Krisesentersekretariatet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Krisesentersekretariatet
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer971382325
Stiftet19. august 1994[1]
LandNorge
HovedkontorOslo
AdresseMariboes gate 13, 0183 Oslo
Nettstedwww.krisesenter.com (no)
www.krisesenter.com (se)
www.krisesenter.com (en)
Kart
Krisesentersekretariatet
59°55′02″N 10°45′06″Ø

Krisesentersekretariatet (KSS) er en norsk organisasjon som er en paraplyorganisasjon for en rekke krisesentre og som jobber mot vold i nære relasjoner og for å styrke tilbudet av krisesentre. Organisasjonen har tradisjonelt hatt fokus på vold mot kvinner, men jobber idag i et interseksjonelt perspektiv og for å styrke hjelpetilbudet til alle uansett kjønn. Organisasjonen gjennomfører blant annet undervisning og kurs og driver informasjonsarbeid og arbeid med lovsaker på voldsfeltet. Organisasjonen er en paraplyorganisasjon for en rekke krisesentre. Daglig leder er Ane Fossum. Krisesentersekretariatet ble etablert i 1994.

Krisesentersekretariatet arrangerer en årlig fagdag. I 2022 var temaene partnervold, voldsalarm, menneskehandel og kjønns- og seksualitetsmangfold innen vold i nære relasjoner og på krisesentre, herunder styrkingen av krisesentertilbudet for transpersoner.[2] I forbindelse med fagdagen deler KSS ut Rettighetsprisen. Prisen ble første gang tildelt riksadvokat Tor-Aksel Busch i 2014.[3]

Krisesentersekretariatet mottok LOs likestillingspris i 2009.[4] Krisesentersekretariatet er tilsluttet Norges kvinnelobby og Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]