Kvitfjell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Alpinbakken på Kvitfjell går ned fjellsiden over Mælum gård.
Skitrekket på Kvitfjell begynner nedenfor jernbanelinjen.

Kvitfjell er et alpinanlegg som ligger i Fåvang i Ringebu kommune ca 45 minutters kjøring fra Lillehammer. Under Vinter-OL i 1994 ble det arrangert utfor og super-g for damer og herrer i anlegget.

Kvitfjell Alpinanlegg består av to sammenknyttede deler hvor det er et familievennlig område på Kvitfjell Vestsiden og World Cup-bakken og andre utfordrende nedfarter ligger på Kvitfjell Øst (ofte referert til som Mellomstasjonen).

Kvitfjell er idag eid av Alpinco, som også eier Hafjell Alpinsenter. Hafjell og Kvitfjell er knyttet sammen med gratis skibuss som tar ca 30 minutter og tilsammen danner de Norges største skidestinasjon med totalt 73 km nedfarter (samme heiskort).

Skianlegget består av 25 løyper, det finnes 11 heiser med en samlet kapasitet på 12 000 personer per time. I tilknytning til alpinanlegget finnes det også langrennsløyper med en total lengde på 600 km.

Dertil samarbeider alpinanlegget på Kvitfjell med anleggene på Skeikampen, Sjusjøen og Gålå, slik at man kan bruke det samme skikortet i alle de 5 skianleggene. Samlet byr dette samarbeidet på over 117 km løyper og 45 heiser.

Det arrangeres årlig verdenscuprenn i begynnelsen av mars i Kvitfjell. Aksel Lund Svindal vant gull i Verdenscup Super-G i Kvitfjell 3. mars 2013.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]