Last Chance Harvey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Last Chance Harvey
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 25. desember 2008 (2008-12-25) (USA)
  • 26. juni 2009 (2009-06-26) (Norge)
Prod.landUSA
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJoel Hopkins
ProdusentTim Perell
Nicola Usborne
ManusforfatterJoel Hopkins
MusikkDickon Hinchliffe
SjeffotografJohn de Borman
KlippRobin Sales
Foran kamera
MedvirkendeDustin Hoffman
Emma Thompson
Kathy Baker
James Brolin
Prod.selskapOverture Films
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Last Chance Harvey er en amerikansk romantisk dramafilm fra 2008 med Dustin Hoffman og Emma Thompson i hovedrollene. Filmen ble skrevet og regissert av Joel Hopkins, og handlingen er lagt til London.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Harvey Shine skriver jingler for ulike TV-reklamer, men han drømmer egentlig om å bli jazz-pianist og komponist. Han reiser til London for å delta ved datteren Susan`s bryllup. Ved ankomst til Heathrow lufthavn møter han Kate Walker, som forsøker å samle inn statistikk fra passasjerer når de passerer gjennom terminalen. Trøtt og ivrig etter å komme seg til hotellet, avviser Harvey henne når hun nærmer seg ham med undersøkelsen sin.

Harvey ankommer hotellet, og oppdager at han er den eneste bryllupsgjesten som er booket inn der. Han blir såret når han oppdager at hans eks-kone Jean har leid et stort hus for å imøtekomme alle gjestene som har kommet fra USA, bortsett fra Harvey. Under en middag, kvelden før bryllupet, blir det stadig tydeligere at Harvey nå er en utenforstående i datterens liv, og blir ekskludert fra gjengen rundt ekskona og hennes nye ektemann Brian. Harvey forteller Susan at han ønsker å delta ved seremonien, men ikke mottakelsen, fordi han raskt må tilbake til USA. Susan svarer at Brian, hennes stefar, har vært mer som en far for henne de siste årene enn Harvey. Kate ønsker at Brian skal gå inn i kirken sammen med henne under bryllupet.

Morgenen etter deltar Harvey i bryllupet, og reiser deretter umiddelbart til flyplassen. Etter å ha blitt ekskludert igjen, og blitt sittende langt bak i kirken i stedet for fremme der han burde sitte ved siden av datteren. På grunn av tung trafikk i London blir han forsinket, og går glipp av flyet til USA. Når han kontakter sjefen sin, og forteller at han kommer tilbake senere enn planlagt, blir han umiddelbart sparket. Harvey forsøker å drukne sorgen, og går til en bar ved flyplassen og ser Kate som spiser lunsj. Han beklager sin frekke oppførsel fra tidligere.

Harvey, som føler seg ensom og ikke ønsker å bo på hotell ved flyplassen, blir med Kate på tog til Paddington stasjon. Harey nevner at han savner Susan`s bryllup, og Kate oppfordrer ham til å gå dit. Han går med på dette, men bare hvis Kate går med på å følge ham. Når "far-til-bruden" blir bedt om å komme med en tale og skål, reiser Brian seg og begynner å snakke. Men Harvey avbryter ham, og hevder sin rett som hennes biologiske far. Deretter holder han en rørende tale.

Etter brudeparets første bryllupsdans, ber brudgommen Harvey for å danse med datteren. Han gjør det lykkelig, før alle gjestene blir med på dansegulvet. Kate begynner å føle seg sosialt malplassert, alene i ett rom fullt av fremmede. Etter mottakelsen går Harvey og Kate og snakker gjennom London til daggry. De avtales å møtes senere, men den kvelden blir Harvey syk og sendes til sykehus. Han går glipp av avtalen med Kate, som møtte opp som avtalt og ventet på ham.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

  • Golden Globes
    • Golden Globe for beste mannlige skuespiller i en musikal eller komediefilm (Dustin Hoffman – nominert)
    • Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller i en musikal eller komediefilm (Emma Thompson – nominert)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]