Kudos (selskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kudos
Etablert1992
MorselskapShine Group
Banijay[1]
HovedkontorLondon
LandStorbritannia
Nettstedwww.kudosproductions.co.uk (en) (–2013)[2]
www.kudos.co.uk (en) (2013–)[3]

Kudos er et britisk produksjonsselskap for film og TV. Den har produsert TV-serier for BBC, ITV, Channel 4, Sky, Amazon og Netflix og produksjonene inkluderer Tin Star, Humans, Broadchurch, The Tunnel, Grantchester, Apple Tree Yard, Utopia, Spooks (US: MI5), Hustle og Livet på Mars / Ashes to Ashes. I 2007 ble det kåret til beste uavhengige produksjonsselskap av Broadcast magazine. Dannet i 1992, siden 2007 har det vært en del av Shine Group. I 2007 satte den også opp filmenheten, Kudos Pictures. I 2011 ble Shine Group 100% kjøpt opp av News Corporation og var en del av 50-50 joint venture Endemol Shine Group. 3. juli 2020 kjøpte Frankrike-baserte Banijay studioet gjennom førstnevntes oppkjøp av Endemol Shine Group.

Historie[rediger | rediger kilde]

Selskapet ble dannet i 1992. Det fikk internasjonal oppmerksomhet med det BAFTA-prisvinnende spiondramaet Spooks, som debuterte på BBC One 13. mai 2002.

På slutten av 2006 ble selskapet solgt til Shine Limited for rundt 35 millioner pund. Shine kjøpte også Princess Productions og Dragonfly Film and Television Productions for å opprette Shine Group, selv om alle fire divisjonene beholdt sin individuelle identitet.

Med tre britiske filmer allerede i produksjon, og ti under utvikling, kunngjorde selskapet i juni 2007 planer om å sette opp en filmenhet, med Miss Pettigrew Lives for a Day (2008) forventet å være den første utgivelsen. Den planla å mikse og matche skuespillere, forfattere og regissører mellom enhetene, og hadde allerede Hollywood-avtaler for nyinnspillinger av Hustle, Spooks og Tsunami: The Aftermath.

i 2015 ble det inkludert i et 50–50% joint venture mellom 21st Century Fox og Apollo Global Managements Endemol og CORE Media Group, som Endemol Shine Group.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.kudos.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ web.archive.org[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ web.archive.org[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]