Hopp til innhold

Lady og Landstrykeren II – Fant på eventyr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lady og Landstrykeren II – Fant på eventyr
orig. Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Utgivelsesår27. februar 2001
Prod.landUSA
Lengde70 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDarrell Rooney
Jeannine Roussel
ProdusentJeannine Roussel
David W. King
ManusforfatterBill Motz
Bob Roth
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Eksterne lenker

Lady og Landstrykeren II – Fant på eventyr er en amerikansk animasjonsfilm fra 2001 og produsert av Walt Disney Pictures. Filmen er fortsettelsen på Disneys klassiker Lady og Landstrykeren fra 1955. Med samme varme, herlige strek, massevis av latter og kjære gjensyn. Filmen ble sluppet direkte på DVD i 27. februar 2001. Regissøren Darrell Rooney har tidligere regissert Løvenes konge 2 – Simbas stolthet.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1911, bare to dager før USAs nasjonaldag 4. juli, får Lady og Tramp tre høflige og veloppdragne døtre, Annette, Danielle og Collette, og en veldig leken og rampete sønn som heter Scamp. Etter at Scamp roter i huset, binder Jim Dear ham til hundehuset som straff. Lady og Tramp er fortvilet over at sønnen deres ikke klarer å slå seg til ro, eller følge husets regler. Tramp forsøker å resonnere med Scamp, men blir sint på sønnens ønske om å være en villhund.

Senere ser Scamp en gruppe løshunder, kalt Junkyard Dogs, som trakasserer en hundefanger - og Scamp blir fascinert. Han kommer seg løs fra båndet sitt, og løper etter de andre hundene. Han møter et ungt medlem av flokken, Angel, som tar ham med til resten av Junkyard Dogs. I mellomtiden kommer Lady ut for å forsone seg med sønnen, men blir forferdet over å se at han har forsvunnet. Hun varsler Tramp, og menneskene de bor hos, og de begynner å lete etter Scamp.

Lederen av Junkyard Dogs heter Buster, gir Scamp en test som går ut på å stjele fra en stor, voksen bullmastiff, Reggie. Sparky, et annet medlem, forteller en historie om at Tramp kom seg unna noen hundefangere. Buster, som en gang var god venn med Tramp, forklarer sint sannheten: Tramp ble forelsket i Lady, og ble et husdyr. Angel forteller Scamp at hun en gang hadde en familie, og forsøker å overbevise ham om at å ha en kjærlig familie er bedre enn å være en løshund. I mellomtiden leter Scamps foreldre, sammen med Jim Dear, fremdeles etter Scamp. Scamp og Angel ser dem under en romantisk spasertur sammen, og Angel blir forferdet over at Scamp vil velge å bo på gaten fremfor hos familien hans.

Dagen etter, den 4. juli, mens Scamps familie har piknik, ser Buster dem og innser at Scamp er sønnen til Tramp. Buster gir Scamp ordre om å stjele fra familiens piknik som den andre og siste testen for å bli med i gjengen deres. Han gjør dette, og Buster fjerner halsbåndet hans som tegn på at Scamp nå er en fullverdig løshund. Men Buster, som fremdeles ønsker hevn over Tramp, sørger for at Scamp blir oppdaget av hundefangeren. Scamp innser endelig at han har gjort en forferdelig feil ved å velge drømmen fremfor familien sitt. Men han må komme seg løs fra buret til hundefangeren, og forsøke å komme seg hjem der han egentlig hører hjemme.

Opprinnelige stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata