Leneen Forde

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Leneen Forde
FødtMary Marguerite Leneen Kavanagh
12. mai 1935 (84 år)
Ottawa
Ektefelle Francis Gerard Forde
Utdannet ved University of Queensland
Beskjeftigelse Solicitor
Nasjonalitet Canada, Australia
Utmerkelser Companion of the Order of Australia (1993)
22. Guvernør av Queensland
29. juli 1992–29. juli 1997
ForgjengerSir Walter Campbell
EtterfølgerPeter Arnison

Mary Marguerite Leneen Forde (født 12. mai 1935 i Ottawa i Canada) er en kanadisk-født kansler ved Griffith University som ble utnevnt til guvernør i den australske delstaten Queensland fra 1992 til 1997.

Leneen Forde den andre kvinnen som ble utnevnt til stillingen som guvernør i en australsk delstat og den første kvinnen til å ta på seg denne oppgaven i Queensland. Hun var en høyt respektert guvernør og i 1998, ble Forde valgt til leder for en granskningskommisjon som skulle undersøke misbruk av barn som fant sted på forskjellige institusjoner i Queensland. Hennes rapport på dette området ble avsagt i mai 1999.

Hun arbeidet som en tekniker på et medisinsk laboratorium samtidig som hun studerte på til en Bachelor of Arts før hun flyttet til Australia i 1954. I 1955 giftet hun seg med Francis Gerard Forde som var en tidligere statsminister for Australia. Forde jobbet ved det hematologiske instituttet som var en del av Royal Brisbane Hospital. Hun ble utdannet med en Bachelor of Laws fra University of Queensland i 1970 og fra 1971 ble hun ansatt som advokat. Forde ble utnevnt til Companion av Order of Australia i 1993 og hun ble tildelt Order of St. John of Jerusalem.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]