Lars Sandness

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lars Sandness
Født19. juni 1973 (46 år)
Narvik
Beskjeftigelse DJ, rapper
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Lars Audun Sandness (født 19. juni 1973 i Narvik) aka Poppa Lars. Kjent som produsent og DJ i hip hop-gruppen Tungtvann (1999-2007). Jobber nå med etterarbeid (mixing) for andre artister, med base i eget studio i Tromsø.

Musikalske kjenneteikn[rediger | rediger kilde]

Poppa-Lars lager hovedsakelig samplebaserte beats bygget rundt et skjelett av samples trommelydar. På «Nord og Ned» og «Mørketid» var alle instrumentalene laget på denne måten, med unntak av noen spor med studiomusikere. På EP-en «Påfyll» begynte Poppa å eksperimentere med instrument på nye måter: Han lot kjente musikere improvisere over loops, for så å ta fatt i opptaket på samme måte som et sample. Med tiden har det blitt flere og flere instrumenter i repertoaret, og på «III: Folket bak Nordavind» var det til og med en sang hvor ikke et eneste trommeslag var programmert.

Produksjonsutstyret Lars lager musikk med består av en AKAI MPC 3000 (tidligere MPC 60), en Mac med programmet Logic og en Mackie D8B-mikser. De tidlige instrumentalene til Lars var tungt inspirert av klassiske østkystprodusenter som Da Beatminerz og DJ Premier. Nå om dagen er favorittprodusentene hans folk som Rick Rock, Just Blaze og Timbaland.

Poppa-Lars og Jørg-1 fra Tungtvann vant Edvard-prisen 2001 i klassen populærmusikk - åpen klasse for Nord og ned.

Kilder[rediger | rediger kilde]