Kristian Tangen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kristian Tangen
Født7. des. 1975Rediger på Wikidata (48 år)
BeskjeftigelseFagforeningsperson Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Kristian Tangen (født 7. desember 1975) er en norsk fagforeningsperson.

Tangen har fagbrev som omsorgsarbeider fra 1997. Han arbeidet i hjemmetjenesten i Trondheim kommune fram til 2002, da han startet i ei prosjektstilling i LO. I perioden 2003–07 var han leder i Fagforbundet Ung. Etter ett års virke som rådgiver i Fagforbundets organisasjonsavdeling blei han i 2008 tilsatt som distriktssekretær i LO Sør-Trøndelag.[1]

På LO-kongressen i 2009 blei han så valgt inn i den daglige ledelsen i Landsorganisasjonen i Norge som LO-sekretær. Han var også møtende varamedlem til LO-sekretariatet. Han var styreleder i AKAN – Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk, Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker, og Framfylkingen, LOs barne- og familieorganisasjon. Før LO-kongressen i 2013 varslet Tangen at han ikke ønsket gjenvalg.[2] Han ville prioritere familien i Trondheim og gikk da tilbake til jobben som distriktssekretær i LO Sør-Trøndelag.

I 2018 ble LOs distriktskontorer i Trøndelag slått sammen og han ble da regionleder ved kontoret. Tangen har flere styreverv. Han har studert masterprogram i organisasjon og ledelse ved NTNU.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Biografi på LOs nettsted; besøkt 20. august 2012.
  2. ^ «Tar ikke gjenvalg», ba.no 27. feb. 2013

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]