Lille Vera

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lille Vera
orig. Маленькая Вера
Generell informasjon
GenreDramafilm,[1] melodrama
Utgivelsesår1988
NasjonalitetSovjetunionen
Lengde115 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiVasilij Pitsjul[1][2] Rediger dette på Wikidata
ManusMarija Khmelik[2] Rediger dette på Wikidata
TemaPartnervalg,[3] foreldre-barn-forhold[3] Rediger dette på Wikidata
MusikkVladimir Matetskij[2] Rediger dette på Wikidata
FotoJefim Reznikov[4][2] Rediger dette på Wikidata
KlippJelena Zabolotskaja[2] Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeNatalja Negoda,[2] Jurij Nazarov,[2] Andrej Sokolov,[2] Ljudmila Zajtseva[2] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapGorkij filmstudio Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning1 262 598 USD[5] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)oktober 1988[6]
1. mars 1990 (Vest-Tyskland, Tyskland)[7]
UtmerkelserDen europeiske filmprisen for beste manus (1989) (vinner: Marija Khmelik, tema for: 2nd European Film Awards)[8]
Eksterne lenker

Lille Vera (originaltittel: Ма́ленькая Ве́ра) er en sovjetisk film fra 1988, regissert av Vasilij Pitsjul.[9][10]

Handling[rediger | rediger kilde]

Vera er cirka tjue år gammel, og har nettopp fullført skolen. Foreldrene ønsker at hun skal begynne ved et universitet, men foreløpig foretrekker hun å å være sammen med sin bestevenninne Lena, danse, gå på fest og delta i utelivet. Vera elsker å høre på amerikansk og vest-europeisk rock eller popmusikk, og bruker klær og sminke inspirert av noen av hennes idoler som for eksempel Madonna eller Cyndi Lauper. Hun bor sammen med sin mor og sin alkoholiserte far, Kolya. Men foreldrene hennes blir stadig mer misfornøyde over valgene hennes, og hennes dekadente livsstil. De ønsker også at hun skal ligne mye mer på broren hennes, Victor, en doktor som for tiden bor i Moskva.

På en fest som må brytes opp av politiet, møter hun Sergei - og de blir umiddelbart forelsket. Det viser seg at Sergei var en tidligere venn av Victor. Vera og Sergei bestemmer seg for å gifte seg, men foreldrene hennes protesterer. Vera overbeviser dem om å akseptere det planlagte ekteskapet, ved å påstå ovenfor moren sin at hun er gravid. Sergeis første møte med foreldrene hennes blir katastrofalt, og han reiser sin vei sammen med Vera uten å fullføre resten av middagen - men han kommer snart til å bo sammen med dem.

Problemene mellom Sergei og Kolya øker hele tiden, og når et klimaks i løpet av Kolyas bursdagsfeiring. Sergei er lei av Kolya og at han er alkohol-påvirket hele tiden, og låser ham inne på badet under festen. Men så snart han slippes ut av badet, stikker han Sergei med en kniv. Denne skaden krever en lang rekonvalesens på sykehuset. Veras mor forsøker å overbevise henne om å fortelle myndighetene at Sergei ved et uhell forårsaket skaden på seg selv - for å unngå at Kolya blir sendt i fengsel. Victor, på besøk fra Moskva, skriver ut en resept på et beroligende middel for å roe den fortvilte Vera. Familien går til en strand for en piknik, tilsynelatende for å hjelpe med å roe ned Veras.

Vera vitner om at faren hennes ikke var skyld i det som skjedde med Sergei. Deretter besøker hun Sergei på sykehuset, og forklarer at familien trenger Kolya. Men Sergei virker nå fullstendig uinteressert i henne, og ber henne gå sin vei. Hjemme hos foreldrene sine, føler Vera seg igjen alene og ensom. Hun begynner å drikke, og bruker piller. Et mindre historie i filmen involverer Andrey, en tidligere klasse-kamerat av Vera, som også var forelsket i henne. Andrey ønsker at Vera skal gifte seg med ham.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Natalya Negoda som Vera
  • Andrey Sokolov som Sergei
  • Yuri Nazarov som Kolya. Faren til Vera
  • Lyudmila Zaytseva som Rita. Moren til Vera
  • Alexandra Tabakova som Lenka Chistyakova. Veras beste venn
  • Alexander Lenkov som Mikhail Petrovich
  • Aleksandr Negreba som Victor. Broren til Vera
  • Andrei Fomin som Andrey

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]