Hopp til innhold

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen
Født11. des. 1962Rediger på Wikidata (61 år)
Trondheim[1]
BeskjeftigelseFilmregissør, manusforfatter Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen (født 11. desember 1962 i Trondheim) er en norsk filmskaper. I 2003 vant han pris for kortfilmen Fremragende timer under Filmfestivalen i Berlin og Robert De Niros Tribeca Film Festival. Han regisserte også åtte kortere «thrash-filmer» før han laget langfilmen 5 løgner i 2007, hvor han selv hadde manus. På rollelisten sto blant andre Pia Tjelta og Jon Skolmen. Samme år ble Krutzkoff Jacobsen kåret av VG som årets filmtalent.

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen har siden gjort novellefilmen Polmak i Tana, med premiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival i 2009 og spillefilmen De umoralske, som hadde verdenspremiere under Toronto Internasjonale Filmfestival høsten 2013. De umoralske hadde norsk kinopremiere våren 2014. Filmen fikk svært blandete kritikker.[2]

Han har over flere år undervist i filmmanusskriving på litteraturstiftelsen Volapük i Oslo og vært gjestelærer flere perioder på Nordland Kunst- og Filmfagskole i Kabelvåg.

Bakgrunn og utdannelse[rediger | rediger kilde]

Krutzkoff Jacobsen var regiassistent på Oslo Nye Teater i flere år. Han har grunnfag i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Han har også vært aktiv som lokalpolitiker i Oslo og sittet i sentralstyret til Norsk Målungdom. Han har fungert som fast kronikør for avisen Blikk og de prostituertes tidsskrift, Albertine.

Krutzkoff Jacobsen har dessuten bakgrunn som programsekretær i NRK radio og fjernsyn, der han jobbet i syv år. Her jobbet han blant annet for programposten «Sånn er livet» i P2, hvor han skapte en rekke radiomontasjer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Montages.no: De umoralske

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata