Kvitfjell Alpinanlegg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Kvitfjell)
Hopp til: navigasjon, søk
Kvitfjell Alpinanlegg
Kvitfjell Alpinanlegg
Alpinbakken i Kvitfjell Alpinanlegg går ned fjellsiden over Mælum gård
Kommune Ringebu
Fylke Oppland
Eier Alpinco
kvitfjell.no
Løypefakta
Antall heiser 11
Antall nedfarter 25
Lengde langrennsløyper 600 km
Skiskole Ja
Skiutleie Ja[1]
Antall snøkanoner 100+
Skitrekket på Kvitfjell begynner nedenfor jernbanelinjen.

Kvitfjell Alpinanlegg er et alpinanlegg som ligger i Fåvang i Ringebu kommune ca. 45 minutters kjøring fra Lillehammer. Under Vinter-OL i 1994 ble det arrangert utfor og super-g for damer og herrer i anlegget.

Kvitfjell Alpinanlegg består av to sammenknyttede deler hvor det er et familievennlig område på Kvitfjell Vestsiden og World Cup-bakken og andre utfordrende nedfarter ligger på Kvitfjell Øst (ofte referert til som Mellomstasjonen).

Kvitfjell er idag eid av Alpinco, som også eier Hafjell Alpinsenter. Hafjell og Kvitfjell er knyttet sammen med gratis skibuss som tar ca. 30 minutter og tilsammen danner de Norges største skidestinasjon med totalt 73 km nedfarter (samme heiskort).

Skianlegget består av 25 løyper, det finnes 11 heiser med en samlet kapasitet på 12 000 personer per time. I tilknytning til alpinanlegget finnes det også langrennsløyper med en total lengde på 600 km.

Dertil samarbeider alpinanlegget på Kvitfjell med anleggene på Skeikampen, Sjusjøen og Gålå, slik at man kan bruke det samme skikortet i alle de 5 skianleggene. Samlet byr dette samarbeidet på over 117 km løyper og 45 heiser.

Det arrangeres årlig verdenscuprenn i begynnelsen av mars i Kvitfjell. Aksel Lund Svindal vant gull i Verdenscup Super-G i Kvitfjell 3. mars 2013.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]