Leo Bosschart

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Leo Bosschart
Født24. august 1888
Banda Aceh
Død9. mai 1951 (62 år)
Hoboken
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Kongeriket Nederlandene

Leonard «Leo» François Gerard Bosschart (født 24. august 1888 i Kutaradja i Nederlandsk Østindia, død 9. mai 1951 i Antwerpen) var en nederlandsk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Bosschart var med på det nederlandske fotballaget som kom på tredjeplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten av første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Nederland som hadde tapt semifinalen til Belgia med 0-3 fikk da en mulighet å spille om sølvmedaljene. De fikk møte Spania i en sølvfinale, Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike, som tapte semifinalen mot Nederland, hadde reist hjem en mulighet til å spille om sølvplassen. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene.

Nederland tapte sølvfinalen mot Spania med 1-3. Kampen ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]