Langedrag Naturpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Langedrag)
Hopp til navigering Hopp til søk
Langedrag Naturpark. I bakgrunnen ses Tunhovdfjorden.

Langedrag Naturpark (egentlig E.K.T. AS, Langedrag Naturpark, Fjellgård og Leirskole) er en fjellgård 1000 moh., like sør for Tunhovd i Nore og Uvdal kommune, Viken.

Rein på Langedrag.
Gaupen på Langedrag.

Langedrag Naturpark, som er åpen for besøk hele året, huser omkring 25 ulike dyrearter og er bl.a. kjent for sitt utvalg av gamle husdyrraser og ville dyr fra norsk fauna. Man kan bl.a. oppleve spennende rovpattedyr som ulv og gaupe. Men man finner også tradisjonelle dyr som rein, elg, fjellrev, hester, geiter, høns, ender, gjess og kaniner der, samt mer eksotiske dyr som skotsk høylandskveg, yak-kveg og muflon-sau. I tillegg kan man oppleve ridning og kjøring med hest og vogn/slede, samt seterliv og en rekke andre aktiviteter.

Siden 1981 har det vært drevet leirskole ved Langedrag, og hvert år siden den gang har hundrevis av elever fått oppleve nærhet til dyr og livets gang i naturen.

Organisasjonen (E.K.T. AS) ble grunnlagt 1. november 1960 av Edvin Thorson, men byggingen av fjellgården tok først til i 1978. Edvin Kjell Thorson og hans kone Eva Thorson drev gården i mange år, men er nå overdratt til datteren Tuva Thorson. Gården er gjort kjent gjennom TV-serien «Vi på Langedrag», som NRK sendte første gang i 2001 (senere også vist i 2003).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]