Kvitfjell Alpinanlegg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Kvitfjell)
Hopp til: navigasjon, søk
Kvitfjell Alpinanlegg
Kvitfjell Alpinanlegg
Alpinbakken i Kvitfjell Alpinanlegg går ned fjellsiden over Mælum gård
KommuneRingebu
FylkeOppland
EierAlpinco
kvitfjell.no
Løypefakta
Antall heiser11
Antall nedfarter25
Lengde langrennsløyper600 km
SkiskoleJa
SkiutleieJa[1]
Antall snøkanoner100+
Skitrekket på Kvitfjell begynner nedenfor jernbanelinjen.

Kvitfjell Alpinanlegg er et alpinanlegg som ligger i Fåvang i Ringebu kommune ca. 45 minutters kjøring fra Lillehammer. Under Vinter-OL i 1994 ble konkurransene iutfor og super-g for damer og herrer avviklet i anlegget.

Kvitfjell Alpinanlegg består av to sammenknyttede deler med et familievennlig område på Kvitfjell Vestsiden og World Cup-bakken og andre utfordrende nedfarter på Kvitfjell Øst (ofte referert til som Mellomstasjonen).

Kvitfjellanlegget er idag eid av Alpinco, som også eier Hafjell Alpinsenter. Hafjell og Kvitfjell er knyttet sammen med gratis skibuss som tar ca. 30 minutter og tilsammen danner de Norges største skidestinasjon med totalt 73 km nedfarter (samme heiskort).

Skianleggethar 25 nedfarter, det finnes 11 heiser med en samlet kapasitet på 12 000 personer per time. I tilknytning til alpinanlegget finnes det også langrennsløyper med en total lengde på 600 km.

Alpinanlegget på Kvitfjell samarbeider også med anleggene på Skeikampen, Sjusjøen og Gålå, slik at man kan bruke det samme skikortet i alle de 5 skianleggene. Samlet byr dette samarbeidet på over 117 km løyper og 45 heiser.

Det arrangeres årlig verdenscuprenn i begynnelsen av mars i Kvitfjell. Aksel Lund Svindal vant gull i Verdenscup Super-G i Kvitfjell 3. mars 2013.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]