Kvantemedisin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kvantemedisin er en form for alternativ behandling der et elektronisk apparat hevdes å kunne brukes til å diagnostisere og behandle sykdom. Utøverne selv forklarer kvantemedisin som «læren om kroppens cellekommunikasjon og metoder for å bruke kroppens informasjonssystem til å lese av og gjøre korreksjoner ved hjelp av datastyrt apparatur». Ut fra den vitenskapelige dokumentasjonen som foreligger, må kvantemedisin sies å være en pseudovitenskapelig metode.[1]

Virkemåte[rediger | rediger kilde]

Ifølge kvantemedisinen kommuniserer celler ved hjelp av cellemembranens «energifelt» eller «frekvenser». Dette står i klar motsetning til den hovedsakelig kjemiske cellekommunikasjonen som er kjent innenfor biologien."«Frekvensene» skal være helt avgjørende for cellens funksjon, og om de endres skal det kunne føre til ubalanse eller sykdom. Maskinene brukt i kvantemedisin skal kunne diagnostisere og behandle kroppens celler og nyttige mikroorganismer i kroppen ved å sende inn «riktig frekvens» til kroppens celler. Behandlingen ønsker slik å stimulere kroppens selvregulerende mekanismer.

SitatForskerne finner liten grunn til å ta kvantemedisinen på alvor. [...]

– Det ville vært fantastisk om vi kunne bruke en slik teknikk, for eksempel til å se forskjell på kreftceller og vanlige celler, sier professor i strålingsbiologi og leder av Avdeling for strålingsbiologi ved Radiumhospitalet Dag Rune Olsen.

– Men jeg kan ikke se noen holdepunkter for at dette lar seg gjøre. Ivar Giæver, Norges eneste nobelprisvinner i fysikk, studerte dette for 20 år siden. Han prøvde å finne ut om kreftceller og vanlige celler kunne ha ulike elektromagnetiske egenskaper, men hypotesen holdt ikke.
Sitat
– Artikkel i Forskning.no[2]

Kritikk[rediger | rediger kilde]

Kvantemedisin kan ikke vise til studier som bekrefter at behandlingen har effekt. Utøvere av metoden og produsenter av apparatene kan ikke angi en virkningsmekanisme innenfor kjente naturlover.

Nettstedet Quackwatch har en artikkel av Stephen Barrett som konkluderer med:

«En kvantemaskin (Quantum Xrroid device) hevdes å justere «bio-energi» krefter. Forskersamfunnet betviler eksistensen av slike krefter. De hevder at maskinen primært måler overflatemotstanden på pasientens hud. En ser ikke at dette kan relateres til pasientens helsetilstand.»[3]

Import av «kvanteapparater» til USA og Canada er forbudt.[4][5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Tunstad, Erik (6. september 2006): «Kynisk utnyttelse», Forskning.no
  2. ^ Spilde, Ingrid (6. september 2006): «Kan kvantemedisin virke?», Forskning.no
  3. ^ Stephen Barrett, MD. «Some Notes on the Quantum Xrroid (QXCI) and William C. Nelson». Quackwatch. Besøkt 24. april 2011. 
  4. ^ «FDA Takes Action Against Fake Medical Device», NewsInferno.com, 24. april 2011
  5. ^ Marketplace

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]