født26. februar 1970 (48 år)
Helsingfors
Far Börje Lampenius
Utdannet ved Sibelius-akademiet
Beskjeftigelse Modell, skuespiller, fiolinist
Parti Svenska folkpartiet
Nasjonalitet Finland
Musikalsk karriere
Sjangerklassisk
Instrumentfiolin
Nettstedhttp://lindalampenius.com/

Fra Stockholm Pride Festival, august 2009

Linda Lampenius, født 26. februar 1970 i Helsingfors, er en finsk fiolinist og fotomodell. Internasjonalt kjent som Linda Brava mens hun i Norden bruker sitt riktige navn.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Lampenius begynte å spille fiolin i femårsalderen. Hennes første fiolinlærer var den kjente Géza Szilvay. I 1987 begynte hun å studere ved Sibelius-akademiets ungdomsutdanning og fortsatte ved hovedakademiet tre år senere. Fra 19781993 hadde Lampenius turnert i Japan, Storbritannia og de fleste europeiske land som konsertmester eller medlem i forskjellige orkester. Fra 19941996 spilte hun i Finska nationaloperan.

Hun har utgitt to soloalbum, det første, Linda Lampenius, kom ut i 1997 og har sterke trekk av populærmusikk, mens Linda Brava som kom ut i 1999 er mer klassisk musikk.

Modell[rediger | rediger kilde]

Foruten sin musikk er Linda Lampenius kjent for å ha en modellkarriere, og hun har vært modell for Björn Borg Underwear. I 1998 var hun covergirl for aprilnummeret av Playboy, som gikk under temaet sex og musikk. I 1996 ble hun valgt inn i Helsingfors kommunestyre, og hun har senere fått tittelen «Finlands turistambassadør i Sverige», hvor hun flyttet høsten 2003, etter å ha truffet ishockeyspilleren Johan Davidsson under innspillingen av TV-programmet Fortet. Forholdet tok slutt våren 2005.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • Linda Brava 1999
  • Linda Lampenius 1997

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]