Hopp til innhold

Kvitfjell Alpinanlegg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Kvitfjell»)
Kvitfjell Alpinanlegg
Alpinbakken i Kvitfjell Alpinanlegg går ned fjellsiden over Mælum gård
KommuneRingebu
FylkeInnlandet
EierAlpinco
Nettstedkvitfjell.no
Løypefakta
Antall heiser14
Antall nedfarter33
Lengde langrennsløyper600 km
SkiskoleJa
SkiutleieJa[1]
Antall snøkanoner100+
Kart
Kvitfjell
61°27′N 10°07′Ø
Skitrekket på Kvitfjell begynner nedenfor jernbanelinjen.

Kvitfjell Alpinanlegg er et alpinanlegg som ligger i Fåvang i Ringebu kommune ca. 45 minutters kjøring fra Lillehammer. Under Vinter-OL i 1994 ble konkurransene i utfor og super-g for damer og herrer avviklet i anlegget.

Kvitfjell Alpinanlegg består av tre sammenknyttede deler med et familievennlig område på Kvitfjell Vestsiden og et på Varden. På Kvitfjell Øst (ofte referert til som Mellomstasjonen) finnes World Cup-bakken og andre utfordrende nedfarter.

Kvitfjellanlegget er idag[når?] eid av Alpinco, som også eier Hafjell Alpinsenter. Hafjell og Kvitfjell er knyttet sammen med gratis skibuss som tar ca. 30 minutter og til sammen danner de Norges største skidestinasjon med totalt 75 km nedfarter (samme heiskort).

Skianlegget har 33 nedfarter og det finnes 14 heiser. I tilknytning til alpinanlegget finnes det også langrennsløyper med en total lengde på 600 km.

Alpinanlegget på Kvitfjell samarbeidet tidligere med anleggene på Skeikampen, Sjusjøen og Gålå, slik at man kunne bruke det samme skikortet i alle de 5 skianleggene. Samlet ga samarbeidet 55 heiser og 125 nedfarter. Alpinanlegget er knyttet sammen med langrennsløypene og det kjøres løyper fra blant annet den nyutbyggede siden på Varden til Skeikampen og Gålå.

Det arrangeres årlig verdenscuprenn i utfor og super-g i begynnelsen av mars i Kvitfjell.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]