Levi Harrim Trobe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Levi Harrim Trobe
Født22. jan. 1930Rediger på Wikidata
Død7. mai 2010Rediger på Wikidata (80 år)
NasjonalitetNorge

Levi Harrim Trobe (født 22. januar 1930Kolbotn, død 7. mai 2010Lørenskog) var en norsk møbeltapetserer. Han var grunnlegger og daglig leder for PYM hjelpen og fikk en spesiell grøtblanding oppkalt etter seg, levigrøten. Han var tilknyttet den norske pinsebevegelsen.

Levi Trobe vokste opp på Kolbotn. Han er bror til misjonæren Damaris Trobe. Han ble begravet fra Salemkirken 20. mai 2010.

PYM-hjelpen[rediger | rediger kilde]

Sammen med ektefellen Irene, var Levi Trobes livsverk PYM hjelpen, som han grunnla og var daglig leder for i 22 år. PYM-hjelpen samler inn klær, leketøy, fottøy, utstyr til sykehus og lignende, og sender det dit behovet er stort. Arbeidet er et ulønnet og frivillig arbeid for å hjelpe der nøden er størst, der det er krig, sult- og naturkatastrofer.

Helt fra unge år var han engasjert for å hjelpe medmennesker, særlig hadde han et sterkt engasjement for misjon, men reiste aldri ut som misjonær. Levigrøten er oppkalt etter Levi Trobe. Dette er en spesiell næringsrik grøtblanding utviklet og produsert i samarbeid med PALS. Den er pulverbasert, noe som gjør den holdbar og lett å transportere dit behovet er stort. Grøten kan blandes i melk eller vann. Den har blitt omtalt som det beste nødhjelpsprodukt som noen gang er laget i Norge.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Johansen, Oddvar; Hagen, Kjell; Nyen, Astrid Neema; Kolbjørnsrud, Paul og Filberg, Trond. 2010. I all verden. Pinsemisjon i 100 år. PYM 100 år 1910-2010 (jubileumsskrift) De norske pinsemenigheters ytremisjon (PYM).
  • Risnes, Anne Lund. 2006. Skapt til gode gjerninger. Kunstforlaget. (om Irene og Levi Trobes arbeid i Pym hjelpen).